Halloween-serie: van 1978 tot nu

Halloween (2007)
Rob Zombie's Halloween is de negende film in de Halloween-reeks, maar anders dan de voorgaande delen is het geen vervolg maar een revisie van het origineel. Het verhaal verschilt op zeer veel vlakken in vergelijking met de klassieker uit de jaren 19. Het verschil is dat Rob Zombie, die ook verantwoordelijk was voor het script, zijn moordenaar wat meer diepgang wilde meegeven.

Aan het begin van de film kunnen we wat meer over de motivaties van de psychopaat Michael Myers te weten komen. Het tienjarige jongetje maakt een zeer ongelukkige jeugd door. Zijn vader is dood, zijn moeder is een stripper, zijn stiefpapa een dronkenlap met losse handjes en op school wordt Myers continu gepest. Langzaam maar zeker draait Michael volledig door en hij slacht zijn halve familie op gruwelijke wijze af. Michael wordt gearresteerd en meegenomen naar Smith's Grove Sanitarium. Hier probeert Dr. Loomis verder tot hem door te dringen, maar de gemaskerde Myers zinkt tijdens zijn verblijf in de inrichting steeds verder weg in zijn eigen wereld.
Zeventien jaar later weet Myers door een ongelukkige samenloop van omstandigheden te ontsnappen en keert hij terug naar het dorp waar hij opgroeide, Haddonfield. Michael begint weer te moorden met als hoofddoel Laurie Strode en haar vriendinnen.