Transformers Prime - Seizoen 2 (Volume 1): Orion Pax

Sinds de films van Michael Bay is de animatieserie Transformers populairder dan ooit tevoren. Zelfs na 30 jaar hebben de buitenaardse robots nog steeds niets aan kracht ingeboet.

Transformers Prime Orion Pax 1

In 2010 verscheen de serie Transformers Prime, die voortkwam uit het spel Transformers: War for Cybertron. De strijd tussen de Autobots en de Decepticons is nog steeds gaande als het tweede seizoen van de serie begint. Optimus, de leider van de autobots, is zijn geheugen kwijt en denkt dat hij een decepticon is. Om wat aan dat geheugenverlies te kunnen doen, moet er naar oude relikwieën van Cybertron gezocht worden, die op Aarde blijken te zijn begraven. Uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot.

Iedereen die in de tachtiger jaren van de vorige eeuw nog jong was, herinnert zich de serie Transformers, die destijds op onder meer Sky Channel te zien was. Vooral in Amerika was de serie van speelgoedfabrikant Hasbro ongekend populair en kende meerdere vervolgseries. Na de succesvolle terugkeer van de robots in de films van Steven Spielberg en Michael Bay, verscheen in 2010 de serie Transformers Prime. Oorspronkelijk zou het bij een mini-serie blijven, maar uiteindelijk werden er 3 seizoenen van de reeks gemaakt.

Op volume 1 van Transformers Prime: Orion Pax treffen we de eerste 8 afleveringen van het tweede seizoen van de serie aan. Hierbij ontdekken we ook het enige minpunt van deze dvd. Transformers Prime: Orion Pax is namelijk voor jonge kijkers te bekijken in een in het Nederlands nagesynchroniseerde versie. Wil je de serie echter in de originele Engelse taal zien, dan is er geen mogelijkheid om hem met Nederlandse ondertiteling te bekijken.

De makers van Transformers Prime: Orion Pax hebben duidelijk inspiratie geput uit de films van Michael Bay, maar ook moeten we regelmatig denken aan de serie Transformers: Animated. Daarnaast doen ook Peter Cullen (Optimus Prime) en Frank Welker (Megatron), die ook al in de tachtiger jaren te horen waren in de oorspronkelijke reeks, mee aan deze serie, die destijds op Cartoon Network te zien was in Nederland. De animaties in deze serie worden trouwens verzorgd door Digitalscape Company Limited, dat we ook kennen van hun prima werk voor onder meer Soul Calibur III, Ninja Gaiden en Dead or Alive Paradise.

Transformers Prime Orion Pax 2

Liefhebbers van de oorspronkelijke reeks zullen Transformers Prime ook zeker weten te waarderen. Van alle vervolgseries durven we deze gerust uit te roepen tot het beste vervolg van de originele reeks. Als bonus zit er bij de dvd ook nog een promotie-pakje met een vijftal trading cards. We wachten nu al in spanning op het vervolg Transformers Prime: Nemesis.