7: Meest gewilde gameverfilmingen

Games • 19-03-2012 @ 00:01 •   dm StefanW
print 

Het fenomeen bestaat al langere tijd, videogames die worden omgetoverd tot speelfilms. Zeven redacteuren van FOK!games laten hun gedachten gaan over gameverfilmingen en vertellen op welke film zij (nog steeds) zitten te wachten en hoe zij deze zien.

Game: World of Warcraft
Genre: MMORPG
Redacteur: wc-eend

Al zo'n twee jaar wordt er gesproken over een World of Warcraft-film en nog steeds is er niets duidelijk. Als fan van het fantasy-genre in films kan ik niet wachten tot er een Warcraft-film uitkomt. Zou het niet tof zijn om bekende omgevingen uit het spel terug te zien op het witte doek in een film met echte acteurs.

Van mij mag Peter Jackson aan de slag met deze film. Hij heeft met Lord of the Rings bewezen een dijk van een film neer te kunnen zetten waar veel verschillende wezens in voorkomen in prachtige omgevingen. Met de rijkelijke historie aan Warcraft-lore kunnen scriptschrijvers aan de slag met deze gigantische game. Of de film er ooit gaat komen is de vraag, maar als die er komt, day one!

Game: Maniac Mansion: Day of the Tentacle
Genre: Avontuur
Redacteur: DragonFodder

Waarom dit nog nooit verfilmd is, maar Battleship (Zeeslag) wel, is me een compleet raadsel. Day of the Tentacle heeft alles wat een goed verhaal moet hebben: tijdreizen, mutanten, de zucht naar wereldheerschappij, goede personages en humor, veel humor. Denk je eens in wat een Christopher Nolan hiermee zou kunnen? Oh, wacht, de humor. Denk je eens in wat een Michael Bay hiermee zou kunnen? Oh, wacht, goede personages. En humor. Hmm, Joss Whedon, de nerdgod dan? Die heeft na de Avengers-film wel tijd, toch? De hoofdrol is ook al vergeven: als je een paars tentakel in je film wil, bel je natuurlijk Ron Jeremy. Awesome.

Game: Kameo
Genre: Actie-avontuur
Redacteur: Notorious_Roy

Toen Kameo aangekondigd werd voor GameCube was het al een game met een geweldige sprookjesachtige setting en dankzij de switch naar Xbox 360 is die alleen maar mooier geworden. Het moment dat je in een grasveld rond het kasteel loopt en er overal zonlicht schijnt is magisch en nog steeds één van mijn favoriete momenten van deze generatie.

Kameo is daarnaast, met de juiste actrice, ook zeker een prima personage om te verfilmen. Het verhaal is redelijk spannend en op gelijke hoogte met het gros van andere Hollywood-films. Al met al een goeie mix voor een 3D-actiesprookje!

Ik vraag me alleen af hoe de transformatie-scènes gefilmd gaan worden aangezien Kameo steeds IN de monsters zweeft. Maar de huidige technieken moeten daar vast wel een oplossing voor hebben.

Game: Leisure Suit Larry
Genre: Avontuur
Redacteur: StefanW

In een tijd waar zowel de game- als de filmindustrie lijkt te zijn geobsedeerd door actie, mag er wat mij betreft wel weer een ouderwetse feelgood-movie komen. Als ik hierbij op zoek ga naar een geschikte game kom ik al heel gauw uit op Leisure Suit Larry. Alleen al Larry's introductie verdient een film:  "Hi, my name is Larry; Larry Laffer."

Met een game als Leisure Suit Larry kun je als regisseur ook nog eens alle kanten op. Je kunt er een romantische komedie van maken of een avonturenfilm. Zelfs een licht erotische film behoort tot de mogelijkheden. Larry's zoektocht naar een vrouw leent zich voor meerdere types film.

En wie moet er dan de rol van Larry Laffer op zich gaan nemen? Dat kan er natuurlijk maar één zijn. Als het aan mij ligt moet deze rol vertolkt worden door Ed O'Neill, beter bekend als Al Bundy. Kom maar op Hollywood, ik ben er klaar voor.

Game: Crash Bandicoot
Genre: Actie
Redacteur: ROFLOL

Tegenwoordig heb je oneindig veel animatiefilms met dieren of wezens in de hoofdrol. Een dikke panda, een bolle oger, pratende auto's, een rat als kok of een kameleon als cowboy. Waarom kan een kleine buidelrat die verandert in een lopend beest dan niet? Crash Bandicoot was destijds samen met Spyro een groot icoon qua platformgames voor de PlayStation. Crash is een lopende buidelrat die het opneemt tegen zijn grootste vijand, de gestoorde Neo Cortez. De games kende een heerlijke soundtrack, vermakelijke gameplay en een goed verhaal. Daarbij is Crash zelf ook een geweldige personage en met een beetje fantasie zal hij iedereen aan het lachen kunnen krijgen in een animatiefilm.

