FOK!filmtips van de week

Dinsdag 10 januari

Vandaag beginnen we meteen met de aanrader van de dag. Op RTL7 is om 20.30 uur namelijk Team America van het duo Trey Parker en Matt Stone te zien. Team America is een groep internationale agenten die ontdekken dat een dictator massavernietigingswapens wil kopen van een groep terroristen. Uiteraard wil Team America daar een stokje voor steken. Een heerlijke film met een ontzettend vette knipoog naar de legendarische Thunderbirds. En niet te vergeten Kim Jong-il!

Op RTL4 is op hetzelfde tijdstip The Devil Wears Prada (2006) te zien. Andrea Sachs (Anne Hathaway) is een meisje van het platteland die voor een modeblad gaat werken. Ze gaat werken als assistente van hoofdredactrice Miranda Priestley (Meryl Streep) en ontdekt dat het nog lang niet meevalt, om te werken voor een grillige bazin.

Voor liefhebbers van komische films is er een ruim aanbod vanavond, namelijk om 20.30 uur op RTL5 de skate-film Stick It (met onder meer Jeff Bridges), op RTL8 op datzelfde tijdstip Boys on the Side, een roadmovie met onder meer Whoopi Goldberg, Drew Barrymore en Mary Louise Parker en als derde keuze om 21.00 uur op TV5 de komische politiefilm Gérald K Gérald. Gérald K. Gérald is een politieagent die blunder op blunder stapelt. Als hij de zoveelste blunder heeft gemaakt krijgt hij van zijn oom Farfalle, directeur van de recherche, een laatste kans om zijn baan te behouden. Gérald moet de dood van een tennisser onderzoeken.

Op RTL7 is om 00.15 uur nog een aardige horrorfilm te bekijken. Pumpkinhead: Ashes to Ashes (2006) is het vervolg van Pumpkinhead (1988) en Pumpkinhead II: Blood Wings (1994). Doc Fraser (Doug Bradley - het meest bekend als Pinhead in de betere Hellraiser-films) is nog net zo gestoord als in de eerste twee delen uit de reeks. Het verhaal in dit derde deel is een direct vervolg op de eerste Pumpkinhead-film. Lance Henriksen keert in de film weer terug als Ed Harley die de strijd weer aangaat met de gestoorde medicus. Zeker een geschikte film voor de liefhebbers van de betere B-films.

Nachtbraker Tip: 00.55 uur op BBC de film Human Traffic (1999) van Justin Kerrigan. In de film volgen we een weekend lang de lotgevallen van de vrienden Jip, Lulu, Koop, Nina en Moff. De vijf vrienden vullen hun vrije dagen met het slikken van XTV-pillen en coke snuiven om daarna de hele nacht te feesten in het clubcircuit van Cardiff. In tegenstelling tot Requiem for a Dream of Trainspotting zien we in deze film dat drugsgebruik ook een positieve draai aan het leven kan geven. Een naargeestige blik op het uitgaansleven in de jaren negentig.