FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 4 augustus 2011

Nieuwe trailer voor RAGE

RAGE, de first-person shooter van id Software die gepubliceerd wordt door Bethesda Softworks, heeft er een nieuwe trailer bij. Het filmpje kreeg de titel "Uprising" mee en via deze video komen we wat meer te weten over het verhaal van de game en welke reis de hoofdpersoon te wachten staat. Ook maken we kennis met een aantal nieuwe personages en zien we wat meer van  de apocalyptische wereld.

RAGE komt 7 oktober uit op de Xbox 360 en de PS3 en op Microsoft Windows en Mac OS X. 

Man paalt poes en gooit deze uit raam

De politie van Council Bluffs, in de Amerikaanse staat Iowa, heeft ene Gerardo Martinez in de boeien geslagen. De beste man heeft namelijk een kat een flinke beurt gegeven. Na het amoureuze onderonsje gooide hij het dier uit het raam van zijn appartement, waarna het op de grond een pijnlijke dood stierf.

De politie van het Amerikaanse plaatsje rukte gisterochtend uit na een melding dat een naakte man een kat uit het raam had gegooid. Eenmaal ter plaatse troffen agenten een grijze kat aan, die hevig bloedend en zwaar ademend naast het trottoir lag. Even later legde het beestje het loodje.

Ooggetuigen hebben verklaard dat ze een naakte kerel op de zesde verdieping van een flatgebouw hadden gezien. Even later zagen zij hoe hij een kat uit het raam gooide. Al snel werd het juiste appartement gevonden en belde de politie aan.

Martinez, die vandaag 30 is geworden, opende de deur met zijn broek nog op zijn knieën. Hoewel de jarige Job eerst ontkende iets met de kat te maken te hebben, bekende hij even later de liefde te hebben bedreven met het huisdier om het vervolgens uit het raam te gooien, samen met een porno-dvd. De politie heeft hem gearresteerd en beschuldigd van dierenmishandeling, seks met dieren en schennispleging. Martinez kan maximaal voor vijf jaar achter tralies belanden.

VK onderzoekt ontvoering door Al Qaida

De Britse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar een video waarin gemaskerde mannen, vermoedelijk gelieerd aan Al Qaida, beweren een Britse en een Italiaanse man te hebben ontvoerd in het noorden van Nigeria. Dat heeft het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag in een verklaring gezegd.

Op de één minuut durende video, die verspreid werd door het Franse persbureau AFP, zijn twee knielende mannen te zien met achter hen drie gemaskerde, gewapende mannen. De geblinddoekte gijzelaars, die in mei zouden zijn ontvoerd, vragen de autoriteiten in de video te voldoen aan de eisen van hun ontvoerders.

De authenticiteit van de video, die volgens AFP bezorgd is op hun kantoor in Abidjan in Ivoorkust, kan niet worden geverifieerd. De gezichten van de gijzelaars werden door AFP onherkenbaar gemaakt, al is op de beelden wel te zien dat een van hen een shirt van voetbalclub Manchester United aanheeft.

Het Britse ministerie zei donderdag in contact te staan met de Italiaanse en Nigeriaanse autoriteiten. "We doen ons best om de gijzelaars snel en veilig terug te krijgen", aldus het ministerie. "We vragen diegenen die deze mannen vasthouden ze vrij te laten, zodat ze terug kunnen keren naar hun gezinnen."

In een verklaring zegt het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat de ontvoerde Italiaan geïdentificeerd is als Franco Lamolinara. Alles wordt in het werk gesteld om de twee mannen te bevrijden, aldus het ministerie.

Rusland waarschuwt voor 'triest lot' Assad

De Syrische president Bashar Assad wacht een 'triest lot' als hij geen hervormingen doorvoert en een open, vreedzame dialoog met de oppositie aan gaat. Dat heeft de Russische president Dmitri Medvedev donderdag gezegd.

"Spijtig genoeg komen er grote aantallen mensen om het leven. Dat baart ons grote zorgen", aldus Medvedev. "Daarom heb ik zowel op een persoonlijk niveau als in brieven die ik hem (Assad, red.) heb gestuurd benadrukt dat het noodzakelijk is om dringend hervormingen door te voeren, te onderhandelen met de oppositie, de vrede te herstellen en een moderne staat te creëren. Als hij dat niet doet, dan wacht hem een triest lot. Uiteindelijk moeten we een aantal beslissingen nemen. We bekijken hoe de situatie zich ontwikkelt. Die verandert en onze benadering verandert ook", zei Medvedev.

Medvedev en Ruslands machtigste politicus premier Vladimir Poetin hebben er al langere tijd bij Assad op aangedrongen een compromis te sluiten met de oppositie. In juni waarschuwde Poetin Assad nog dat hij 'politieke instrumenten gebruikt van veertig jaar geleden'. Tegelijkertijd waarschuwde Moskou dat het Westen zich niet moet bemoeien met de Syrische kwestie en verzette het zich tegen een VN-resolutie. Het land vreesde dat een dergelijke resolutie de opmaat zou vormen voor een militaire interventie in het land.

De Verenigde Staten en Europese landen dringen al maanden aan op een resolutie waarin Syrië scherp wordt veroordeeld. Rusland liet woensdag het verzet varen waarna de Veiligheidsraad een verklaring aannam waarin de Syrische autoriteiten werden opgeroepen het geweld tegen de bevolking direct te staken.


Rusland waarschuwt voor 'triest lot' Assad (Foto: Novum)

Joe Jonas vereerd door samenwerking met Britney

Joe Jonas ziet zijn dromen werkelijkheid worden nu hij met Britney Spears op tournee mag. De 21-jarige zanger was in zijn jeugd een groot fan van Spears en had haar beeltenis boven zijn bed hangen.

"Zij was de eerste van wie ik een poster had", vertelt Jonas aan het Amerikaanse blad People. "Haar album was de eerste cd die ik ooit heb gekocht. Het is heel raar als ik bedenk dat zij aan mijn muur hing en dat ik nu met haar ga optreden."

Jonas ontmoette zijn 29-jarige idool een paar jaar geleden voor het eerst. "Het is een hele lieve vrouw", vindt hij. "Ik kijk ontzettend uit naar de tournee." De zanger staat Spears op 5 augustus bij tijdens een show in de Verenigde Staten. Daarna vertrekken ze naar Europa voor concerten in onder meer Zweden, Duitsland, Nederland en Frankrijk.

Google introduceert bellen via internet

Google introduceert vanaf donderdag in een aantal landen waaronder Nederland een dienst om bellen via internet mogelijk te maken. Gebruikers van Gmail kunnen straks rechtstreeks bellen vanuit hun mailaccount, aldus het internetbedrijf.

Google rolt de nieuwe dienst de komende dagen uit, waardoor het geleidelijk voor de gebruikers in Nederland zichtbaar wordt, zei een woordvoerder. Gebruikers kunnen via internet bellen zodra zij ingelogd zijn bij Gmail.

Google introduceert bellen via internet
Google introduceert bellen via internet (Foto: ANP)

OM: Breivik houdt informatie achter

Het Noorse openbaar ministerie is bezorgd dat Anders Behring Breivik, de man achter de bloedige aanslagen in Noorwegen, informatie achterhoudt over mogelijke medeplichtigen. Dat heeft de Noorse aanklager Christian Hatlo donderdag gezegd.

In zijn vijftienhonderd pagina's tellende manifest repte Breivik over contacten met gelijkgestemden in andere delen van Europa. "We denken nog steeds dat hij alleen heeft gehandeld, maar we weten het niet zeker", zei Hatlo donderdag. "Hij houdt iets achter en dat baart ons zorgen."

Volgens Hatlo is Breivik ondervraagd over zijn reizen naar tien verschillende landen en over de aankopen die hij deed om zijn aanvallen uit te voeren. Breivik weigerde op beide onderwerpen in te gaan.


OM: Breivik houdt informatie achter (Foto: Novum)

De laatste feministische golf

Er is iets vreemds aan de hand met vrouwen. Behalve onszelf, halen we ook graag onze soortgenoten omlaag. Mede-vrouwen for crying out loud. We doen het allemaal, in meer of mindere mate. Daar durf ik vergif op in te nemen. Wie heeft er niet wel eens tegen haar man gesist bij het zien van een bijzonder knappe dame: ‘Nou, van dichtbij zie je toch wel dat ze niet zo jong meer is.’ Of in het geval van een opvallend decolleté: ‘Ja, zo kan ik het ook’ of ‘die zijn niet echt, dat kan een kind zien’. Als we uiterlijk iets minder munitie voor handen hebben, pakken we het kreng zonder pardon op iets anders. Van ‘jezus, die is dom’ tot ‘heb je die stem gehoord?’ En ‘Knap?? Duh, met zo’n laag make-up’ doet het ook altijd lekker. Ach lieve dames, ik hoef dit allemaal echt niet voor te kauwen. Jullie weten donders goed waar ik het over heb.

Grootste daling beurzen VS sinds financiële crisis

De aandelenbeurzen maken vanwege aanhoudende zorgen om een dreigende recessie in Europa en de Verenigde Staten de scherpste daling sinds de financiële crisis door. De Amerikaanse Dow Jones Index verloor donderdag met meer dan vijfhonderd punten ruim vier procent in waarde. Dat is het grootste verlies sinds het hoogtepunt van de crisis in oktober 2008.

De drie toonaangevende Amerikaanse indexen daalden alle meer dan tien procent. Een verlies van tien procent wordt doorgaans als een gangbare marktcorrectie gezien. Een daling van twintig procent luidt een 'bear market' in, een langere periode van lage koersen.

Ook in Europa zijn donderdag veel beurzen lager gesloten. Beleggers vrezen dat na onder meer Griekenland ook Spanje en Italië niet zonder steun van de Europese Unie hun boekhouding op orde kunnen brengen.

Man zwaargewond bij steekpartij in Schiedam

Een man is donderdag zwaargewond geraakt bij een steekpartij in Schiedam. Een verdachte is aangehouden, meldt een politiewoordvoerder.

Het slachtoffer kwam donderdag rond 21.00 uur aangelopen bij een tankstation aan de 's-Gravelandseweg, waarna de hulpdiensten werden gewaarschuwd. De man bleek meerdere steekwonden te hebben en is naar een ziekenhuis gebracht.

Het slachtoffer kon volgens de politiewoordvoerder nog wel vertellen dat de dader was weggereden in een auto. In Berkel en Rodenrijs vonden agenten de auto, met daarin een inzittende. Die is aangehouden.

Wat er precies is gebeurd en waar de steekpartij exact plaatsvond, wordt nog onderzocht.

Milito krijgt transfervrije status van Barça

Gabriel Milito en Barcelona hebben donderdag besloten om uit elkaar te gaan. De verdediger stond nog onder contract tot medio 2012. Op de officiële website van de Catalanen werd wereldkundig gemaakt dat de Argentijn transfervrij mag vertrekken.

Waar de dertigjarige Milito zijn loopbaan voortzet is nog onbekend. Eerder was er belangstelling van onder anderen Bayern München en het Italiaanse AS Roma, er is echter nog geen concrete interesse.

Milito stond sinds 2007 onder contract bij Barcalona, hij behaalde met zijn team drie keer de landstitel en wist twee keer de Champions League te winnen.

Alarm om schutter Virginia Tech blijkt loos

De veiligheidsmaatregelen die de Amerikaanse universiteit Virginia Tech instelde nadat drie kinderen meenden een gewapende man te hebben gezien zijn opgeheven. De politie heeft de man niet aangetroffen, maar zal nog de hele dag in groten getale op het campusterrein patrouilleren.

De kinderen, die op de universiteitscampus een zomercursus zouden hebben gevolgd, sloegen donderdagochtend (plaatselijke tijd) alarm. Ze vertelden de politie dat ze een man richting de volleybalvelden op het terrein hadden zien lopen. In zijn hand leek hij een handvuurwapen te hebben, bedekt door een stuk stof. De politie kamde daarop het terrein uit, maar vond niemand die aan de beschrijving voldeed.

De man zou ook gesignaleerd zijn bij een eetgelegenheid op de campus. De eetgelegenheid, Dietrick Hall, ligt vlakbij de slaapvertrekken waar in 2007 een student van Virginia Tech 32 mensen doodschoot.

De universiteit raadde daarop op haar website studenten en medewerkers aan binnen te blijven en de deuren op slot te doen. Die voorzorgsmaatregelen zijn nu ingetrokken. "De universitaire gemeenschap kan haar gewone gang weer hernemen", aldus het universiteitsbestuur.

'Al Qaidalid geeft zichzelf aan in Saudi-Arabië'

Een Al Qaidalid dat op de lijst van meest gezochte personen van Saudi-Arabië stond heeft zichzelf aangegeven. Dat heeft het Saudische ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt.

De man, Abdel-Salam Rashed Al-Farraj, zei in een telefoongesprek vanuit het buitenland tegen familieleden dat hij terug naar huis wilde. Daarop regelden de autoriteiten zijn terugkeer naar Saudi-Arabië. De man stond op de lijst van meest gezochte personen en werd beschreven als een extreem gevaarlijke strijder die erg goed met wapens kan omgaan.

Wanneer Al-Farraj is teruggekeerd werd niet bekendgemaakt, maar de man is inmiddels herenigd met zijn gezin. In welk land Al-Farraj zich ophield is niet duidelijk. Veel strijders van Al Qaida hebben echter hun heil gezocht in buurland Jemen.

Meer tieners vast voor woningoverval Den Haag

Het overvallenteam van de Haagse politie heeft dinsdag nog zes jongeren aangehouden voor betrokkenheid bij een woningoverval aan de Torenvalklaan. Ze zijn tussen de 11 en 18 jaar.

