TCM Pop Up Cinema

Turner Classic Movies, de Tv-zender met de beste filmklassiekers, daalt deze zomer in augustus neer in drie Nederlandse steden, waar filmliefhebbers onder de sterrenhemel kunnen genieten van de beste klassiekers tijdens TCM Pop Up Cinema. Iedere avond heeft een eigen thema, van musical tot crime, romance en western. De TCM Pop Up Cinema zal de volgende Nederlandse steden aandoen:

Amsterdam: 4 augustus Thema: Crime
Rotterdam: 11 augustus Thema: Musical
Arnhem: 18 augustus Thema: Romance

De definitieve locatie en de dress code worden kort voor de film bekend gemaakt via social media. De film die de avond zelf vertoond wordt, wordt pas ter plekke bekend gemaakt. Kaarten voor deze avonden zijn niet te koop, maar alleen te winnen via de website van TCM (www.tcmonline.nl) of deelnemende mediapartners. FOK!film hoort daar ook bij, dus kijk onderaan de special hoe je kans kunt maken op toegangskaarten. Ook kunnen alle filmliefhebbers meebepalen welke film op de avond wordt vertoond. Op www.tcmonline.nl staat een poll voor de film die in Rotterdam vertoond wordt.

De lezers van FOK! mogen, door middel van de poll, bepalen welke film er in Arnhem vertoond gaat worden. Er mag een keuze gemaakt worden uit de volgende 5 films:

Casablanca

"Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine."

Casablanca is een prachtige film-noir geregisseerd door Michael Curtiz, die zich afspeelt ten tijde van de tweede wereldoorlog. Een verbannen Amerikaan genaamd Rick Blaine (Humphrey Bogart) runt een bar in Casablanca. De ellende begint als Blaine geheime vervoer documenten in zijn bezit krijgt. Een Duitse majoor genaamd Strasser, arriveert in Casablanca. De plaatselijke agent Renault (Claude Rains) wil in een goed boekje komen te staan bij Strasser en belooft dat de Tsjecho-Slowaakse verzetsleider Victor Laszo (Paul Henreid) de stad niet zal ontvluchten. Dan arriveert Laszo in gezelschap van Rick's ex-geliefde Ilsa Lund (Ingrid Bergman) en loopt alles anders dan gepland was.


Some Like it Hot

"Marilyn Monroe and her bosom companions"

Billy Wilder's klassieker uit 1959 met Marilyn Monroe, Tony Curtis en Jack Lemmon. 2 werkeloze muzikanten zijn getuige van een schietpartij waarbij een stel gangsters wordt neergeschoten. Om te kunnen vluchten duikt het tweetal onder als leden van een damesorkest. Dit levert echter problemen op, de ene dame wordt achternagezeten door een verliefde miljonair en de andere wordt verliefd op een collega-muzikant. Een heerlijke komedie.


Breakfast at Tiffany's

"Audrey Hepburn as Holly Golightly. . .the most hilarious heroine who ever rumpled the pages of a best-seller. . .is serving wild oats and wonderful fun!"

Bij Breakfast at Tiffany's zullen velen denken aan het jaren 90 hitje van Deep Blue Something, maar we hebben het hier natuurlijk over de verfilming van Truman Capote's roman uit 1961. Holly (Audrey Hepburn) is een mysterieuze vrouw. Ze werkt als escortgirl in New York. Op zekere dag krijgt ze een nieuwe buurman, Paul Varjak (George Peppard). Paul is een schrijver en al snel tot zijn oren verliefd op Holly. Dat gevoel blijkt wederzijds maar Holly weigert er aan toe te geven omdat Paul niet rijk is. De vraag is echter hoe lang Holly haar gevoelens kan blijven onderdrukken.

Annie Hall

"A nervous romance"

Annie Hall is een film van de hand van Woody Allen uit 1977. De titelrol wordt gespeeld door Diane Keaton, die eerder een relatie had met Allen. In de film draait het om de relatie van twee neuroten in New York. Alvy Singer (Allen) is een joodse komiek met een obsessie voor de dood. Tijdens zijn zoektocht naar liefde in Manhattan ontmoet hij Annie Hall. Op een zeker moment gaat het tweetal uit elkaar en vertrekt Annie naar Los Angeles, om daar door te breken als zangeres.

Alvy merkt dat hij nog steeds verliefd is op Annie en vertrekt ook naar LA. Daar aangekomen ontdekt hij dat Hall samenwoont met Hollywoodbaas Tony Lacey (Paul Simon) en keert teleurgesteld in zijn eentje terug naar New York. Een typische Woody Allen film waarin thema's zoals zijn liefde voor New York, de problematiek van relaties en zijn obsessieve angst voor de dood sterk naar voren komen.

Pikant detail: Diane Keaton's echte naam is Diane Hall en haar bijnaam is Annie.


Doctor Zhivago

"A Love Caught in the Fire of Revolution"

Deze film van David Lean uit 1965 wordt zeer terecht gezien als een van de meesterwerken uit de filmgeschiedenis. Doctor Zhivago speelt zich vlak voor en de jaren na de Russische Revolutie af. We volgen het leven van Yuri Zhivago (Omar Sharif), een dokter die trouwt, een familie opvoedt en zijn leven verwoest ziet worden door de 1e wereldoorlog en de revolutie. Hoogtepunten in de overbekende film zijn de treinreis door de Oeral en de thuiskomst in Moskou na de oorlog. Naast Sharif zien we een ijzersterke cast met onder meer Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger en Alec Guinness.


Van cult klassiekers en Oscar-winnende films tot all-time favorites: TCM Pop Up Cinema biedt een niet-te-missen filmavond aan!

Maak kans op toegangskaarten!

Wil je niets missen en kans maken op kaarten? Klik op de stad van je keuze en geef een antwoord op de daar staande vraag. Kies voor Amsterdam (4 augustus) Rotterdam (11 augustus) of Arnhem (18 augustus).

Meer informatie is te vinden op de websiteFacebook en Twitter. Houd ook FOK!film in de gaten voor de laatste nieuwsberichten omtrent TCM Pop Up Cinema.