FOK!filmtips van de week

Maandag 9 januari

Het is vandaag een lastige keuze voor filmliefhebbers. Om 20.30 is er keuze uit maar liefst 4 leuke films. Voor liefhebbers van leuke animatie is er Open Season 2. Het rendier Elliott staat op het punt om te gaan trouwens als zijn vriend, de teckel Mr. Weenie door een stel verwende huisdieren wordt ontvoerd. Zal het Elliott en zijn vrienden lukken om Mr. Weenie uit de handen van de belagers te redden? Een prachtfilm geregisseerd door Matthew O'Callaghan (Who Framed Roger Rabbit) en Todd Wilderman (Stuart Little). 

Om 20.30 uur op RTL7 de ultieme natte droom van Al Gore en een ieder de in globale opwarming in het extreme geloofd. The Day After Tomorrow van Roland Emmerich is een rampenfilm waarin het hele Noordelijke halfrond lijkt te veranderen in één grote Noordpool. Leuke film met onder meer Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Emmy Rossum. 

Op SBS6 is om 20.30 uur de komische actiefilm The Thomas Crown Affair uit 1999 te zien. Een aardig geslaagde remake van de klassieker uit 1968 met onder meer Steve McQueen en Faye Dunaway. Miljardair Thomas Crown steelt voor de kick schilderijen en andere dure kunstobjecten. Als hij een schilderij van Monet steelt krijgt hij een onderzoekster van de verzekeringsmaatschappij achter zich aan. De hoofdrollen in deze film van John McTiernan (bekend van Die Hard, The Hunt for Red October en Die Hard: With a Vengeance) worden vertolkt door Pierce Brosnan en Rene Russo.

De aanrader van de dag is xXx geworden. In de actiefilm met onder meer Vin Diesel zien we de lotgevallen van de adrenaline junkie Xander Cage. Cage is een specialist op het gebied van extreme sporten en wordt door de Amerikaanse overheid op een missie uitgezonden. Hij mag infiltreren in de bende van de Russische nihilist Yorgi die van plan is om de wereld te vernietigen. Een heerlijke actie die nogal eens doet denken aan de oudere James Bond-films. Een verhaal zo dik als een vloeitje maar tot de nok gevuld met fijne actiebeelden. Gewoon een lekkere film van Rob Cohen, die we ook kennen van onder meer The Fast & The Furious, Stealth en The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor.