DVD: 2035 Forbidden Dimensions

Oh. My. God. Hoe is deze film in hemelsnaam op een DVD beland? Welke idioot heeft hier ooit groen licht voor gegeven? 2035 Forbidden Dimensions is simpelweg de slechtste film die ik ooit gezien heb.

2035

Jack Slade is geboren tijdens een zonsverduistering en komt er jaren later achter dat hij door de tijd kan reizen. Hij reist naar het jaar 2035 en komt erachter dat de Aarde één woestenij is geworden, dankzij het werk van psychopathische wetenschappers. Hij moet nu terug naar het jaar 1998 om te voorkomen dat dit noodlot ons ooit te wachten zal staan.

Waar zal ik eens beginnen om deze rokende puinhoop van een film te omschrijven? Want er is werkelijk waar geen aspect van deze film dat ook maar iets van lof kan oogsten. Het script hangt aan elkaar van gemakzuchtig geripte onderdelen van andere sciencefiction films en is verre van coherent. Leuk als een verhaal niet lineair is, maar dat betekent niet dat je scènes lukraak in een willekeurige volgorde kunt gooien! De dialogen zijn eveneens tenenkrommend en dom. Het is niet eens zo slecht dat het weer goed wordt. Het is zo slecht dat het in plaats van goed toch weer slecht wordt. Snap je? Nee? Dan weet je nu hoe ik me voel.

2035
Cult he?

Het acteerwerk is om te huilen zo slecht. Niveautje Troll 2 maar dan zonder de amusementswaarde. Je vraagt je af of zowel de regisseur als alle acteurs een soort selectieve variant van hersentyfus hebben gehad tijdens het filmen, want het is gewoon onbegrijpelijk dat ook maar iemand hiermee genoegen zou nemen. Als ik mezelf zou terugzien met dit formaat acteerwerk, zou ik er direct mee ophouden en voor FOK! film sciencefictionfilms gaan afzeiken.

Nu ik toch over de regie aan het klagen ben: regisseur Christopher James Miller, die ook verantwoordelijk was voor wat voor een script moest doorgaan, heeft volgens mij geen idee gehad wat hij aan het doen was. Het ene bizarre camerastandpunt volgt het andere op, waarbij Miller een voorliefde lijkt te hebben voor het scheefzetten van de camera. Het is dat of een van de pootjes van het statief was afgebroken, dat kan ook. Het werkt allemaal enorm op de zenuwen. Als het effect moest zijn dat de film er een ongemakkelijk sfeertje van kreeg, dan is dat gelukt. Maar ik weet bijna zeker dat de makers dit niet voor ogen hadden.

2035
Special effects annu nu

Beelden, effecten, belichting, het ziet er allemaal even slecht uit en lijkt meer op een introproject van een eerstejaars filmstudent dan op een volwaardige productie. Dus om terug te komen op een van mijn eerste vragen: welke idioot heeft hier ooit groen licht voor gegeven? Ik spring nog liever op een fiets zonder zadel dan dat ik deze film nog eens kijk.