Halloween-serie: van 1978 tot nu

Halloween (1978)
De allereerste Halloween is volgens velen een van de beste van de gehele reeks. In Halloween start de legende van horroricoon Michael Myers die bij velen nog steeds in het geheugen gegrift staat.

Het is Halloween 1963 in Haddonfield, Illinois. De zes jaar oude Michael Myers heeft zich verkleed als clown, maar hij is niet van plan om snoep te verzamelen. Michael loopt naar de keukenlade, pakt een groot keukenmes en steekt zijn jongere zusje in haar slaapkamer dood. Michael vertoont geen krimp. Diezelfde avond wordt Michael in het psychiatrisch tehuis Smith's Grove Sanitarium geplaatst waar hij wordt behandeld door dr. Loomis (Donald Pleasance).

Vijftien jaar later: Michael ontsnapt uit Smith's Grove. Niemand weet waar hij precies naartoe vlucht, totdat er een spoor van dood en verderf in Haddonfield wordt aangetroffen. Op de avond van Halloween stalkt Michael zijn oud-buurtgenoot Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) en haar vriend(inn)en terwijl ze aan het babysitten zijn. Dokter Loomis jaagt op een psychopaat waar snel een enkel ding duidelijk wordt: niemand in Haddonfield veilig.