Vorige week woensdag werden al drie 14-jarigen gearresteerd. Twee meisjes bleven toen vastzitten, een jongen is na verhoor vrijgelaten.

Vijf jongeren drongen vorige week woensdagmiddag de woning binnen, waar toen alleen twee kinderen van 8 en 13 aanwezig waren. De overvallers vertrokken met diverse goederen, waarna de twee kinderen de politie waarschuwden.

De nieuwe verdachten van 14, 16 en 17 jaar worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 11-jarige is daar te jong voor.

[EL] Uitslag FK Jablonec - AZ

AZ heeft zich zonder problemen geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. Na de winst van 2-0 van vorige week hadden de Alkmaarders vandaag genoeg aan een 1-1 gelijkspel bij het Tsjechische FK Jablonec. Benschop was de doelpuntenmaker aan de kant van AZ

Jablonec probeerde AZ direct onder druk te zetten, maar wist geen uitgespeelde kansen te creerën. De Alkmaarders wisten eigenlijk tot vlak voor rust ook geen goede aanval op te zetten, maar ging alsnog met een voorsprong aan de thee. Benschop wist te scoren na een goede aanval met Holman.

Na rust kregen beide ploegen kansen. Zo Benschop had AZ al veilig moeten schieten en Pitak had de gelijkmaker op zijn voeten, beide faalden echter. Jablonec leek zijn kruid al snel verschoten te hebben en AZ kreeg het daardoor steeds makkelijker. Toch scoorden de Tsjechen tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Loucka schoot van 20 meter fraai de gelijkmaker binnen, maar verder dan die goal kwam het niet.

AZ plaatst zich hierdoor voor de vierde en laatste voorronde, waarvoor de loting morgen plaatsvindt. Ook PSV zal dan meeloten. ADO Den Haag werd eerder vanavond uitgeschakeld.
 

FK Jablonec

1 - 1

AZ

 80' Loucka
   45' Benschop 
 
 Gele kaart: Kovarik (FK Jablonec), Viergever, Wernbloon (AZ)
 
Stadion: Strelnice Stadion, Jablonec nad Nisou
Toeschouwers: 4.844
Arbiter: Shvetsov (Oek)
 
Opstelling:   Opstelling:
Spit
Novak (J. Stochl/59)
Pavlik
Benes
Jablonsky
Vosalik (Kopic/13)
Loucka
Vanek (Tresnak/87)
Pitak
Kovarik
Lafata
  Esteban
Marcellis
Moisander
Viergever
S. Poulsen
Werbloom
Martens
Elm (Falkenburg/77)
Benschop
Boymans (Gudmundsson/71)
Holman (Ortiz/66)

Koeman: "Duidelijk dat we voor de winst gaan"

Feyenoord begint vrijdag de competitie tegen stadsgenoot Excelsior. Coach Ronald Koeman heeft vertrouwen in zijn elftal en gaat voor de winst.

"Goede resultaten zorgen voor vertrouwen binnen de spelersgroep. We staren ons niet helemaal blind, we zijn ook bezig met de ontwikkeling van het elftal, maar het lijkt me duidelijk dat we voor de winst gaan", vertelde Koeman op de virtuele thuisbasis van de Rotterdammers.

Koeman rekent erop dat er veel Feyenoord-supporters aanwezig zullen zijn in het kleine Woudestein. "We moeten doen alsof we thuis zijn. Dat het kunstgras is, moeten we niet te groot maken. We hebben daarom bewust niet op die ondergrond getraind. Veel jongens zijn vanuit de jeugd al gewend om op kunstgras te spelen."

Adele haalt inspiratie uit countrymuziek voor plaat

Adele laat zich voor haar derde album inspireren door muziek uit Austin en Nashville. De zangeres is van plan zich een tijdje in het zuiden van de Verenigde Staten te vestigen om zich onder te dompelen in de wereld van countrymuziek, bluegrass en rockabilly.

Adele raakte geïnspireerd door de Amerikaanse muziekstijlen toen ze eerder dit jaar door de Verenigde Staten toerde. Ze maakte kennis met countryzangers van wie ze nog nooit had gehoord. "Ik voel me als een klein kind in een snoepwinkel", vertelt ze aan de Britse boulevardkrant The Sun. "Het is geweldig om nieuwe artiesten te ontdekken."

De Britse wil de muziekstijlen ook door laten klinken in haar eigen werk. "De melodieën en kernachtige songteksten die ik hoorde, wil ik vanaf nu zeker gaan gebruiken." Om meer te leren over de stijlen gaat ze een tijdje in Austin en Tennessee wonen.

De 23-jarige Adele moest eerder dit jaar een aantal Amerikaanse shows afzeggen vanwege een keelontsteking. Zodra ze de concerten dit najaar heeft ingehaald, begint ze met opnamen voor de nieuwe plaat. Zowel haar debuutalbum 19 als opvolger 21 was in Nederland goed voor vijf platina platen.

Minder regionale omroepen in digitale pakket Ziggo

Klanten van Ziggo krijgen vanaf dit najaar niet meer alle regionale omroepen in hun digitale pakket. Daarvoor in de plaats krijgen ze wel meer lokale omroepen. Dat meldt een woordvoerder van Ziggo donderdagavond.

Ziggo heeft besloten tot de wijziging na een verzoek van de overkoepelende organisatie voor regionale omroepen Roos. Die stelde dat de omroepen wel erg veel Buma-rechten moeten betalen in de huidige situatie, aldus de woordvoerder. Kijkersonderzoek van Ziggo wijst volgens de zegsman daarbij uit dat klanten nauwelijks kijken naar de regionale omroepen uit provincies waar zij ver vandaan wonen.

Daarom krijgen klanten vanaf dit najaar alleen de regionale omroep uit de provincie waar zij wonen en de omliggende regio's in hun digitale pakket. In ruil daarvoor krijgen klanten vanaf dan niet alleen de lokale omroep uit hun woonplaats, maar ook die van omliggende plaatsen door, aldus de woordvoerder.

'NAVO stuurt tweede extra bataljon naar Kosovo'

De NAVO overweegt de troepenmacht in Kosovo met een tweede eenheid te versterken. Ingewijden meldden donderdag dat het Duits-Oostenrijkse infanteriebataljon dat al naar het onrustige Balkanstaatje onderweg is mogelijk wordt gevolgd door een tweede.

De extra eenheid moet volgens een diplomaat en een andere bron de aanhoudende spanningen in Kosovo tegengaan. Het bataljon van overwegend Italiaanse reservisten zou slechts voor de duur van de onrust in Kosovo gelegerd worden. De NAVO zegt niet tot nieuwe versterkingen te hebben besloten.

De eerste manschappen van het Duits-Oostenrijkse infanteriebataljon dat de NAVO naar Kosovo dirigeerde zijn daar donderdag aangekomen. Het bataljon bestaat uit 550 Duitse en honderdvijftig Oostenrijkse militairen.

Ruim tien jaar nadat de Kosovaren hun onafhankelijkheid van de regering in Belgrado bevochten bewaken nog altijd zesduizend NAVO-soldaten er de vrede. De regering in Belgrado beschouwt Kosovo als de bakermat van de Servische natie, en erkent het nieuwbakken staatje niet. De Servische minderheid in Noord-Kosovo aanvaardt evenmin het gezag van de regering in de Kosovaarse hoofdstad Pristina.

Het geweld in het noorden van het Balkanstaatje laaide op toen de regering in Pristina de politie beval twee omstreden grensovergangen naar Servië in handen te nemen. Serviërs die in de grensstreek wonen verjoegen de politie en staken een grenspost in brand. Een politieman kwam om. Vervolgens belemmerden ze de doorgang van vredestroepen die de orde wilden herstellen.


'NAVO stuurt tweede extra bataljon naar Kosovo' (Foto: Novum)

[EL] Uitslag ADO Den Haag - Omonia Nicosia

ADO Den Haag is in de derde voorronde van de Europa League uitgeschakeld. Na het 3-0 verlies vorige week op Nicosia werd vanavond in Den Haag met 1-0 gewonnen van de Cyprioten.

De thuisploeg wist wat het te doen stond en zocht vanaf de eerste minuut van de wedstrijd de aanval. Voor rust resulteerde dat in een aantal kansen maar die werden allemaal gemist. Toornstra was het meest dicht bij een doelpunt, maar zijn harde schot kwam de lat tegen.

Derijck viert zijn doelpunt (Foto: Pro Shots)

Derijck kon in de tweede helft uit een hoekschop alsnog de 1-0 binnen koppen. Door de treffer geloofde ADO er toch weer in. Omonia wist echter overeind te blijven en liet het niet verder komen dan 1-0 waardoor zij de play-offs bereikte.

ADO Den Haag

1 - 0

Omonia Nicosia

 53' Derijck
 
 
 Gele kaart: Verhoek, Chery, Immers, (ADO Den Haag), Alex, Efrem, Alabi, Christofi (Omonia Nicosia)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 13.268
Arbiter: Borg (Mlt)
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi (Mulders/32)
Derijck
Leeuwin
Kum
Toornstra
Immers
Radosavljevic(Höcher/77)
Verhoek
Vicento (Brouwer/72)
Chery
  Giorgalides
Alabi
Bouzón
Spungin
Efrem (Margaca/46)
Alex (Kaseke/79)
Avraam
Salatic
Leandro
Tadic
Christofi (Davidson/87)
Wesley Verhoek (l) in duel met Christofi (Foto: Pro Shots)

Tropische storm bedreigt ploeterend Haïti

De tropische storm Emily heeft op Haïti donderdag overstromingen aangericht en honderden woningen beschadigd. Ook een behandelcentrum voor cholerapatiënten werd getroffen, maar er zijn geen doden gemeld.

De storm leek voor de kust van het land te blijven hangen, maar meteorologen verwachtten Emily later op de dag aan land. Zij vrezen dat hevige regenbuien het na de aardbeving van vorig jaar nog nauwelijks herbouwde Haïti zullen overspoelen.

Zeshonderdduizend Haïtianen ontbreekt het nog aan onderdak sinds die beving het land in puin legde. "Komt er een storm, dan zijn we er geweest", vreest Renel Joseph (57), die in de sloppenwijk Cité Soleil woont.

Hulporganisaties waarschuwen dat de verwachte stortregens levensgevaarlijke modderstromen kunnen veroorzaken. Dat mensen geneigd zijn pas op de vlucht te slaan als het te laat is maakt het naderende noodweer nog gevaarlijker.


Tropische storm bedreigt ploeterend Haïti (Foto: Novum)

Mallya prijst prestaties Force India

Force India-eigenaar Vijay Mallya prijst de recente prestaties van zijn Formule 1-team. De Indiër kende dit seizoen met zijn renstal een stroeve start, maar een zesde plaats van Adian Sutil in Duitsland en een zevende stek van Paul di Resta in Hongarije hebben duidelijk gemaakt dat er veel progressie geboekt wordt.

"Het zijn de resultaten die tellen, dus ik ben erg blij. De ontwikkelingen die wij dit seizoen meebrengen betalen zich uit. De auto wordt beter, is meer competitief en is makkelijker te besturen. De coureurs zijn op en top gemotiveerd en geven duidelijk alles wat ze in zich hebben. In Duitsland was het Adrian en in Hongarije Paul," zei Mallya.

"We hadden wat een rustige start van het seizoen, omdat de eerste ver weg zijnde races een verlenging van de ontwikkelingsperiode waren. Vanaf het Europese seizoen, met name vanaf Monaco, zijn we bijna iedere race vooruit gegaan. Bij de laatste races hebben we ons in Q3 gekwalificeerd, dus dat zegt genoeg."

De komende races worden op de snelle banen van Spa-Francorchamps en Monza gehouden. Mallya verwacht dat de auto er ook hier goed bij zal zitten. Hij refereert hier naar 2009 toen Giancarlo Fisichella op Spa poleposition haalde en in de race tweede werd. Die auto was volgens de Indiër alleen in de rechte lijn snel, de huidige bolide kan op alle fronten meedoen.

Bizarre verkeersruzie op A16

De politie is op zoek naar getuigen van een bizarre verkeersruzie dinsdag op de A16 richting Rotterdam. Daarbij werd tijdens het rijden een spiegel van een bestelbus getrapt en werd een kriksleutel naar het busje gegooid. Ook werd gedreigd de hele krik tegen de bestelbus te smijten, meldt de politie donderdag.

De verkeersruzie vond rond 13.45 uur plaats. De bestuurder van de bestelbus reed vanaf de A17 de A16 op, waardoor een auto met Belgisch kenteken met drie mannen erin moest remmen.

De auto ging naast het busje rijden. De bijrijder van de wagen sloeg tegen de linkerspiegel van het busje. De bestuurder van de bestelbus remde af, wat de bestuurder van de auto ook deed. De bijrijder klom vervolgens half uit het raam en trapte de spiegel kapot. Ook werd een kriksleutel naar het busje gegooid en werd gedreigd de krik zelf ook richting de bus te smijten.

De bestuurder van de bus zag dat een van de inzittenden een voorwerp in zijn hand nam en dat op de bus richtte. Hij dacht dat het mogelijk een vuurwapen was en remde ter hoogte van de afslag Alexanderpolder hard af. De auto reed verder.

Korte tijd later werden de drie Belgen in Rotterdam gevonden en aangehouden. Zij zitten vast.

HTC-Highroad stapt uit wielerpeloton

Het zat er al even aan te komen, maar vanavond is het bevestigd. De misschien wel meerst succesvolle wielerploeg van de afgelopen jaren, HTC-Highroad, stopt noodgedwongen. HTC besloot al eerder de stekker uit het project te trekken en manager Bob Stapleton wist geen nieuwe sponsor te strikken.