Ik zie het al voor me, actie waarbij Crash moet vluchten voor een grote, ronde rollende steen en een verhaal waarbij Crash zijn zus Coco Bandicoot moet redden uit de handen van Neo Cortez. Een tof avontuur in een kleurrijke setting, onderweg komt hij gevaarlijke wezens tegen en maakt hij vrienden met onder andere Tiny Tiger. Tegen het einde van de film vind Crash uiteindelijk een Aku Aku-masker en gebruikt dat om Neo Cortez te verslaan. Misschien cliché, maar dat zijn de meeste animatiefilms toch tegenwoordig. Dus, hup Pixar of Nickelodeon Movies. En zo niet, geef dan de licentie terug aan Naughty Dog en kom met een nieuwe game.

Game: Chrono Trigger
Genre: RPG
Redacteur: D-vide

Het vertalen van RPG's naar films is een lastig proces, maar het is niet onmogelijk. Films als Advent Children en series als Final Fantasy Unlimited hebben al bewezen dat een RPG-verhaal prima zonder random encounters kan staan. Ideaal voor een RPG-verfilming zou misschien wel een van de beste RPG's op de SNES kunnen zijn; Chrono trigger. De game die ontwikkeld werd door het monsterteam dat nu een eigen studio genaamd "Mistwalker" is begonnen.

Stel je voor: een animatiefilm met de nieuwste technieken van Akira Toriyama, bedenker van de Dragonball-serie, waar een serieus plot onder ligt. Films als Back to the future hebben van tijdreizen een comedy-onderwerp gemaakt, maar het reizen naar verschillende tijdsperiodes met een universele dreiging, dat brengt tijdreizen echt de woonkamer in. Met Chrono Triggers flamboyante cast zou het een instant hit kunnen zijn voor animé-fans. Mistwalker; koop die Chrono-rechten nou gewoon op. 

 

Game: Mario Kart
Genre: Race
Redacteur: Kn0x

De wereld van Mario is al vele malen gebruikt in films of series. Maar altijd is het leven van de dikkige loodgieter middelpunt geweest. Daar moet verandering inkomen met Mario Kart: The Movie. Een film waarin we meer zien van de strijd achter de schermen. Waarom zou je in hemelsnaam de man uitnodigen die constant je geliefde ontvoert? En hoe zit het met de strijd tussen Luigi en Waluigi? Zal de trouwe Yoshi zijn meester verraden en een blauw schild op hem afsturen?

De center of focus zal dit keer niet Mario zijn maar zijn grote broer Luigi. We zien hoe hij strijdt met zijn alcoholverslaving. Luigi heeft nooit kunnen leven met het succes dat Mario heet. Hij heeft geprobeerd om nog eigen films en series uit te brengen maar geen van deze waren echt een succes. Maar er is één plek waar hij Mario wel de baas kan zijn: de racebaan. We zien een opbloeiende Luigi die steeds meer aandacht krijgt en een Peach die meer liefde koestert voor de man in de groene overall dan iedereen denkt. 

Mis hem niet: Mario Kart: The Movie.

7811 views / 49 reacties
Reacties op dit bericht
49  van 49 reacties op deze pagina. Pagina  1
userIcon
Geen Half-life?
userIcon
Not sure if serious...
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 00:08 schreef cerror het volgende:
Geen Half-life?
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 00:13 schreef Dr.Mikey het volgende:
Not sure if serious...
Dit.
Zat eerder te denken in de richting van games als Mass Effect, Halo, Deus Ex, God of War, Half-life...
userIcon
1 Sim City
2 Earth Worm Jim
3 R-Type
4 Crazy Taxi
5 Serious Sam
6 Soul Calibur
7 Team Fortress
userIcon
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 00:31 schreef Nephalem het volgende:
[..]

Dit.
Zat eerder te denken in de richting van games als Mass Effect, Halo, Deus Ex, God of War, Half-life...
Dat zijn al bijna films, dus wat mij betreft niet interessant voor op het doek.
userIcon
Ik zeg: Gameverfilming van Angry Birds! (en geen tekenfilm ofc)

Zou perfect in dit rijtje passen...
userIcon
Een CGI film over Monkey Island 1, uiteraard opgevolgd door een CGI film over Monkey Island 2!
userIcon
Assassins Creed.

