Halloween-serie: van 1978 tot nu

Halloween 4: The Return Of Michael Myers (1988)
Na zeer negatieve kritieken van Halloween III: Season Of The Witch keert Michael Myers terug als protagonist van de reeks.

Moordenaar Michael Myers ligt na de gebeurtenissen van Halloween II in een jarenlange coma. Loomis is blij dat het kwaad niemand kan verwonden en Haddonfield heeft enkele jaren rust. Toch blijft de dag Halloween voor altijd een zwarte pagina in de geschiedenis van het dorp.

Myers wordt in de nacht voor Halloween overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Met uiterste voorzichtigheid wordt hij in een ziekenhuiswagen geplaatst en de auto rijdt in het donker naar de volgende bestemming. Onderweg ontwaakt Michael uit zijn coma, waar hij een gesprek tussen de ziekenbroeders kan meeluisteren. Hij hoort dat zijn zus Laurie Strode is overleden bij een auto-ongeluk, maar daarvoor heeft ze nog een dochter gehad, namelijk Jamie Lloyd (Danielle Harris). Gedreven door haat wordt Michael wakker, vermoordt alle ziekenbroeders in de ambulance en de auto schiet de berm in.

De volgende dag staat Loomis bij de gecrashte wagen. Naast een hoop bloed en lichamen is er niets van Michael terug te vinden. Als er een bloederig pad van destructie van het plaats delict naar Haddonfield keert, wordt Loomis' grootste nachtmerrie werkelijkheid: Haddonfield beleeft weer een dodelijke Halloween-nacht.