FOK!filmtips van de week

Vrijdag 13 januari

Ook vandaag weer een prima aanbod aan films. Zo zien we om 20.30 uur op RTL5 de melige film I Now Pronounce You Chuck & Larry (2007) met Adam Sandler en Kevin James als een stel stoere hetero brandweermannen die zich voor moeten doen als een pasgetrouwd verliefd stel. Een leuk stuk kijkvoer, als je Adam Sandler uit kan staan.

Op RTL8 om 20.30 uur de eerste aanrader van de dag: The Breakfast Club. De Klassieker van John Hughes over een stel scholieren die een zaterdag moeten nablijven op school. Een film met een grootmeester op de regiestoel, een ijzersterke cast met onder meer Molly Ringwald, Emilio Estevez en Anthony Michael Hall, en een zo mogelijk nog betere soundtrack met de grote hit 'Don't You Forget About Me' van the Simple Minds.

Op SBS6, om 20.30 uur, het vierde deel uit de Indiana Jones-reeks, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Deze avonturenfilm met Harrison Ford haalt echter nergens het niveau van de voorgaande trilogie.

Dan nog een tweede aanrader van de dag namelijk Das Leben der Anderen (2006). Zelden werd het leven van een Stasi-agent, ten tijde van de koude oorlog, zo gruwelijk mooi in beeld gebracht als in dit meesterwerk van Florian Henckel von Donnersmarck. Won zeer terecht een Oscar. Das Leben der Anderen is om 22.40 uur te zien op het reclameloze Canvas.

 Das Leben Der Anderen

Op de andere zender bij onze Vlaamse zuiderburen (één) komt vanavond om 23.30 uur trouwens een fijne thriller getiteld Deceived. Goldie Hawn speelt Adrienne Saunders, een vrouw die na de dood van haar man ontdekt dat ze al jarenlang in de maling werd genomen. Wie was haar man nu echt en wat heeft hij te maken met de diefstal van een antieke halsketting?

Op Veronica om 00.05 uur ook een leuke horrorfilm, Wolf Creek. Drie rugzaktoeristen komen vast te zitten in het Wolf Creek National Park in Australië. Ze ontmoeten daar éne Mick Taylor die hun hulp aanbiedt. Kristy, Ben en Liz weten echter niet dat de ellende nu pas echt begint. Een aangename horrorfilm die er niet voor terugdeinst om de martelingen uitgebreid te tonen. 

Nachtbraker tip van vandaag is de ultieme film voor een ieder die niet kan kiezen tussen Freddy Krueger of Jason Voorhees. Op Veronica komt namelijk om 02.10 uur Freddy vs Jason. Een titanenstrijd tussen de twee 'filmhelden' waarbij ook het nodige jonge grut over de kling wordt gejaagd.