Met Assassins Creed: Lineage werd er al een fantastische 30 minuten-durende short gemaakt, dus het kan prima. Stel je eens voor, Nolan met een groot budget. Heerlijk.
userIcon
DragonFodder en StefanW zijn helden
Al zou je van LSL kunnen zeggen dat dat al verfilmd is dmv. Deuce Bigalow

suggestie voor de DOTT film: Jack Black als Hogie, of Zach Galifianakis
userIcon
waar is metal gear solid? ala 24 stijl
Sorry maar de belangrijkste is nu toch echt wel vergeten.
Ongetwijfeld: "Legend of Zelda"

schandalig.
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 00:44 schreef Yi-Long het volgende:
Een CGI film over Monkey Island 1, uiteraard opgevolgd door een CGI film over Monkey Island 2!
Sorry maar die film is er al lang, en heet: "Pirates of the Caribbean"
userIcon
Misschien wil michael bay wel een verfilming maken van Tetris? Met lekker veel explosies en slo-mo's als er weer een rijtje verdwijnt?

Of Steven Spielberg die Space Invaders verfilmd. Compleet met ET, een golden retriever en twee blanke kindertjes die de wereld redden?
man StefanW (Eindredacteur Games) 19-03-2012 @ 11:23 fotoboek no homepage
userIcon
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 04:26 schreef ParanoidAndroid93 het volgende:
waar is metal gear solid? ala 24 stijl
Ook een leuk idee
userIcon
Dungeon Keeper uiteraard met die mistresses.
ST:FU
ST:TOR
Carmageddon.
userIcon
Ed o'Neill als Larry?!? Ik zeg doen!
userIcon
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 10:12 schreef galop het volgende:
[..]


Sorry maar die film is er al lang, en heet 'Pirates of the Caribbean'
Ah, en wie is dan Guybrush Threepwood?

Daarnaast staat er duidelijk dat ik hem volledig in CGI wil en trouw aan Monkley Island. Niet iedere komische piratenfilm is automatisch een aftreksel van Monkey Island.
man StefanW (Eindredacteur Games) 19-03-2012 @ 14:56 fotoboek no homepage
userIcon
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 00:43 schreef urahara het volgende:
Ik zeg: Gameverfilming van Angry Birds! (en geen tekenfilm ofc)

Zou perfect in dit rijtje passen...
Noemen ze dat niet Jackass?
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 00:31 schreef Nephalem het volgende:
[..]

Dit.
Zat eerder te denken in de richting van games als Mass Effect, Halo, Deus Ex, God of War, Half-life...
Deus Ex is ook voorbij gekomen (dacht wel meteen aan Blade Runner), maar ja... keuzes en zulcks
userIcon
Dragon Age, Fable, Amalur?
userIcon
American McGee's Alice en dan graag door del Toro
userIcon
Ik vraag me af wat erger is, het verfilmen van een game of het vergamen van een film. Meestal lijkt de reden puur financieel meeliften met een gedrocht als resultaat.
Ik denk niet dat ik films wil zien van de games die ik het meest geniet en heb genoten, 't gaat vrijwel zeker floppen. Goeie regisseurs bedenken zelf wel iets origineels of nemen een goed boek en gaan niet Uwe Bollen.
Halo
Eternal Darkness
Myst
Shenmue
Fable

Mario Kart, tetris, Crash Bandicoot? Net als dat we een verfilming hebben van Zeeslag....

Nou dan gooi ik er ook nog een grappige tegenaan:

ET The Game The Movie
userIcon
quote:
De game die ontwikkeld werd door het monsterteam dat nu een eigen studio genaamd "Mistwalker" is begonnen.
Een monsterteam dat bestaat uit één persoon?
userIcon
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 19:47 schreef tsjuster het volgende:
Ik vraag me af wat erger is, het verfilmen van een game of het vergamen van een film.
Er is ook een game van een gameverfilming.

http://en.wikipedia.org/wiki/Street_Fighter:_The_Movie_%28home_video_game%29
man StefanW (Eindredacteur Games) 20-03-2012 @ 13:11 fotoboek no homepage
userIcon
quote:
Op dinsdag 20 maart 2012 @ 09:15 schreef chibibo het volgende:

[..]

Een monsterteam dat bestaat uit één persoon?
Op de website van Mistwalker stellen zich toch echt sowieso zes mensen zich voor, dus blijkbaar toch meer dan één.
Halo
Mass Effect

...?
userIcon
Eén titel maar: The 7th Guest.

userIcon
Neverwinter Nights 1, grandioos verhaal. Heb zelden gejankt om een spel, maar ze vloeiden dit keer rijkelijk.
man StefanW (Eindredacteur Games) 21-03-2012 @ 13:30 fotoboek no homepage
userIcon
quote:
Op dinsdag 20 maart 2012 @ 21:51 schreef TimMer1981 het volgende:
Eén titel maar: The 7th Guest.