"Na een lange zoektocht naar nieuwe geldschieters moeten we besluiten dat we de leden van het team moeten laten gaan om voor hen alle opties open te houden met het oog op hun sportieve toekomst," zei Stapleton in een persbericht. "Het is voor hen dat we deze beslissing nu hebben genomen."

Hierdoor komen onder andere renners als Mark Cavendish, Tony Martin, Mark Renshaw, Tejay Van Garderen en Matthew Goss op de markt. Eerder kozen Martin en Peter Velits al bij het nieuwe Omega Pharma - Quick-Step te tekenen. In de loop der jaren wist HTC-Highroad, opvolger van onder andere T-Mobile, ruim 500 overwinningen bij elkaar te fietsen.

T. Dekker zestiende in proloog Portugal

Thomas Dekker heeft na dik twee jaar zijn rentree gemaakt in het wielerpeloton. De Nederlander, terugkerend van een dopingschorsing van twee jaar, reed vandaag mee in de proloog van de Ronde van Portugal.

Oud-Rabobankrenner Dekker werd zestiende in de proloog van 2,2 kilometer, op tien seconden van de winnaar Hugo Sabido. Dekker, rijdend voor Chipotle, had vooraf nog wel af te rekenen met pech. Het bleek namelijk dat zijn tenue kwijt was, waardoor hij in een geleende outfit van moederploeg Garmin-Cervélo moest rijden.


Dekker zestiende bij rentree (Foto: Pro Shots)

'Mogelijk stromend water op Mars'

Wetenschappers hebben donkere strepen waargenomen op de planeet Mars, die zouden kunnen duiden op de aanwezigheid van stromend zout water. Dat meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA donderdag tijdens een persconferentie.

Als de vermoedens worden bevestigd, zou het de eerste keer zijn dat er stromend vloeibaar water is ontdekt op Mars. De strepen werden waargenomen op meerdere steile hellingen in de warmere maanden op het zuidelijk halfrond van de rode planeet.

Zus Zuckerberg verlaat Facebook

De zus van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft ontslag genomen bij het bedrijf van haar broer. De reden is dat Randi Zuckerberg haar eigen sociaal netwerk wil oprichten.

Volgens de site All Things Digital had ze een 'prominente en charismatische persoonlijkheid binnen het bedrijf in Silicon Valley en was ze geen nerd zoals haar broer'. Het nieuwe bedrijf van Randi Zuckerberg heet RtoZ Media.

Studentenprotesten in Chili neergeslagen

De Chileense oproerpolitie heeft donderdag studentenprotesten in de hoofdstad Santiago uiteengejaagd. De politie zette waterkanonnen, traangas en bereden politie in tegen de demonstranten, die eisen dat de regering meer geld uittrekt voor het noodlijdende openbaar onderwijs.

De betogers trotseerden de waarschuwing van de minister van binnenlandse zaken dat de demonstratie onwettig was en krachtig zou worden aangepakt. Ze wierpen op een tiental plaatsen brandende barricades op en legden het verkeer lam. Enkele gemaskerde betogers bekogelden politiewagens en passerende bussen.

Santiago is al wekenlang het toneel van demonstraties tegen het onderwijsbeleid van de regering van president Sebastian Pinera. Tienduizenden studenten eisen meer geld voor het onderwijs en een hervorming van het onderwijsstelsel dat dateert van de dictatuur van Augusto Pinochet. Die belastte de in chronische geldnood verkerende gemeentebesturen met de zorg voor het openbaar onderwijs.

President Pinera polst onderwijl centrumlinkse parlementsleden op zoek naar steun voor een verhoging van het onderwijsbudget en een grotere inbreng van de Chileense rijksoverheid. Die maatregelen moeten een einde maken aan de protestacties, waardoor al twee maanden geen college wordt gegeven. Nu de studenten aandringen op ingrijpender hervormingen en hongerstakers dreigen ook niet langer te drinken hebben de parlementsleden Pinera's voorstel afgeslagen.

Levende muis in supermarktbrood

Een Australische vrouw heeft onlangs een bijzonder ranzige ontdekking gedaan. Bij een dit weekend gekocht brood bleek een levende muis te zitten.

Het knaagdiertje werd gevonden toen de vrouw zondag de boodschappen vanuit haar karretje in haar auto legde. Al die tijd dacht de anoniem gebleven vrouw, die het gesneden brood had gekocht bij een supermarkt in Aitkenville, dat het hier zelfs om een rat ging.

Terwijl de vrouw haar spulletjes in de auto gooide, zag ze dat er gaten in de sneetjes brood zaten. Pas toen ze een lange staart in de zak zag, realiseerde haar vriend zich dat er een knaagdier zat opgesloten in de broodzak. "Ik was verbijsterd", zo laat de vrouw vandaag aan Australische media weten.

"Ik wilde de zak niet eens meer vasthouden. Probeer je maar eens een rat voor te stellen in een brood dat je iedere dag in je leven eet." De autoriteiten zijn inmiddels een onderzoek gestart naar deze knagende zaak.

'Euro-steunfonds moet mogelijk groter'

De voorzitter van de Europese Commissie Josê Manuel Barroso heeft donderdag opgeroepen tot een heroverweging van het steunfonds voor noodlijdende eurolanden EFSF.

Barroso stuurde woensdag al een brief naar de leiders van alle EU-lidstaten waarin hij schrijft dat de eurocrisis inmiddels is overgeslagen naar landen "buiten de periferie van de eurozone." Volgens een woordvoerder van Barroso is het de bedoeling dat de grootte van het EFSF ook deel uitmaakt van de hernieuwde evaluatie. Het fonds bevat met 750 miljard euro onvoldoende geld om een land als Italië te kunnen ondersteunen.

In zijn brief constateert Barroso dat "de gedurfde beslissingen die op de eurotop van 21 juli zijn genomen niet het gehoopte effect op de markten hebben gehad." Hij roept de lidstaten daarom op de veranderingen in het EFSF snel goed te keuren. Volgens het nieuwe akkoord krijgt het EFSF de bevoegdheid te interveniëren in de obligatiemarkt en mag het banken in bepaalde gevallen herkapitaliseren.

Portretten ouders Hitler geveild

Twee bekende portretten van de ouders van Adolf Hitler, Klara en Alois, worden binnenkort geveild. Ze worden verkocht door een nabestaande van een Franse oorlogsveteraan die de doeken na de Tweede Wereldoorlog meenam.

De doeken worden via internet geveild door het Amerikaans veilinghuis Craig Gottlieb Militaria Auctions. De schilderijen zijn in opdracht van Hitler gemaakt en stonden onder meer afgebeeld op briefkaarten in het Derde Rijk en op de grafsteen van Klara.

Het veilinghuis noemt de werken van grote historische waarde. De schilderijen lijken volgens het veilinghuis precies op de zwart-wit foto's waarop ze gebaseerd zijn. De winnende bieder kan de echtheid van de werken op eigen kosten laten onderzoeken, meldt het veilinghuis.

De Franse militair die de portretten meenam uit Hitlers huis in de bergen in Beieren, had zijn hand ook gelegd op andere doeken. Die worden eveneens geveild, al zijn sommige mettertijd beschadigd geraakt, zegt het veilinghuis. Waarom de nabestaanden van de militair de schilderijen nu in de verkoop doet is niet bekend.

Adolf Hitler werd op 20 april 1889 geboren in Oostenrijk. De etniciteit van zijn vader is al jaren onderwerp van discussie. Sommige historici denken dat hij een buitenechtelijk kind was van een Joodse man. Het openingsbod voor de portretten van Klara en Alois is vijfduizend dollar. Geïnteresseerden kunnen tot 17 september bieden.

Populariteit smartphone groeit sterk in Nederland

De smartphone wint in Nederland sterk aan populariteit. Inmiddels gebruikt ruim een op de vier consumenten een smartphone, blijkt uit een onderzoek hiernaar door Telecompaper.

Het gebruik van smartphones in Nederland steeg in het tweede kwartaal naar 42%, van 30% in dezelfde periode in 2010. Onder jongeren is zelfs meer dan 60% al in het bezit van een smartphone.

Net als een jaar eerder werden smartphones het meest gebruikt door klanten van T-Mobile en Vodafone, op een afstand gevolgd door Hi en KPN.

KPN, Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, en Vodafone maakten onlangs bekend hun prijzen voor mobiel internet te verhogen.

KPN kwam in het eerste kwartaal in problemen, doordat klanten in toenemende mate gebruik maakten van het sturen van berichten en het voeren van gesprekken via internetapplicaties, zoals Skype. De omzet uit mobiele diensten van KPN lag in het tweede kwartaal 8,7% lager dan een jaar eerder.

Grease-actrice Annette Charles (63) overleden

Annette Charles is op 63-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Charles, vooral bekend van haar rol in Grease, stierf in haar huis in Los Angeles.

Charles bezweek woensdagavond aan de gevolgen van kanker, laat een woordvoerder aan de zender weten. De actrice werd bekend met haar rol in de film Grease uit 1978. Ze vertolkte daarin de rol van Cha Cha DiGregorio. Ook verscheen Charles in verschillende televisieseries, waaronder Bonanza, The Bionic Woman en Magnum, P.I.

Eerder dit jaar overleed een andere Grease-acteur. Jeff Conaway stierf eind mei, nadat hij ruim twee weken in coma had gelegen. Hij zou een overdosis aan verdovende middelen hebben genomen.

Williams geeft 2011 nog niet op

Het Formule 1-team van Williams geeft het seizoen nog niet op. De Britse renstal kent het slechtste jaar sinds lange tijd en wist tot nu toe slechts vier punten te bemachtigen in elf races. Toch wordt de focus nog niet naar het seizoen 2012 verschoven.

"We zijn pas halverwege het jaar, we moeten gewoon beter werk afleveren. Niemand binnen Williams heeft 2011 al opgegeven, we blijven doorgaan totdat het beter gaat. Veel meer valt er niet te zeggen. Natuurlijk zijn ook wij al aan de wagen voor 2012 begonnen, dat geldt waarschijnlijk voor alle teams. Maar we geven dit seizoen niet op, we vechten door tot het bittere eind," zei Williams-baas Adam Parr.

"Voor de toekomst leeft hier een sfeer van optimisme. Iedereen binnen het team is blij met de hereniging met Renault en met de nieuwe mensen. Er was verandering nodig. Elk individu doet zijn of haar best. Het is niet dat ze de oude leiding niet mochten, integendeel zelfs. Maar de resultaten bleven achterwege en dan is vers bloed vaak de oplossing."

De Pers moet bericht over Sneijder rectificeren

De Pers moet een bericht over Wesley Sneijder rectificeren en een schadevergoeding van vijfhonderd euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald.

Het gratis dagblad publiceerde in juni een artikel over een vechtpartij in Amsterdam waarbij vrienden van de voetballer betrokken zouden zijn en waarbij een horloge zou zijn gestolen. De kop luidde Wesley, mag ik mijn horloge terug? Sneijder vond dat zijn goede naam was aangetast en spande een kort geding aan.

De rechtbank oordeelde dat ten onrechte de suggestie is gewekt dat Sneijder betrokken was bij de vechtpartij en diefstal van een horloge. De Pers moet twee weken lang een rectificatie op de website van de krant plaatsen. De uitgever moet een schadevergoeding van vijfhonderd euro en de proceskosten betalen. Sneijder had een vergoeding van 25 duizend euro geëist.

Tijdens het geding zei Sneijder dat hij noch zijn vrienden betrokken waren bij de vechtpartij in het Amsterdamse uitgaansleven. Geen van de personen tegen wie aangifte is gedaan, zijn bekenden van de voetballer. "Kennelijk wilde iemand een slaatje slaan uit het voorval en is hij naar de media gestapt met het verhaal."

De Pers verweerde zich door te stellen dat Sneijder niet is aangetast in zijn eer of goede naam. De kop boven het artikel had volgens de krant 'net zo goed had kunnen slaan op een voorval in de kleedkamer van Inter Milan'.

Dat de krant de kop tussen aanhalingstekens plaatste, neemt volgens de rechter de onrechtmatigheid niet weg. "De inhoud van het artikel rechtvaardigt immers niet het citaat: Wesley, mag ik mijn horloge terug? en er blijkt ook niet uit dat een van de geïnterviewden zich letterlijk zo heeft geuit", oordeelt de rechtbank. "Het lijkt er meer op dat de koppenmaker 'creatief' is omgesprongen met de citaten."

Naast De Pers schreef ook misdaadsite Camilleri over de zaak. De website, die meerdere artikelen over Sneijder schreef, moet eveneens rectificeren. Het door de rechter opgelegde bericht, dat inmiddels al op de website staat, moet een week blijven staan.

Mogelijk nieuwe Scribblenauts onderweg

Er is een nieuwe domeinregistratie opgedoken die doet vermoeden dat er mogelijk een nieuwe Scribblenauts-game in de maak is. De domeinnaam is www.scribblenautsremix.com en is aangemaakt door uitgever Warner Bros. De naam doet vermoeden dat het hier niet gaat om een geheel nieuwe game, maar eerder om een heruitgave met een aantal wijzigingen.

Scribblenauts-hoofdpersoon Maxwell

Scribblenauts en Super Scribblenauts kwamen uit op de Nintendo DS en werden ontwikkeld door 5th Cell. Het waren puzzelgames met een uniek concept: door de naam van een object op het touchscreen of met het keypad te schrijven, kon je het desbetreffende voorwerp, dier, wapen (of iets anders) ontbieden. Het vervolg voegde daar ook nog eens bijvoeglijke naamwoorden aan toe.

