Halloween-serie: van 1978 tot nu

Halloween 6: The Curse Of Michael Myers (1995)
De meest duistere Halloween-film van de gehele reeks. Veel beweegredenen van Michael worden hier uitgelegd of juist weerlegd. Dit is ook de enige Halloween-film waar een 'producers cut' van ontdekt is. Deze versie heet Halloween 666: The Curse Of Michael Myers, bevat 43 minuten aan alternatief materiaal en een alternatief einde. De producers cut is nooit officieel in de verkoop gegaan, maar VHS-banden en bootleg-cd's worden met enige regelmaat via eBay aangeboden.
Halloween 6: The Curse Of Michael Myers is de laatste Halloween-film waar Donald Pleasance in meespeelde. Enige tijd na de opnames overleed Pleasance.

Het is zes jaar na de gebeurtenissen van Halloween 5. Na de ontsnapping van Michael ontvoert dezelfde onbekende persoon Jamie Lloyd (J.C. Brandy) in de hoop om haar pasgeboren baby te krijgen. Jamie ontsnapt en slaat met haar baby op de vlucht van Michael. Ze verstopt de baby in een openbaar toilet en rent weg, in de hoop haar kind te redden. Uiteindelijk wordt Jamie gespietst, maar de baby wordt niet door Michael gevonden. Na enige tijd vindt Tommy Doyle (Paul Stephen Rudd) het kind. Doyle was een van de kinderen waar Laurie Strode in Halloween op paste. Door alle gebeurtenissen is Paul gefocust op de gehele Myers-familie, met Michael in het algemeen.
Paul maakt contact met Dr. Loomis en legt de motivatie van Michael uit. De legende bevat geheime, Keltische tekens, occulte groeperingen en complottheorieën waarin iedereen verdacht is.