[afbeelding]
Wayooo!!! Oldskool...
Maar dan wel ook dat skelettenhandje constant in beeld
userIcon
quote:
Op dinsdag 20 maart 2012 @ 13:11 schreef StefanW het volgende:
Op de website van Mistwalker stellen zich toch echt sowieso zes mensen zich voor, dus blijkbaar toch meer dan één.
Echter, tussen die zes zit er maar één die het bedrijf heeft opgericht.
userIcon
quote:
Op woensdag 21 maart 2012 @ 19:14 schreef chibibo het volgende:
[..]

Echter, tussen die zes zit er maar één die het bedrijf heeft opgericht.
Boeiend...

Twee mensen die aan Chrono Trigger hebben gewerkt werken bij Mistwalker, een daarvan heeft Mistwalker opgericht met behulp van Microsoft zijn centjes en waarschijnlijk heeft die ene wel meer hulp gehad.
userIcon
Ik mis nog Half-Life, Metal Gear Solid en Bioshock
userIcon
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 11:56 schreef Netsplitter het volgende:
Dungeon Keeper uiteraard met die mistresses.
ST:FU
ST:TOR
Carmageddon.
Laatstgenoemde is een spel dat is gebaseerd op een film: Deathrace 2000 met Sylvester Stallone
userIcon
quote:
Op woensdag 21 maart 2012 @ 20:11 schreef wc-eend het volgende:
Boeiend...

Twee mensen die aan Chrono Trigger hebben gewerkt werken bij Mistwalker, een daarvan heeft Mistwalker opgericht met behulp van Microsoft zijn centjes en waarschijnlijk heeft die ene wel meer hulp gehad.
Fijn om te horen dat jullie als nieuwssite ook daadwerkelijk geinteresseerd zijn in het correct weergeven van de feiten.

Overigens, Uematsu werkt niet bij Mistwalker.
userIcon
quote:
Op donderdag 22 maart 2012 @ 00:07 schreef chibibo het volgende:
[..]

Fijn om te horen dat jullie als nieuwssite ook daadwerkelijk geinteresseerd zijn in het correct weergeven van de feiten.

Overigens, Uematsu werkt niet bij Mistwalker.
Ja ok, hij freelanced voor Mistwalker want de muziek uit The Last Story, van Mistwalker, komt van Uematsu. En daarnaast staat Uematsu als ontwikkelaar aangegeven op de webpagina van Mistwalker.
userIcon
quote:
Op donderdag 22 maart 2012 @ 00:07 schreef chibibo het volgende:
[..]

Fijn om te horen dat jullie als nieuwssite ook daadwerkelijk geinteresseerd zijn in het correct weergeven van de feiten.

Overigens, Uematsu werkt niet bij Mistwalker.
Dude, serieus
Chrono Trigger, iemand met smaak!! Super Ik heb al tijden het idee dat die game zich perfect leent voor een film. Een van de beste verhalen ooit in een game. WE WANT!
quote:
Op maandag 19 maart 2012 @ 00:31 schreef Nephalem het volgende:
[..]

Dit.
Zat eerder te denken in de richting van games als Mass Effect, Halo, Deus Ex, God of War, Half-life...
Mass Effect? Nee zeg, die zijn juist zo goed omdat het eigenlijk al een film is waarin JIJZELF de hoofdrol speelt als Shepard.

Mass Effect is eigenlijk de Star Wars van deze generatie. Als je de interactie eruit haalt kan het alleen maar een slap aftreksel van de games worden.
userIcon
Splinter Cell, Manhunt!
userIcon
Ik zou een verfilming willen zien van Half Life 1, kijken hoe dat zou uitpakken.

Maar... Mario Kart, Leisure Suit Larry?

Ik zie het liefst toch een film van het Warcraft universum, want de cinematics van Blizzard zijn altijd goed, vind het jammer dat ze er nog niks over laten horen/mee bezig zijn.
man yamiown (FOK!games crew) 24-03-2012 @ 14:49 fotoboek no homepage
userIcon
Command and Conquer.
userIcon
Kings Quest The Movie

of

Space Quest The Movie

userIcon
Dead Space? En dan niet geanimeerd (hoewel die ook best tof is).
FEAR? Beiden met de kwaliteit van Alien(s) en niet die van Doom.
userIcon
Lost Odyssey!
49  van 49 reacties op deze pagina. Pagina  1


Lees ook:

» 08/07 Sfeerverslag EpiCon11
» 20/06 Comic-Con International: kamperen op straat en keuzestress9
» 03/03 Pathé Thuis op PlayStation 320
» 07/02 Pokémonfilms: Gotta watch 'em all! Deel 421
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 

Zoek een film

Video's