Pool in ondergoed waant zich in thuisland

Een Poolse man met alleen een onderbroek aan is woensdagnacht door de politie uit een tuin in het Brabantse Putte geplukt. De man geloofde niet dat hij in Nederland was. Hij wist zeker dat hij in de tuin van een familielid in zijn vaderland zat, meldt de politie donderdag.

Bewoners van de Antwerpsestraat belden rond 02.00 uur de politie omdat er een onbekende man in hun tuin zat. Agenten troffen de 45-jarige Pool praktisch naakt aan. Zijn broek werd even verderop gevonden. Het kledingstuk bleek nat te zijn.

De bewoners vertelden de agenten dat de man met een ladder uit een andere tuin bezig was geweest. Hij had aan de achterdeur gemorreld en had op een plat dak gestaan. Hierbij is hij vermoedelijk in de sloot gevallen, waardoor zijn kleren nat waren.

Tegen de Pool is aangifte van poging tot inbraak gedaan. Donderdagmiddag werd de man na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Team Fortress 2 krijgt kleine update van andere games

De pasgeleden Free-To-Play-game Team Fortress 2 heeft een kleine update gekregen. In de update zien we vijf nieuwe voorwerpen die gebruikt kunnen worden door de spelers. De vijf voorwerpen zijn gebaseerd op voorwerpen uit enkele Bethesda-games. Bekijk hieronder de voorwerpen.

De volgende vijf voorwerpen zijn toegevoegd voor verschillende personages:

  • Sniper: Anger (gebaseerd op de 'Resistance' uit Brink, verkrijgbaar voor iedereen die Brink heeft aangeschaft voor 8 augustus)
  • Engineer: Pip-Boy (gebaseerd op de Pip-Boy uit Fallout, voor iedereen die Fallout: New Vegas voor 8 augustus heeft aangeschaft)
  • Engineer: Wingstick (gebaseerd op de Wingstick uit Rage, te verkrijgen via een pre-order van Rage)
  • Soldier: Original (gebaseerd op de raketlanceerder uit Quake, voor iedereen die Quake 4 heeft aangeschaft voor 7 augustus)
  • Heavy: Tamrielic Relic (gebaseerd op een helm uit Skyrim, te verkrijgen via een pre-order van Skyrim)

Team Fortress 2
Wingstick

TF2
Pip-Boy

TF2
Original

TF2
Anger

TF2
Tamrielic Relic

'Indiase groep achter aanslag Mumbai'

De aanslag die vorige maand in het Indiase Mumbai aan 26 mensen het leven kostte is vermoedelijk gepleegd door een Indiase groepering. De Indiase minister van binnenlandse zaken Palaniappan Chidambaram zei donderdag dat alles er op wijst dat de aanslag het werk was van binnenlandse terroristen.

De uitlatingen van Chidambaram in een debat in het Indiase parlement zijn de eerste berichten over de resultaten van het onderzoek dat is uitgevoerd sinds de aanslag op 13 juli. De minister maakte tevens bekend dat het dodental als gevolg van de bomaanslag is gestegen van twintig tot 26. Een aantal mensen is aan hun verwondingen overleden.

Vooralsnog is de aanslag door niemand opgeëist. De politie heeft eerder gezegd dat de bomaanslag de kenmerken draagt van de terreurorganisatie Indiase Mujahedeen, maar wilde hier niet over uitwijden.

Voorlopige schorsing Riccò verlengd

De voorlopige schorsing van Riccardo Riccò is met dertig dagen verlengd. Dit bepaalde het Italiaans Olympisch Comité (CONI) vandaag. De Italiaan staat al sinds februari op non-actief toen hij door zijn ploeg Vacansoleil werd ontslagen na een vermeende bloedtransfusie.

Begin dit jaar werd hij ziek opgenomen in het ziekenhuis en bekende hij aan een dokter dat hij een bloedtransfusie had gebruikt. Mocht Riccò hiervoor geschorst worden dan hangt hem een levenslange schorsing boven het hoofd. Dit omdat hij in 2008 al werd betrapt op het gebruik van cera.

Het CONI besloot Riccò al zestig dagen op non-actief te stellen vanwege de gezondheidssituatie van de renner. Momenteel heeft het de zaak in onderzoek.

Zelda-symfonie komt naar Londen

Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Nintendo's meest epische serie wordt een symfonieconcert georganiseerd. Ter ere van The Legend of Zelda zal een 70-koppig orkest op 25 oktober dit jaar Londen eenmalig aandoen. Vooralsnog is het niet bekend of het concert in nog meer locaties zal worden uitgevoerd.

Als je gek bent op de muziek van de games van de enige man die een maillot stoer kan dragen kun je vanaf 8 augustus tickets bestellen bij www.ticketmaster.co.uk of www.zelda-symphony.com. De tickets zullen £33.75 per stuk kosten en verschaffen je toegang om van de composities van Koji Kondo en zijn team te genieten.

Voor geleerde Fokkers is het misschien belangrijk om te weten dat het concert in de HMV Hammersmith Apollo wordt gehouden. Fans die liever thuisblijven kunnen nog altijd uitkijken naar Skyward Sword, die nog altijd aan eind van dit jaar gepland staat.

Zelda

Voetbalvereniging zit met circus in de maag

Leden van een voetbalvereniging in het Duitse Regensburg kunnen al een maand geen thuiswedstrijden meer spelen, omdat het inmiddels beruchte circus Brumbach zich met tent en woonwagens op het veld heeft geïnstalleerd. Dat meldden Duitse media donderdag.

Het circus mocht een weekend op het veld staan voor tv-opnames, maar weigerde te vertrekken. De politie zegt niets te kunnen doen omdat er geen hek om het terrein staat en er dus geen sprake is van huisvredebreuk. De vereniging probeert nu geld bij elkaar te krijgen voor een ontruiming van het circusveld, dat de familie inmiddels met een hek heeft afgezet.

Volgens directeur Helmut Brumbach kan zijn circus geen kant op. De Brumbachs waren verwikkeld in een ruzie met een concurrerende circusfamilie, waardoor zes mensen gewond raakten. Sindsdien kampt circus Brumbach met een slecht imago.

Wekelijkse Nintendo-downloads

Nintendo heeft elke week een aantal nieuwe titels die je kunt downloaden voor jouw DSi of 3DS in de vorm van DSiWare. Nintendo 3DS heeft daarnaast ook oude handheld-klassiekers die je kunt downloaden via de Virtual Console. Dit is de lijst met titels die deze week nieuw in de eShop staan.

Virtual Console (Nintendo 3DS)

  • PAC-MAN™

Nintendo DSiWare

  • Go! Go! Kokopolo
  • The Lost Town
    The Dust
  • My Australian Farm

WiiWare

  • Monochrome Racing
Op de site van Nintendo kun je een korte trailer zien met daarin de nieuwe titels.

Vitesse wil zich nog roeren op transfermarkt

Vitesse wil voor het eind van de maand nog een aantal spelers aantrekken. Dit liet John van den Brom, de nieuwe trainer van de Arnhemmers, vandaag in het NOS Sportjournaal weten.

"Voor het einde van de maand verwacht ik nog wel vijf of zes nieuwe spelers," aldus Van den Brom, die niet in wilde gaan op mogelijke namen. "We weten waarmee we bezig zijn. Maar het heeft geen zin om daarop nu te reageren."

Vitesse slaagde er eerder al in om Nick Hofs en Piet Velthuizen vast te leggen. Toch is dit nog niet voldoende, getuige ook de zeer smalle selectie, die de ploeg uit Arnhem heeft. Op dit moment heeft de club slechts twaalf selectiespelers, waarvan twee keepers.

Harde aanpak homogeweld tijdens Gay Pride

Tijdens het evenement Gay Pride in Amsterdam geldt een zerotolerancebeleid voor het discrimineren, bedreigen en mishandelen van homo's. Met de harde aanpak wil justitie laten zien geweld tegen homo's niet te tolereren. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdagavond.

Het zerotolerancebeleid houdt in dat verdachten altijd worden aangehouden en dat vijftig tot honderd procent hogere straffen worden geëist dan normaal. Er is ook extra toezicht, aldus de woordvoerder. Het beleid geldt voor het hele evenement, dat een week duurt, en niet alleen voor de druk bezochte Canal Parade. Die wordt zaterdag gehouden.

Het OM heeft alvast een themazitting gereserveerd voor 8 november bij de rechtbank in Amsterdam. Dan moeten de verdachten van homogerelateerde zaken die zich afspeelden tijdens Gay Pride zich voor de rechter verantwoorden.

Brand in stal met runderen in Echt

Een stal met daarin honderd tot 150 runderen in het Limburgse Echt staat donderdagavond in brand. De hulpdiensten proberen de dieren te bevrijden. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van een grote brand.

De brand brak omstreeks 18.30 uur door nog onbekende oorzaak uit in de stal aan de Maasbrachterweg. Of er schadelijke hoeveelheden gevaarlijke stoffen vrijkomen is nog onduidelijk.

Stekelenburg: "Ik ben opgelucht"

Vanochtend werd bekend dat de transfer van Maarten Stekelenburg, die Ajax voor AS Roma verruilt, definitief rond is. De Haarlemmer moest de afgelopen dagen nog afwachten, omdat er een paar details besproken moesten worden. Dit zorgde voor onzekerheid, maar dat is nu verleden tijd.

"Ik ben opgelucht dat alles nu rond is," liet Stekelenburg op de website van Sport Promotion weten. "De afgelopen dagen heb ik af moeten wachten. Daar word je niet vrolijk van als je zo thuis zit. Maar ik kreeg net bericht van Rob Jansen dat iedereen het nu eens is met elkaar. Dus kan ik de training bij Roma gaan oppakken. Eindelijk. Dat stilzitten en in onzekerheid verkeren is niks voor mij."

Stekelenburg stapt morgen op het vliegtuig naar Italië en zal later op de dag bij AS Roma worden gepresenteerd. "Als dat eenmaal achter de rug is kan het echte werk beginnen. De Europa League start, de competitie nadert. Dus ja, ik kijk er echt naar uit om bij Roma aan de slag te gaan", besloot de doelman.

Maarten Stekelenburg (foto: ProShots)
Maarten Stekelenburg: "Ik ben opgelucht". (Foto: ProShots)

Clubheld Fransen krijgt tribune in Euroborg

Piet Fransen heeft tijdens zijn afscheidsreceptie bij FC Groningen een tribune van het stadion Euroborg naar zich vernoemd gekregen. De inmiddels 75-jarige Fransen speelde 404 officiële wedstrijden voor het toenmalige GVAV en vanaf 1971 nog eens 68 duels voor FC Groningen.

Na zijn actieve carrière bleef Fransen in diverse andere functies verbonden aan de club. Hij zal in de toekomst alleen nog maar als scout aan de club verbonden blijven. FC Groningen wil in de Euroborg nog twee tribunes naar grote voetballers uit het verleden vernoemen.

Opruimen olie Nigeria duurt 30 jaar

Weglekkende olie van onder meer oliemaatschappij Shell heeft in Nigeria wijdverbreide milieuschade aangericht. Dat blijkt uit een rapport dat de Verenigde Naties donderdag hebben uitgebracht.

Het onderzoeksverslag beschrijft door olie vernietigde gewassen en vervuild drinkwater in het in de Nigerdelta gelegen Ogoniland. In een van de geïnspecteerde dorpen bleek het drinkwater negenhonderd maal meer benzeen te bevatten dan wereldwijd is toegestaan. In een ander gebied was veertig jaar geleden weggelekte olie nog altijd niet opgeruimd.

De oliewinning in Ogoniland is al in 1993 gestaakt, maar de olieleidingen zijn nog altijd in gebruik. Die zijn vaak beschadigd door bedrijfsongevallen en diefstal, en lozen onophoudelijk olie in dorpen en akkers. Milieuactivisten stellen dat elk jaar voor ruim dertien miljoen vaten aan olie in de Nigerdelta lekt. Dat staat min of meer gelijk aan een jaarlijks terugkerende olieramp zoals die met de olietanker Exxon Valdez in 1989.

Het VN-rapport houdt zich op de vlakte over de oorzaken van de afzonderlijke olielekken. Milieubeschermers beschuldigen de onderzoekers er daarom van Shell, dat het onderzoek betaalde, uit de wind te houden. Woensdag maakte de oliemaatschappij bekend dat de Nigeriaanse joint venture Shell Petroleum Development Company of Nigeria gaat onderhandelen over een schikking met een door olievervuiling getroffen gemeenschap in de Nigerdelta.

Volgens het VN-rapport vergt het dertig jaar om de verontreinigde grond te zuiveren. De onderzoekers opperen dat de Nigeriaanse regering en de olieindustrie voor de sanering voorlopig zevenhonderd miljoen euro beschikbaar zouden moeten stellen.

Geestelijken roepen op tot tolerantie

Geestelijken van verschillende geloven hebben donderdag in de Bulgaarse hoofdstad Sofia een oproep gedaan tot tolerantie tussen christenen, moslims en joden. Ze willen voorkomen dat geloof als wapen tegen de mensheid wordt gebruikt, aldus de geestelijken.

De vertegenwoordigers van de verschillende geloven zijn in Sofia samengekomen om de uitdagingen voor het geloof in een tijd van globalisering te bespreken. De economische en spirituele crisis, internationaal terrorisme en fundamentalisme stonden op de agenda.

In hun verklaringen veroordeelden de geestelijken ook de aanslagen in Noorwegen waarbij twee weken geleden 77 mensen om het leven kwamen. Volgens hen was dat een voorbeeld van religieuze intolerantie en racistische haat.

