De grote kerstprijsvraag 2012: uitleg en spelregels

kpv

Ook dit jaar is de grote kerstprijsvraag er weer! Je hoeft jezelf dus niet te vervelen tijdens de kerstdagen, want FOK! biedt je voldoende vermaak om de donkere dagen door te komen.

Hoe verdien je punten?
Ook dit jaar zal er weer van 25 december tot en met 1 januari dagelijks een sitenieuwsbericht worden geplaatst met daarin de vragen van die dag. Naast de gewone vragen zullen er twee bewerkte logo's geplaatst worden, waarbij je moet aangeven van welke game, uitgever, console of wat dan ook het is. Pak je gamesbijbel er dus maar vast bij! Beide logo's zijn twee punten per stuk waard als je ze goed weet te benoemen. Daarnaast zijn er acht gewone vragen, die indien goed beantwoord elk drie punten waard zijn en tot slot is er de welbekende opdracht die twee tot zes punten waard is. De antwoorden op de vragen en de logo's kunnen gewoon via een speciaal invulformulier op de site ingestuurd worden, en ook de opdrachten worden ditmaal via het invulformulier verzonden. Alle antwoorden dienen uiterlijk op 2 januari om 23.59 uur binnen te zijn om mee te tellen, met uitzondering van de opdracht van dag 1, die uiterlijk 31 december 2011 om 23:59 binnen moet zijn. Je hoeft niet alle dagen in te zenden als je mee wil doen, maar meer inzenden is meer punten en dat geeft je meer kans op een toffe prijs.

Naast de punten die je met de vragen kunt verdienen zullen er nog speciale acties komen waarmee bonuspunten verdiend kunnen worden. Je kunt een bonuscode krijgen die je vervolgens op de site kunt inwisselen voor twee gratis bonuspunten. Deze acties zullen in de meeste gevallen niet van te voren aangekondigd worden, dus check regelmatig FOK!games, het games & consolesforum, het IRC kanaal #GAM en alle andere onderdelen van FOK!. Bonuscodes zijn enkel geldig op de dag van uitgifte!

Wat kun je met de verdiende punten?
Nou is het natuurlijk erg leuk om veel punten te hebben, maar de grote vraag is natuurlijk wat je er precies mee kunt doen. Net als in de voorgaande jaren zullen we ook dit jaar weer een speciale meerdere dagen lopende kerstprijsvraagveiling organiseren waarbij je (een deel van) je punten in kunt zetten voor één of meerdere prijzen naar keuze. Misschien kun je nu eindelijk je droom verwezenlijken en eindelijk een Sims-sticker op je pc-kast kunnen plakken, maar misschien ga je toch maar liever voor één van de vele games die te winnen zijn. Er is voor ieder wat wils en er zijn games voor alle platformen te winnen, dus doe je best om zoveel mogelijk punten te verzamelen en de prijs van jouw keuze te bemachtigen. Om alvast iets te geven om naar uit te kijken: er zijn veel games die je kunt winnen, zoals Diablo III, Mass Effect 3, Transformers: Fall of Cybertron, Zone of the Enders, Monster Hunter Tri en Ico & Shadow of the Collosus HD. Maar ook T-shirts van allerlei games, etc.

Als hoofdprijs is er door Nokia een Nokia 808 PureView beschikbaar gesteld. Voor ieder wat wils dus! Houd FOK!games aankomende week dus goed in de gaten!

Wil je graag je ervaringen over de kerstprijsvraag van dit jaar delen met andere users, dan kun je dat doen in het speciale topic hiervoor in GAM. We wensen jullie allemaal heel veel succes, maar lees voor deelname nog wel even de kleine lettertjes van de wedstrijd op de volgende pagina.