FOK!filmtips van de week

Donderdag 12 januari

Ook vandaag is het spertijd op de buis voor filmliefhebbers. Zo komen we op Net5 de Afrader van de week tegen. A Cinderella Story is een zoutloze bewerking van het welbekende Assepoester-verhaal. Dit wanproduct met Hilary Duff is alleen geschikt voor mensen die niet van films houden.

Voor mensen die wel van een leuke komische film houden heeft RTL8 om 20.30 uur Intolerable Cruelty (2003), met onder meer George Clooney, Catherine Zeta-Jones en  Geoffrey Rush, in de belangrijkste rollen. Clooney speelt de succesvolle advocaat Miles Massey, die ervoor heeft gezorgd dat golddigger Marylin Rexroth, na haar zoveelste scheiding, haar geld niet krijgt. Rexroth wil wraak nemen door met de advocaat te trouwen zodat hij financieel kan uitpersen als een citroen. Een misdadig leuke komedie van de gebroeders Coen.

Ook voor liefhebbers van actie is het vanavond lastig kiezen. Zo zien we om 20.30 uur op RTL4 Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, met sterke rollen van onder meer Ben Stiller en Robin Williams. Op RTL7 op hetzelfde tijdstip The Saint, met Val Kilmer en Elisabeth Shue en op Veronica, op dat zelfde tijdstip, de aanrader van vandaag; Demolition Man, met Sylvester Stallone, Wesley Snipes en Sandra Bullock. Wat doe je als een diepvriescrimineel ontdooit en uit zijn gevangenschap ontsnapt. Juist ja, men laat een ingevroren wetsdienaar (type: rauwe bonk) ontdooien om het probleem op te lossen. Geen meesterwerk maar zeker wel de moeite waard om eens te bekijken. Stallone wilde eigenlijk Jackie Chan hebben voor de rol van Simon Phoenix, maar Chan wees het aanbod af met de opmerking, dat een acteur die normaal altijd helden speelt in films, geen schurkenrollen kan spelen.