De Israëlische Meir Lau, een overlevende van de Holocaust en nu rabbijn van Tel Aviv, noemde Anders Behring Breivik 'een gevangene van racisme'.

Dode man op bank in park Amsterdam-West

In Amsterdam-West is donderdag een overleden man aangetroffen op een bankje in een park. De recherche stelt een onderzoek in, laat de politie weten.

De man werd gevonden in Theo Mann Bouwmeesterhof, in stadsdeel Slotervaart. Zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk of het om een misdrijf gaat. Het is het vierde lijk in een week tijd dat in de hoofdstad is aangetroffen.

Maandag troffen buurtbewoners al een dode man aan op een bankje op de hoek van de Brouwersgracht en de Binnen Brouwersstraat in Amsterdam. Het bleek om een 54-jarige zwerver te gaan, die niet door een misdrijf is omgekomen.

'Overvaller Brinks mogelijk overleden'

Een van de daders van de overval op geldtransportbedrijf Brinks in Amsterdam eind juni is mogelijk overleden. Bij de vangrail van de A2 bij Waardenburg, waar een auto van de overvallers crashte, zijn bloemen gelegd en een kaarsje geplaatst, meldt Omroep Gelderland donderdag.

Eerder is bekendgemaakt dat een van de overvallers bij het ongeluk mogelijk gewond is geraakt. Zijn kompanen haalden hem uit het autowrak en brachten hem naar een andere auto. Deze wagen hadden de overvallers vier bouwvakkers afhandig gemaakt, die waren gestopt om te kijken of ze konden helpen.

Woensdag voerde de politie opnieuw sporenonderzoek uit op de plek waar de auto was gecrasht. Een woordvoerder van de politie bevestigt noch ontkent dat er bloemen zijn gelegd en een kaarsje in geplaatst bij de vangrail van de A2 bij Waardenburg. Het enige wat de zegsman wil vertellen is dat woensdag een stuk vangrail is meegenomen voor onderzoek.

Lampard denkt nog niet aan stoppen

Frank Lampard mag dan één van de oudere spelers bij Chelsea zijn, de middenvelder wil zo lang mogelijk doorgaan met voetbal.

De 33-jarige Lampard denkt nog wel enige jaren te kunnen acteren op het hoogste niveau, zo laat hij weten aan Chelsea TV. Toch kan hij zich voorstellen dat sommige spelers van zijn leeftijd wel vroegtijdig hun kicksen aan de wilgen hangen. "Je kijkt soms naar je contract en berekent dan hoe lang je nog denkt te hebben. Ik zou altijd willen verlengen als ik ervan zeker van ben dat ik mijn werk nog steeds goed kan doen."

"Ik begrijp Paul Scholes en Gary Neville overigens wel als ze voelen dat hun tijd erop zit. Ze waren misschien niet zo gelukkig als eerst of ze speelden niet meer zoveel, waardoor ze besloten om met pensioen te gaan." Lampard is er echter van overtuigd dat hij en de 37-jarige Ryan Giggs er anders over denken.

"Naar mijn idee, en waarschijnlijk ook die van Giggs, kan je nog een groot deel van je leven besteden aan je pensioen. We houden ervan wat we doen en mogen van geluk spreken dat we die kans hebben. Daarom zou je zo lang moeten doorgaan als mogelijk is."

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Hierbij de Japanse verkoopcijfers van 25 juli 2011 tot en met 31 juli 2011. Waar we eerst een stijging van verkoopcijfers zagen voor de 3DS zien we nu een gigantische daling. Japan maakt zich namelijk klaar voor de prijsverlaging van de handheld op 11 augustus aanstaande.

Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 Wii
Rhythm Heaven 81.938
2 PSP
Queen's Gate: Spiral Chaos 66.959
3 DS
Devil Survivor 2 63.008
4 PSP
Sengoku Basara: Chronicle Heroes 22.520
5 PSP
Taiko Drum Master Portable DX 21.915
6 Wii
Wii Sports Resort with Remote Plus 20.424
7 PS3
Jikkyou Powerful Pro Baseball 2011 19.703
8 Wii
Inazuma Eleven Strikers 18.941
9 PSP
Jikkyou Powerful Pro Baseball 2011 18.248
10 PSP
Hakuouki: Reimeiroku Portable 16.414
Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.
Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP
36.659 +9.805
2 PS3
20.704 -2.639
3 Wii
18.232 +1.118
4 3DS
16.415 -15.411
5 DSi XL
5.267 +9
6 DSi
4.625 -296
7 Xbox 360
1.616 +70
8 PS2
1.594 +119
9 DSL
138 -17
9 PSPgo
7 -7
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 146.056 36.666
DS 63.008 10.030
3DS - 16.415
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000), DS (DS, DSi, DSi XL) en de 3DS.

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 165.759 58.964
Microsoft - 1.616
Nintendo 184.311 44.677
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware  Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.232.383 17.722.171
Wii 390.367 11.670.002
PS3 717.299 6.804.789
DSiXL 275.397 2.222.980
DSi 240.368 5.784.092
DS Lite
19.498 18.093.420
Xbox 360
71.315 1.491.812
PS2
46.763 21.742.855
PSPgo 15.431 175.855
3DS 1.306.156 1.306.156
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal.  

Handheld Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.247.814 17.898.026
DS 535.263 32.685.963
3DS 1.306.156 1.306.156
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de drie handhelds van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal. 

Advocaat verwacht 'flinke douw' voor Keith Bakker

Bernard Tomlow verwacht dat Keith Bakker een 'flinke douw' krijgt van justitie. Tomlow is advocaat van zes vrouwen die aangifte deden tegen de afkickgoeroe. In totaal deden negen vrouwen aangifte tegen de afkickgoeroe.

De advocaat zegt verder geen verwachtingen te hebben over de uitkomst van de rechtszaak. "Het enige wat ik vaststel, is dat meneer Bakker met een knipoog naar de media het politiebureau inging. Zo van: ik ga het wel even uitleggen", vertelt Tomlow aan Novum Nieuws. De 50-jarige Bakker meldde zich eind april bij de politie en zit sindsdien vast.

Volgens Tomlow is het veelbetekenend dat Bakker nog altijd vastzit. "Hij is nog niet veroordeeld, maar toch wordt hem zijn vrijheid ontnomen. Dat doen de rechtbank en het hof niet wanneer ze geen zware vermoedens hebben, en dat betekent dat er sprake is van een ernstige kwestie."

Tomlow verwacht wel dat Bakker een 'flinke douw' krijgt als de feiten in de aanklacht bewezen worden verklaard. Ook stelt hij dat de gedetailleerde verklaringen van de vrouwen hun geloofwaardigheid vergroot.

Het was voor zijn cliënten 'ontzettend moeilijk' om aangifte te doen tegen Bakker, vertelt Tomlow. "Dat bleek uit gesprekken die ik met ze had en de aarzeling die ze toonden. Je gaat wel aangifte doen tegen je hulpverlener, met wie je een vertrouwensrelatie hebt. Dat is heel verwarrend."

Tomlow sluit niet uit dat er nog meer dames naar de politie stappen. "Als er sprake is van zoveel aangiften, kunnen er ook anderen zijn die aarzelen om hun verhaal te doen."

De rechter bepaalde donderdag dat Bakker nog ten minste tot en met 18 augustus blijft vastzitten. Op die dag vindt een regiezitting plaats. Hij wordt verdacht van verkrachting van ten minste zes vrouwen, onder wie een aantal minderjarigen. Ook zou hij misbruik hebben gemaakt van zijn positie als hulpverlener en dreigde hij met stappen als ze hun mond voorbij zouden praten.

Nieuwe zege Sagan in Polen

Peter Sagan heeft zijn leidende positie in de Ronde van Polen verstevigd. De Sloveense renner van Liquigas was in Zakopne de sterkste in de vijfde etappe. Hij versloeg in de sprint van een uitgedunde groep Rabobankrenner Michael Matthews.

Romain Feillu (Vacansoleil) ging de sprint van ver aan en leek op weg naar de zege. Sagan wist hem echter nog bij te halen en boekte zijn tweede zege op rij. Morgen volgt er een aankomst heuvel op in Polen.

Bommelding in Leeuwarden blijkt loos alarm

De Gemeentelijke Kredietbank Leeuwarden is donderdagmiddag urenlang ontruimd geweest na een bommelding. Na ongeveer vier uur bleek sprake van loos alarm, meldt een woordvoerder van de politie.

Bij de bank aan de Gardeniersweg kwam rond 14.00 uur een telefoontje binnen met bedreigingen. In een tweede telefoontje van dezelfde persoon, tien minuten later, werd gesproken over een bom.Daarop schakelde het bedrijf de politie in en werden de ongeveer vijftig medewerkers uit het gebouw gehaald. De omgeving werd afgezet en ook twee omliggende panden werden ontruimd.

Bomverkenners en een hond die is getraind in het opsporen van explosieven gingen het pand in. Omstreeks 17.45 uur bleek dat er geen bommen in het gebouw aanwezig zijn. Daarop werden de ontruimde panden en de omgeving weer vrijgegeven.

Wie achter de valse bommelding zat, wordt onderzocht.

Regisseur weet niets van prequel SATC

Michael Patrick King kan zich niets voorstellen bij een film over de jonge jaren van Carrie Bradshaw en haar vriendinnen. De regisseur van de twee Sex and the City-films en producent van de serie zegt niets te zien in een prequel van het populaire tv-programma.

De geruchten over een film over Carries beginjaren in New York doen al een tijdje de ronde. Als hoofdrolspeler wordt Elizabeth Olsen genoemd en Blake Lively zou een jonge Samantha Jones vertolken. In sommige berichten wordt de Gossip Girl-actrice getipt als jonge Carrie. "Ik werk aan geen enkele prequel van Sex and the City", laat King weten aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Mijn Carrie Bradshaw begon bij 33 en ik heb haar naar 43 jaar begeleid", aldus King die aan de wieg stond van de serie op basis van de boeken van Candace Bushnell. Hij ziet niets in een duik in het verleden van de modieuze schrijfster. "Ik wil niet eens weten wie haar ouders zijn, want voor mij bestond ze alleen in Manhattan."

De tv-serie was van 1998 tot 2004 te zien op de Amerikaanse betaalzender HBO. In 2008 kwam de eerste speelfilm uit, waarin Carrie Bradshaw in het huwelijksbootje stapte en de tweede film uit 2010 ging over haar huwelijk met Big, de liefde van haar leven. Hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker heeft aangegeven graag in een derde film te willen spelen. Ook de andere actrices zien dat wel zitten.


Regisseur weet niets van prequel SATC (Foto: Novum)

Catherine verkoopt 200.000 keer in eerste week

Goed nieuws voor Atlus, de makers van Catherine. Hun game is namelijk in de eerste week 200.000 keer over de toonbank gegaan. Het gaat hier dan alleen maar om Amerikaanse verkoopcijfers. Hoeveel de game in Japan heeft verkocht is nog niet bekend. Eind dit jaar komt het spel ook naar Europa toe.

Hiermee is Catherine direct Atlus hun best verkochte titel tot op heden. Tijd voor een feestje op het kantoor van Atlus. Binnenkort kunnen jullie de review van Catherine verwachten op FOK!Games.

ca

[Upd] Website ING mogelijk gehackt

Op het forum van onze vrienden van Tweakers heeft een aantal mensen ontdekt dat het online bankieren-gedeelte van ING een aantal zeer vreemde javascriptbestanden bevat.

Deze bestanden maken verbinding met servers die gehost worden in de Verenigde Staten in de staat Utah. Op dit moment is nog niet duidelijk of ING daadwerkelijk gehackt is, maar het is sowieso niet verstandig om nu in te loggen.

In een reactie naar Tweakers.net geeft ING aan dat het gaat kijken wat er aan de hand is.


Update 18.33 uur
ING bevestigt dat de javascript-code op de site staat, maar ontkent dat er sprake is van een hack, meldt Tweakers. Volgens ING maakt de code onderdeel uit van testsoftware om de website te beveiligen tegen phishing en fraude.

Ketting naar FC Zwolle

FC Zwolle heeft een overeenkomst bereikt met Jeroen Ketting. De 30-jarige spits is afkomstig van Lommel United en tekent een contract voor twee seizoenen.

Ketting doorliep de Ajax-opleiding en kwam in Nederland uit voor AZ, HFC Haarlem, FC Volendam en Cambuur Leeuwarden. In 2008 verruilde hij Nederland voor België, waar hij twee jaar speelde voor KVSK United en afgelopen seizoen uitkwam voor Lommel United.

Art Langeler: "We hebben Jeroen bekeken en gesproken en zijn erg blij dat hij voor FC Zwolle heeft gekozen. Hij heeft het de laatste jaren heel goed gedaan in België, hopelijk lukt hem dat ook in Nederland. Morgenavond zal hij er nog niet bij zijn in Den Bosch, maandag sluit Jeroen aan bij de groep."

Knallen met Rambo in 2012

De Engelse ontwikkelaar Reef Entertainment zal een Rambo-game gaan ontwikkelen die in 2012 zal moeten verschijnen. De game zal worden uitgegeven worden door Creative Distribution. Reef Entertainment heeft de rechten verworven van StudioCanal en mag nu enkele games onder de Rambo-titel maken.

De Rambo-game moet gaan uitkomen op de PS3, Xbox 360 en op Windows. De game zou een AAA-titel moeten worden die de sfeer van de films moet gaan gebruiken. Of Sylvester Stallone ook de hoofdrol zal gaan spelen in de game is nog niet bekendgemaakt. Reef Entertainment hoopt met deze titel te kunnen doorbreken in de game-wereld en zo meer grotere games te kunnen gaan maken.

Ribéry en Robben fit voor seizoensstart

Bayern München kan in het eerste Bundesligaduel van het seizoen waarschijnlijk weer beschikken over Arjen Robben en Franck Ribéry. De vleugelspelers trainden vandaag volledig met de groep mee. Dat meldt Der Rekordmeister op de website. Bayern speelt zondag in de eigen Allianz Arena tegen Borussia Mönchengladbach.

Beide aanvallers kampten met lichte enkelblessures en lieten maandag het bekerduel met Eintracht Braunschweig aan zich voorbij gaan. Spits Mario Gomez geeft aan dat het superduo klaar is voor het openingsduel met Borussia Mönchengladbach op zondag. "Ze waren allebei erg gedreven. Je ziet dat ze er klaar voor zijn."


'Robben fit voor competitiestart' (Foto: Pro Shots)

Dagzege Cusin, Breschel nieuwe leider in Denemarken

De tweede etappe in de Ronde van Denemarken is gewonnen door Remi Cusin. De Fransman van Cofidis was in de sprint zijn medevluchter Matti Breschel de baas. De Deen van Rabobank is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Op vier kilometer van de finish ontsnapten Cusin en Breschel uit het peloton. In de eindsprint was Cusin vervolgens verrassend Breschel te snel af.

Japanners hebben spijt van hun 3DS

De Japanse website 4Gamer heeft onderzoek gedaan onder 6.468 Japanse gamers over de 3DS en zo'n 30% van deze gamers heeft spijt of is boos over de aanschaf van hun 3DS. Dit komt voornameijk doordat er binnenkort een prijsverlaging te wachten staat voor Nintendo's nieuwste handheld.

Zo'n 49.4% van de gamers is ook teleurgesteld in de games die beschikbaar zijn voor de handheld of die nog gaan uitkomen. Daarnaast is 45.7% van de gamers nog niet zeker of ze de nieuwe Mario Kart of Super Mario 3D Land zullen aanschaffen. Van de gamers die ondervraagd zijn zal 5,4% een 3DS gaan kopen bij de komende prijsverlaging. 42.1% zal de 3DS nog niet gaan halen vanwege het huidige aanbod en 15.3% heeft aangegeven nooit een 3DS te gaan halen.

65.2% van de ondervraagden heeft wel aangegeven waarschijnlijk een PlayStation Vita te gaan halen later dit jaar als deze uitkomt. De Japanners kunnen vanaf 11 augustus de prijsverlaging verwachten.

World of Warcraft-huisdier brengt miljoen op voor Japan

De verkoop van het speciale World of Warcraft-huisdier Cenarion Hatchling heeft 1,3 miljoen euro voor de slachtoffers van de aardbeving in Japan opgeleverd. Dat heeft gamestudio Blizzard bekendgemaakt. Het diertje was tot eind juli in de online winkel van Blizzard voor tien euro te koop. Dit gehele bedrag werd aan het Japanse Rode Kruis geschonken.

Vorig jaar hield Blizzard soortgelijke acties waarbij spelers voor tien euro een Pandaren Monk en Moonkin Hatchling konden kopen. Het bedrijf stortte toen in totaal meer dan twee miljoen euro op de rekening van de Make-A-Wish Foundation.

De Amerikaanse gamestudio heeft in het verleden bewezen dat de verkoop van virtuele beestjes een mooie inkomstenbron kan zijn. Binnen 24 uur leverde het vliegende paard Celestial Steed ruim 26,9 miljoen euro op. Dit geld verdween in de eigen zak van Blizzard.

Het online spel World of Warcraft wordt wereldwijd gespeeld door ruim elf miljoen mensen. Eind vorig jaar werd de derde uitbreiding gelanceerd. In World of Warcraft: Cataclysm kunnen spelers nieuwe gebieden verkennen en het opnemen tegen een allesvernietigende draak.

Wassenaarse jaar de cel in voor meesleuren agent

Een 27-jarige vrouw uit Wassenaar moet een jaar de gevangenis in omdat ze op 23 januari in Den Haag opzettelijk een agent met haar auto meesleurde. De rechtbank in Den Haag oordeelde donderdag dat ze schuldig is aan poging tot doodslag. Het Openbaar Ministerie (OM) had 14 maanden cel geëist.

De Wassenaarse werd boos toen de agent haar vroeg haar rijbewijs te tonen nadat ze was betrapt op te hard rijden. Ze begon te schreeuwen en haalde een voorwerp uit haar tas dat ze onder de bijrijderstoel legde. De agent dacht dat het om een vuurwapen ging, waarna hij haar herhaaldelijk vroeg uit te stappen. Toen de vrouw dit bleef weigeren, probeerde de agent het portier te openen door zijn arm door het autoraam te steken.

De vrouw gaf gas, waarna de agent steeds harder moest rennen om niet te vallen. Op een gegeven moment wist hij los te komen, wat hem een gebroken schouder opleverde. De vrouw moet hem ruim 5800 euro schadevergoeding betalen.

Tijdens de daaropvolgende achtervolging negeerde de vrouw met hoge snelheid een rood verkeerslicht en raakte onderweg ook nog een andere auto. Ook ramde ze tot twee keer toe een politieauto, waarbij een andere agent gewond raakte. Hij kreeg een schadevergoeding van ruim 4200 euro toegewezen. Daarnaast moet de vrouw nog 500 euro neertellen voor een beschadigde auto.

Uiteindelijk werd de vrouw klemgereden en aangehouden. Haar auto is verbeurd verklaard. De Wassenaarse is al vaker veroordeeld, meldt een rechtbankwoordvoerder. Ze kreeg ook nog 6 maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ze mag 3 jaar geen auto meer rijden.

FIA stelt inspectie circuit India uit

Autosportfederatie FIA heeft de inspectie van het gloednieuwe Buddh International Circuit in India uitgesteld tot 1 september. Op het circuit waar op 30 oktober voor het eerst door de Formule 1 geracet wordt zou de inspectie officieel deze week plaats moeten vinden.

"We hebben in goed overleg besloten de inspectie naar september te verplaatsen, zodat de FIA het circuit bij goed weer kan bekijken," meldde de organisatie die er bij vertelde dat alles goed op schema verloopt aan persbureau IANS. "De baan zal in de eerste week van september gereed zijn. De infrastructuur, de gebouwen en de tribunes zijn een week later klaar."

Haase naar halve finales Kitzbühel

Robin Haase heeft zich voor de halve finales van het ATP-toernooi in Kitzbühel geplaatst. De Hagenaar versloeg in de  kwartfinales Andreas Seppi met 6-4 en 6-2.

Haase liet in de eerste set tegen Seppi, de nummer 48 van de wereld, zeven setpoints onbenut. Op de achtste was het echter wel raak. Vervolgens leverde Haase met een dubbele fout zijn opslag in maar nam daarna met vier games op rij duidelijk afstand van de Italiaan.


Haase in halve finale Kitzbühel (Foto: Pro Shots)

Nederlandse werkgever meest vrijgevig

Nederlandse werkgevers zijn samen met de Spaanse collega's het meest vrijgevig wat betreft secundaire arbeidsvoorwaarden. Zwitserse en Poolse bazen bieden het minst aan werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau CRF Institute bij 340 bedrijven in negen Europese landen.

Binnen Europa zijn er veel overeenkomsten wat betreft de secundaire arbeidsvoorwaarden. In alle landen zijn sabbaticals, een tegemoetkoming in de ziektekosten en vergoedingen voor woon-werkverkeer populair. Nederlandse werkgevers geven daarnaast vaak een bijdrage voor de lunch.

De onderzoekers schrijven de vele overeenkomsten toe aan internationale concurrentie op de arbeidsmarkt. "Talenten kijken ook over de grens om carrière te maken", stelt een van de onderzoekers. "Hierdoor moeten niet alleen werkgevers in Nederland onderling concurreren, maar worden in heel Europa arbeidsvoorwaarden vergeleken".

Een jaar er tussenuit gaan is populairder geworden. In 2011 bood 82 procent van de Europese werkgevers de mogelijkheid tot een sabbatical. Twee jaar eerder was dat nog maar 54 procent. Van de meer dan vijftig in Nederland onderzochte bedrijven, waaronder Ahold, Essent, Prorail en een aantal ziekenhuizen, biedt maar liefst 95 procent de sabbatical als mogelijkheid.

Nederlandse bedrijven zijn samen met de Belgen en de Britten ook koploper als het gaat om ziektepreventie. "Een zieke werknemer kost veel geld", leggen de onderzoekers uit. "In Nederland moet een werkgever bovendien het loon van een zieke werknemer nog twee jaar doorbetalen. Bedrijven in Nederland proberen dan ook actief te voorkomen dat werknemers lang ziek zijn."

Jongen (13) vrijuit na dreigtweet aan artiest

Een 13-jarige jongen uit Hilversum die eind juni werd opgepakt wegens een dreigtweet wordt niet vervolgd. De zaak is voorwaardelijk geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdag.

De Raad voor de Kinderbescherming had al geadviseerd de zaak voorwaardelijk te seponeren. Dat houdt in dat de jongen vrijuit gaat, tenzij hij opnieuw de fout ingaat. Het OM gaat hierin mee vanwege de geringe aard van de bedreiging, de leeftijd van de jongen en de aandacht van de media voor de zaak. Daarbij heeft de jongen na zijn arrestatie enkele uren doorgebracht op een politiebureau. Met de jongen en zijn ouders is wel een 'indringend gesprek' gevoerd, aldus het OM.

De tweet was gericht aan het adres van een artiest die zou optreden op het muziekfestival Hilversum Alive en werd ontdekt op de dag van het optreden. Eerder wilde een politiewoordvoerder er alleen over kwijt dat sprake was van een ernstige bedreiging. Waarmee de 13-jarige dreigde en welke artiest werd bedreigd, is niet bekendgemaakt. De jongen werd ruim voor het optreden van de artiest op het terrein van Hilversum Alive gearresteerd. Het optreden verliep verder zonder incidenten.

Golfers Luiten en Derksen beginnen sterk

Golfers Joost Luiten en Robert-Jan Derksen zijn in Estland goed begonnen aan het kwalificatietoernooi voor de World Cup. De beide Nederlanders staan na vandaag na een ronde van 62 slagen (-10) aan de leiding van het evenement. Aan het kwalificatietoernooi doen elf landenteams mee.

Achter Nederland staan de Australiërs Roland Steiner en Florian Pragant met 63 slagen (-9) tweede en de Slovenen Sebastian Ajster en Gregor Slabe 64 slagen (-8) derde. De beste drie van het evenement in Estland plaatsen zich voor de lucratieve World Cup eind november op Mission Hills in China. Het prijzengeld voor dat toernooi bedraagt 5,3 miljoen euro.

Bewoners Bonaire 'woest' op Nederland

Inwoners van Bonaire voelen zich schandelijk behandeld door Nederland, dat hen als tweederangsburgers zou zien. Het overzetten van Nederlandse wetgeving levert grote problemen op. "De boel staat echt op springen als het zo doorgaat", laat ChristenUnie-Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn donderdag weten.

Ortega-Martijn, zelf geboren op Curaçao, had dinsdag een bijeenkomst met ongeveer tweehonderd inwoners van Bonaire. "De emoties liepen soms hoog op en terecht, want wat hier gebeurt is soms ongehoord."

Bonaire, dat vijftienduizend inwoners telt, is sinds 10 oktober een bijzondere gemeente van Nederland. De welvaart en het welzijn op het eiland zouden stijgen, zo zou de belofte zijn geweest, maar het omgekeerde is nu het geval. De Bonairianen zijn boos, voelen zich slecht geïnformeerd en weten niet wat er allemaal aan de hand is, stelt het Kamerlid.

Ortega-Martijn werd naar eigen zeggen geconfronteerd met 'schrijnende' gevallen op het gebied van zorg en armoede. Ze maakt zich zorgen om de strenge handhaving van de honderden Nederlandse wetten die zijn ingevoerd. Zo worden mensen met een bijstandsuitkering van wie de partner ook inkomen heeft met terugwerkende kracht tot oktober gekort. Het Kamerlid vindt dat zij te laat zijn geïnformeerd over de veranderde regels. Datzelfde geldt voor de nieuwe zorgwet. Er zouden problemen zijn met onder meer de vergoedingen voor medicijnen.

Volgens het Kamerlid moet er snel meer ruimte komen voor uitzonderingen voor schrijnende gevallen. "Het maakt mij eigenlijk niet uit hoe, maar het moet wel snel gebeuren. We zouden rekening houden met cultuur, identiteit en kleinschaligheid. Allemaal toegezegd, maar de werkelijkheid laat anders zien."

Dubbelslag Rodríguez in Burgos

De tweede etappe in de Ronde van Burgos is gewonnen door Joaquim Rodríguez. De Spanjaard van Katusha reed in de finale van de rit over 144 kilometer, met start en finish in Burgos, weg van de rest en nam bovendien de leiderstrui over van landgenoot Samuel Sánchez.

Na een grotendeels vlakke rit moesten de renners in de laatste twee plaatselijke rondes een venijnige klim over. Rodríguez demarreerde op het laatste klimmetje en pakte de zege. Daniel Moreno kwam op drie seconden achterstand als tweede over de finish. Sánchez kwam op zeven seconden van Rodríguez over de meet.

Onderzoek naar IMF-chef Christine Lagarde

Een Franse rechtbank heeft donderdag besloten onderzoek te doen naar mogelijk machtsmisbruik van IMF-chef Christine Lagarde. De voormalige Franse minister van financiën speelde in 2008 een rol bij een regeling tussen de Franse bank Crédit Lyonnais en een omstreden zakenman.

Crédit Lyonnais had in de jaren negentig bemiddeld tussen de Franse zakenman Bernard Tapie en Robert Louis-Dreyfus over de verkoop van het sportmerk Adidas. Tapie kreeg een vergoeding van 285 miljoen euro toegewezen nadat onregelmatigheden bij de verkoop aan het licht waren gekomen.

De rechtbank die het onderzoek naar Lagarde gelastte is een speciale rechtbank die slechts zaken behandelt waarbij ministers betrokken zijn. Een aanklager had in mei om het onderzoek gevraagd, omdat hij vermoedde dat Lagarde haar boekje te buiten was gegaan bij de deal.

De advocaat van Lagarde, Yves Repiquet, zei zich geen zorgen te maken over het onderzoek en er zelfs blij mee te zijn. "De onderste steen wordt boven gehaald. Er zal niet langer ook maar de geringste twijfel bestaan", aldus de advocaat.

Het duurt naar verwachting nog maanden voordat het onderzoek is afgerond en er wordt besloten of er voldoende bewijs is voor een rechtszaak.


Onderzoek naar IMF-chef Christine Lagarde (Foto: Novum)

PURE vindt aanpassingen motorreglement vreemd

PURE is niet blij met de aanpassing van het motorenreglement van de Formule 1. Het project van voormalig teambaas van BAR Craig Pollock had zich gefocust op een 1,6 liter viercilinder, maar zag dit na een aanvankelijke goedkeuring veranderen in een V6. Ook werd de invoering verschoven naar 2014.

"Toen de FIA de beslissing nam om de introductie van de viercilinders terug te draaien, voelde dat letterlijk als een trap tussen mijn benen," zei de Pollock tegen Autosport. Hij is mede-initiatiefnemer van het project dat onder de naam Propulsion Universelle et Recuperation d'Energie uitgevoerd wordt. "Ik vind het echt merkwaardig dat zo'n soort besluit, dat unaniem door de World Motor Sport Council is aangenomen, teruggedraaid kan worden. Ik had echt niet verwacht dat het zou gebeuren, maar het feit is nu eenmaal dat dit de Formule 1-wereld is en het blijkbaar kan."

Er is berusting bij de Schot, ondanks dat de zaak niet lekker bij hem zit. "Het heeft geen zin om naar de rechter te stappen ofzo, dus we gaan nu gewoon aan de slag en kijken wat het beste is voor de toekomst. Ons totale businessplan moet hierdoor worden aangepast. De kosten gaan hierdoor omhoog, want een zescilinder motor kost meer dan een viercilinder. We moeten dus naar al onze investeerders toe en zeggen dat de kosten gestegen zijn."

"We waren al redelijk ver met de ontwikkeling van de viercilinder, maar zijn nu al overgestapt op het ontwikkelen van de zescilinder-motor. We hebben vakkundige mensen ingehuurd en liggen goed op schema," zei Pollock die nog geen klanten voor zijn krachtbron heeft. "Er is geen haast bij, want je hoeft voor 2013 eigenlijk geen overeenkomst te hebben. Als we aan het begin van dat jaar nog geen cliënten hebben, is er reden om bezorgd te worden, maar ik maak me er niet druk om. Ik weet zeker dat we teams warm kunnen maken voor ons project en ergens volgend jaar een deal kunnen aankondigen."

Internetfenomeen Happy Feet klaar voor thuisreis

Het haperende kompas van keizerspinguïn Happy Feet heeft hem behalve in Nieuw Zeeland ook in het centrum van een internethype gebracht. De verdwaalde Zuidpoolbewoner zal binnenkort terugkeren naar de eenzaamheid van de wildernis, maar heeft dan wel een uitgebreide internetvriendenkring opgebouwd. Liefst 120.000 internetters volgen via een webcam inmiddels elke beweging die Happy Feet maakt.

Naar verwachting komen daar nog duizenden nieuwsgierigen bij wanneer de pinguïn de komende weken weer koers zet naar huis. Happy Feets fans kunnen de thuisreis van hun held via een GPS-zender, die de pinguïn op zijn rug draagt, volgen.

En dan is er nog het grenzeloze gebabbel op de sociale netwerken. Zijn supportersschare lijkt zich niet te storen aan het feit dat Happy Feet, vernoemd naar de animatiefilm uit 2006, weinig meer uitricht dan eten, slapen en op een goede dag hoogstens wat rondwaggelt. Ze houden hem nauwlettend in het oog. De dierentuin stuurde eens 's nachts, op aandringen van bezorgde internetters die vreesden dat de pinguïn dood was, zelfs een dierenarts bij Happy Feets verblijf langs. Het zorgenkindje bleek te genieten van een gezonde nachtrust.

Happy Feet werd op 20 juni gevonden op een strand zo'n 65 kilometer benoorden Wellington. Verzwakt na een dieet van zand, dat hij voor sneeuw had gehouden, verbleef hij sindsdien in de dierentuin van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad om aan te sterken. Nu hij flink aan lichaamsgewicht heeft gewonnen is hij door de dierenartsen uit zijn ziekenverblijf ontslagen. De dierentuin ontving van zijn fans al ruim zevenduizend euro voor Happy Feets aanstaande terugreis naar Antarctica.

Stroopwafelverkoper door het lint in Oss

Een stroopwafelverkoper in Oss houdt er een bijzonder agressieve verkoopwijze op na. De man probeert in het centrum vooral oudere mensen zijn waren aan te bieden, zogenaamd voor het goede doel. Als ze niets kopen gaat hij door het lint, meldt de politie.

De man bedreigde al mensen, gooide met stenen en vernielde een auto en een binnendeur van een woning. Telkens als de politie werd gebeld was de man al weg. De politie zoekt naar meer getuigen. De man is rond de 20 jaar oud en heeft een Indonesisch uiterlijk.

Eerste foto van Henry Cavill als Superman

Met nog twee jaar te gaan voor de release is de promotiemachine voor Man of Steel blijkbaar al gaan draaien. Nadat Henry Cavill aangaf hard te hebben getraind om het fysiek van Superman te kunnen matchen, heeft Warner Brothers nu ook een foto van de acteur in het pak vrijgegeven.

Man of Steel: Henry Cavill als Superman (uitsnede)

Op de foto is niet te zien of de kostuumontwerpers van de film hebben meegekeken bij het herontwerp van Supermans outfit in de comics; in dat ontwerp mist hij het meest bekritiseerde onderdeel van zijn outfit: het rode broekje. De foto van Cavill laat dit deel nog even in de schaduw en dus speculatie hangen.

Man of Steel verschijnt in juni 2013.

Ecclestone ontkent betrokkenheid Briatore bij fraudezaak

Formule 1-baas Bernie Ecclestone ontkent dat Flavio Briatore iets te maken heeft met de omkooppraktijken waar de Brit van beschuldigd wordt. Briatore zou geholpen hebben om via ingewikkelde constructies geld over te maken naar de oud-topman van de Bayerische Landesbank, Gerhard Gribkowsky.

Gribkowsky werd eerder dit jaar opgepakt vanwege corruptie en misbruik van vertrouwen. Ecclestone wordt op zijn beurt verdacht van fraude omdat hij 44 miljoen dollar overgemaakt zou hebben naar Gribkowsky die hem ten tijde van de verkoop van de Formule 1-aandelen van Bayerische Landesbank aan de huidige eigenaar CVC Capital Partners aan wilde geven bij de Britse belastingdienst.

"Briatore heeft helemaal niets met deze zaak te maken. Hij heeft alleen wat geld voor mij overgemaakt, nadat ik hem daarom had gevraagd, omdat die Gribkowsky voor problemen dreigde te zorgen. Die man stond erop dat het geld niet direct uit Engeland kwam. Briatore heeft mij geholpen die betaling te doen en daar heb ik het Openbaar Ministerie eerlijk over verteld. Briatore is verder niet bij deze zaak betrokken," zei Ecclestone tegen The Daily Express.

Ministerie doet onderzoek naar Mariko Peters

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken start een feitenonderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van Tweede Kamerlid Mariko Peters (GroenLinks) in de periode dat zij als diplomaat werkzaam was op de Nederlandse ambassade in Kabul. Dat laat het departement donderdag weten.

Aanleiding is berichtgeving in HP/De Tijd. Volgens het weekblad heeft Peters zich schuldig gemaakt aan vriendjespolitiek. Toen ze als diplomate in de Afghaanse hoofdstad werkte, kreeg ze een relatie met haar huidige partner, die toen nog getrouwd was.

Peters partner werkte voor een organisatie die in 2005 subsidie aanvroeg bij het Prins Claus Fonds. Het fonds zou de ambassade in Kabul vervolgens om advies hebben gevraagd. Peters nam die taak volgens het blad 'graag' op zich, waarop de subsidieaanvraag zou zijn ingewilligd.

In een reactie laat Buitenlandse Zaken weten dat eind 2006 al naar buiten is gebracht dat voor een contractverlenging door de ambassade in dat jaar schriftelijke afspraken zijn gemaakt om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen. "Het ministerie heeft destijds niet geconstateerd dat deze afspraken zijn geschonden."

Om vast te stellen of zich ook 'andere zaken hebben voorgedaan', zoals HP/De Tijd beweert en of ook in die gevallen maatregelen zijn getroffen om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen, zal het ministerie een aanvullend feitenonderzoek verrichten, 'op basis waarvan conclusies kunnen worden getrokken'.

Peters ontkent alle aantijgingen. Het artikel staat volgens haar vol met feitelijke en juridische onjuistheden. Peters zegt zich te bezinnen op juridische stappen tegen HP/De Tijd.


Ministerie doet onderzoek naar Mariko Peters (Foto: Novum)

Persoon met wapen in Virginia Tech

De Virginia Tech universiteit in de Verenigde Staten is donderdag volledig op slot gedaan in verband met een gewapende persoon, die zou zijn waargenomen in de omgeving van de kantine van het universiteitscomplex in de stad Blacksburg. In 2007 schoot een 23-jarige student van de universiteit 32 medestudenten en docenten dood. Daarna bracht de dader zichzelf om het leven.

Het bloedbad was het ernstigste geweldsincident op een school in de geschiedenis van de VS.

Persoon met wapen in Virginia Tech
Persoon met wapen in Virginia Tech (Foto: ANP)

Politie Turkije onderzoekt ook Galatasaray

Een topfunctionaris van Galatasaray wordt door de Turkse politie ondervraagd in het omkopingsschandaal dat het land bezighoudt. Dat meldt de Turkse club. Bülent Tulun werkt volgens een woordvoerder van de club uit Istanbul volledig mee met de politie. Die verklaring bracht Galatasaray naar buiten nadat er nieuwsberichten verschenen dat de politie bij de club was binnengevallen.

De Turkse politie onderzoekt momenteel een groot omkopingsschandaal in het voetbal. Fenerbahçe, de kampioen van afgelopen seizoen, Besiktas en Trabzonspor zijn daarbij betrokken. Voor Fenerbahçe dreigen de grootste gevolgen. Clubpresident Aziz Yildirim zit vast. De club zou de titel kwijt kunnen raken en een divisie teruggezet kunnen worden.

Volgens berichten in de Turkse krant Hürriyet onderzoekt de politie nu ook het seizoen 2005-2006. Toen werd Galatasaray kampioen nadat Fenerbahçe in de laatste wedstrijd gelijkspeelde tegen Denizlispor. De krant gaf echter niet aan waar die informatie vandaan komt.

De Turkse voetbalbond heeft de competitie voor de duur van het onderzoek opgeschort. De Süper Lig begint nu niet begin augustus, maar pas op 9 september.

Arrestaties voor corruptie onderwijs Rotterdam

Een man en een vrouw zijn woensdag aangehouden in het kader van een onderzoek naar corruptie bij de stichting die het openbaar onderwijs in Rotterdam verzorgt. Het gaat om een 45-jarige man en een 42-jarige vrouw. Ze zijn gearresteerd tijdens een inval bij twee bedrijven in Soest die de stichting adviseren. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam donderdag.

Het tweetal wordt er onder meer van verdacht een medewerker van de stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) te hebben omgekocht. Bij de inval zijn delen van de administratie van de bedrijven in beslag genomen.

Het onderzoek draait om corruptie en valsheid in geschrifte door een medewerker van de stichting. Door toedoen van de medewerker heeft de stichting mogelijk regels voor de aanbesteding van bouwwerkzaamheden voor scholen ontdoken.

De zaak kwam in april aan het rollen na een melding van een gemeenteraadslid van Leefbaar Rotterdam. Die vermoedde dat bij de stichting fraude was gepleegd. Tegelijkertijd kwam bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een melding binnen over mogelijke onregelmatigheden. De melder was op aanraden van het raadslid naar de NMa gestapt.

Medio juli werden al invallen gedaan in de kantoren van de Rotterdamse stichting en in kantoren van Prosco, dat de administratie van de stichting doet. Ook werd de woning van de medewerker doorzocht.

Wilders: totale gekte in Gouda

Dat Gouda overlastgevende Marokkaanse jongeren vechtsportles gaat geven, getuigt van 'totale gekte' van de gemeente. Dat laat PVV-leider Geert Wilders donderdag weten. Hij eist dat minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) ingrijpt.

Het Algemeen Dagblad besteedde donderdag aandacht aan de kwestie. De vechtsportlessen zullen leiden tot minder overlast in de wijken en een groter gevoel van veiligheid bij de inwoners, verwacht Gouda. Marokkaanse jongeren zorgen al jaren voor overlast in de Zuid-Hollandse gemeente.

Jurgen Huizenga van het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij wijst er in de krant op dat jongeren tijdens het vechten onbewust een gedragstraining krijgen. Dat zorgt voor een positieve ontwikkeling. Gouda denkt daarom dat de lessen goed uitpakken voor de weerbaarheid en persoonlijke groei van de jongeren.

Volgens Wilders is echter sprake van het belonen van agressief en overlastgevend gedrag door 'Marokkaans straattuig'. Gouda is compleet de weg kwijt, concludeert hij. Hij eist in schriftelijke vragen dat Donner het project stopzet, omdat het haaks staat op afspraken uit het regeerakkoord om geen beleid meer te voeren voor specifieke doelgroepen. En Gouda mag hiervoor ook geen geld krijgen uit het gemeentefonds, vindt Wilders.

Agressief en overlastgevend tuig moet keihard worden gestraft, vindt Wilders. Waar mogelijk moet de overlastgevers de Nederlandse nationaliteit worden afgenomen en het land worden uitgezet.

'CDA verkoopt onzin over taakstraf'

De wens van het CDA om de regels voor het omzetten van celstraf naar taakstraf strenger te maken, snijdt geen hout. Celstraffen worden helemaal niet omgezet in taakstraffen. Dat stelt de Raad voor de rechtspraak donderdag in een reactie op het pleidooi van Kamerlid Coskun Çörüz, die de huidige regeling als 'onlogisch en oneerlijk' betitelde.

Çörüz stelde woensdag dat een celstraf van 24 uur nu wordt omgezet naar een werkstraf van twee uur. Hij vindt dat een dag celstraf minstens gelijk moet staan aan een werkdag van acht uur. Hij vroeg via de media opheldering aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).

De opmerkingen van Çörüz hebben ten onrechte de indruk gewekt dat iemand die van de rechter de cel in moet in plaats daarvan een taakstraf zou mogen uitvoeren, stelt de Raad voor de rechtspraak. In werkelijkheid is het zo dat een celstraf nooit wordt omgezet naar een werkstraf, brengt de raad in herinnering.

Taakstraffen kunnen wel worden omgezet in een celstraf. Dat gebeurt als de taakstraf niet of maar deels worden uitgevoerd. Voor deze omzetting geldt dat twee uur taakstraf gelijk staat aan 24 uur celstraf. "Wie onder een taakstraf van 24 uur probeert uit te komen, wacht maar liefst twaalf dagen in de cel", besluit de raad.

Leraar Almere actief in kinderpornonetwerk

De 64-jarige leraar uit Almere die verdacht wordt van het bezit en verspreiden van kinderporno, maakte deel uit van een groot online kinderpornonetwerk. De Amerikaanse justitie klaagde woensdag 72 mensen aan voor deelname aan het netwerk.

De leraar werd eind januari opgepakt. De man werkte een dag per week op basisschool De Poort in Almere. Zijn rechtszaak dient op 29 september voor de rechtbank in Lelystad. De verdachte en zijn advocaat hebben toestemming gekregen om beeldmateriaal te zien om het proces voor te bereiden.

De verdachten zouden via het online prikbord Dreamboard tienduizenden afbeeldingen en filmpjes van seksueel misbruikte kinderen hebben uitgewisseld. Dreamboard was een besloten forum dat pedofilie promoot. Leden van het netwerk misbruikten kinderen onder de 12 jaar, onder wie zuigelingen, en maakten daar beelden van.

De aanklachten komen voort uit een twintig maanden durend onderzoek dat Operatie Delego was gedoopt. Van de 72 aangeklaagden waren er al 43 in de VS gearresteerd, negen anderen werden in onder meer Nederland aangehouden. Vijftig van hen zouden zelf kinderen hebben misbruikt. In dertien gevallen is een bekentenis afgelegd. Vier mannen zijn al veroordeeld tot celstraffen hoger van twintig tot dertig jaar. Twintig verdachten zijn nog voortvluchtig.

Wie beeldmateriaal aandroeg, kon een soort vip-lid worden met extra toegangsprivileges, en daarmee het 'super hardcore'-hoekje bekijken. Op veel afbeeldingen wordt de kinderen opzettelijk pijn gedaan.

Spencer: Xbox heeft Halo nodig

Grote baas bij Microsoft Phil Spencer heeft in een interview verteld dat de Xbox zou lijden wanneer de Halo-franchise in de problemen komt. De volgende game in de serie is momenteel in ontwikkeling bij 343 Industries, de developer die tevens de remake van Halo: Combat Evolved maakt.

Spencer geeft aan dat Halo samen met Call of Duty en andere grote shooters belangrijk zijn voor de Xbox. De franchise dient vooruitstrevend te blijven. De grote baas vertelt hier wel bij dat hij alle vertrouwen heeft in de ontwikkelaar. "The good thing about 343 is that they’ve had the time, through the dev of Reach, working on getting the map packs out, and getting to know the infrastructure and the build systems and everything about Halo. They’ve also brought in their own talent and their own view so that they can put their own stamp on the franchise," aldus Spencer.

Volgens Spencer heeft 343 alles in huis om de Halo-franchise over te nemen zonder de plank mis te slaan. Halo 4 zal pas eind 2012 verschijnen en luidt een nieuwe trilogie in voor de serie.

Leekens wil Hazard twee duels niet zien

Eden Hazard mag van bondscoach Georges Leekens twee duels niet in actie komen voor het nationale team van België. Het talent van Lille misdroeg zich in juni bij een wissel.

Hazard werd in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije gewisseld door Leekens. De 20-jarige speler negeerde zijn coach volledig en hij ging even later zelfs een hamburger halen terwijl de wedstrijd nog bezig was. Leekens wilde destijds niet op het incident reageren, maar hij heeft nu dus maatregelen genomen.

"Als je jong bent, maak je soms fouten. Maar bij de nationale ploeg zijn er regels en die moeten gerespecteerd worden. We kunnen Hazard goed gebruiken in de volgende wedstrijden, maar iedereen is gelijk voor de wet. Daarom laat ik hem twee duels aan de kant. Met deze sanctie is de zaak voor mij meteen ook afgehandeld", aldus de bondscoach volgens Voetbal International.

Door de sanctie mist Hazard de interlands van België tegen Slovenië (woensdag) en Azerbeidzjan (2 september). De tweede wedstrijd is een EK-kwalificatieduel. Vier spelers uit de Eredivisie hebben een uitnodiging van Leekens gekregen. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld (Ajax), Dries Mertens (PSV) en Nacer Chadli (FC Twente) zijn opgeroepen.

T-mobile ziet gebruik mobiel internet sterk stijgen

Klanten van T-mobile maken flink meer gebruik van mobiel internet. Het dataverbruik is in het tweede kwartaal van dit jaar met 119 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet van de mobiele provider daalde met 2,7 procent. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het aantal abonnees van T-mobile steeg de afgelopen drie maanden met 111.000, 11,7 procent. Het totaal aantal abonnees is 4,8 miljoen.

Twee op de drie klanten van T-mobile hebben inmiddels een smartphone. Per klant zet de provider 25 euro om. Daarvan wordt 34 procent gehaald uit sms, mms en mobiel dataverkeer. Vorig jaar in dezelfde periode was dat nog 28 procent. Het aantal verstuurde sms'jes bleef hierbij stabiel. Een abonnee gebruikt nu gemiddeld 300 megabyte aan data per maand via zijn telefoon.

De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg 128 miljoen euro. Het bedrijf investeerde 43 miljoen euro in met name de capaciteit van het netwerk.

De omzet van T-mobile daalde in het tweede kwartaal met 2,7 procent tot 436 miljoen euro. De omzet werd volgens een woordvoerder van T-mobile vooral gedrukt door prijsregulerende maatregelen van de overheid. Mobiele providers mogen minder in rekening brengen voor het gebruik van hun netwerk.

Maandag werd bekend dat na Vodafone en KPN ook T-mobile mobiel internet duurder gaat maken. In tegenstelling tot bij de concurrenten blijft het wel mogelijk onbeperkt te internetten. T-mobile wilde niet zeggen of de omzetdaling mede wordt veroorzaakt door het toenemend gebruik van mobiel internet.


T-mobile ziet gebruik mobiel internet sterk stijgen (Foto: Novum)

National Trust zet Sex Pistols in

De National Trust, de Britse organisatie voor het behoud van erfgoed, heeft een verzamel-cd uitgebracht die vol staat met punkrock. Op het album, getiteld Never Mind the Dovecotes, staan onder meer nummers van de Sex Pistols, The Jam en Siouxsie.

De liefdadigheidsinstelling wil geld inzamelen waarmee kastelen en historische panden in Groot-Brittannië kunnen worden verzorgd. Om dat met punk te doen is minder absurd dan het lijkt, stelt een woordvoerder van de National Trust. De tieners die in de hoogtijdagen van punk, eind jaren zeventig, fan waren van bands als de Sex Pistols, zijn nu op middelbare leeftijd. "Zij genieten van uitstapjes met hun kinderen en familie naar parken, stranden of historische panden."

Het album is een samenwerking tussen de National Trust en Decca Records. Eerdere samenwerkingen resulteerden in de verzamelcd's Celtic Collection en Classic Voices.


National Trust zet Sex Pistols in (Foto: Novum)

VS: 29.000 kinderen dood in Somalië

De hongersnood in Somalië heeft de afgelopen drie maanden aan meer dan 29.000 kinderen jonger dan vijf jaar het leven gekost. Dat heeft het Amerikaanse agentschap voor ontwikkelingssamenwerking USAID gezegd.

De Verenigde Naties hebben al meerdere keren gezegd dat tienduizenden mensen zijn omgekomen als gevolg van de hongersnood in de Hoorn van Afrika. De nieuwe schatting van USAID is echter het eerste precieze dodental sinds het begin van de hongersnood.

De VN hebben woensdag drie nieuwe gebieden in Somalië aangemerkt als hongergebied. Van de 7,5 miljoen Somaliërs hebben 3,2 miljoen mensen levensreddende hulpverlening nodig.


VS: 29.000 kinderen dood in Somalië (Foto: Novum)

Duitsers met vuurwapens opgepakt in hotel

In een hotelkamer in Duivendrecht zijn in de nacht van woensdag op donderdag vier Duitsers aangehouden. De politie vond na een tip vijf vuurwapens, een tas met wiet, een betonschaar en drieduizend euro in de kamer. Het viertal zit nog vast, de politie onderzoekt wat ze in Amsterdam deden.

De politie kreeg rond 23.30 uur een melding dat bij het hotel aan de Van Marwijk Kooystraat een man met een vuurwapen in zijn broeksband liep. Agenten hielden de man aan, en stuitten in de hotelkamer op de drie andere Duitsers. Het viertal is tussen de 19 en 23 jaar.

Emnes drie jaar langer bij Middlesbrough

Marvin Emnes speelt tot en met 2015 bij Middlesbrough. De 23-jarige vleugelspits had een contract tot het einde van het seizoen bij de club uit het Championship, het tweede Engelse niveau, maar zette zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis. Emnes werd in 2008 van Sparta Rotterdam overgenomen.

Manager Tony Mowbray toonde zich tevreden met de verlenging van Emnes. "Na zijn succesvolle verhuur aan Swansea maakte Marvin veel indruk aan het einde van het seizoen. Hij kan dit jaar weer belangrijk voor ons zijn." Emnes speelde in drie seizoenen 54 competitieduels voor Boro.

Tim Oliehoek werkt aan film over Gay Pride

Regisseur Tim Oliehoek en scenarist Frank Houtappels werken aan een film over de Amsterdamse Gay Pride. Chez Nous wordt een feelgood-film over een groep vrienden die tijdens de Canal Parade een roof plannen. Dat maakt distributeur Benelux Film Distributors donderdag bekend.

"Het is Ocean's Eleven maar dan in het roze", zegt Oliehoek in een verklaring. Na het lezen van het scenario was hij meteen enthousiast. "Dit wil ik maken, dacht ik alleen maar."

Chez Nous wordt geproduceerd door BosBros in samenwerking met NTR. De film wordt volgend jaar zomer opgenomen, onder meer tijdens de Amsterdam Gay Pride. Het homofeest is momenteel gaande tot en met zondag. De botenparade wordt zaterdag gehouden.

De 32-jarige Oliehoek maakte dit jaar de komedie Pizza Maffia en werkte aan een aflevering van de tv-serie Van God Los. Houtappels schreef het scenario van de bioscoophit Gooische Vrouwen. Wanneer Chez Nous in première gaat, is nog onbekend.


Kate Middleton op lijst best geklede vrouwen

Kate Middleton staat op de lijst van best geklede vrouwen. Het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair heeft de eerste namen van de genomineerden bekendgemaakt. Middleton stond in 2008 ook al op de lijst, maar voor het eerst hoort zij als lid van het Britse koninklijk huis tot de best geklede vrouwen.

Middleton bevindt zich tussen ander koninklijk gezelschap, zoals prinses Charlene van Monaco en prinses Alexandra van Griekenland. Carla Bruni-Sarkozy, vrouw van de Franse premier Nicolas Sarkozy, behoort voor de vierde keer tot de best geklede vrouwen van de wereld.

Ook het modegevoel van Michelle Obama wordt al jarenlang geprezen. De vrouw van de Amerikaanse president Barack staat voor het eerst samen met haar man op de lijst van best geklede stellen. Hollywoodsterren Justin Timberlake en Colin Firth strijden voor het eerst om de titel van best geklede man. Lady Gaga is genomineerd in de categorie originele kledingstijl.

De lijst van best geklede mensen van Vanity Fair heeft een hoog aanzien in de modewereld. Later maakt het tijdschrift bekend wie zich de best geklede man of vrouw van de wereld mag noemen.

Disney heeft regisseur voor Sneeuwwitje-film

Disney heeft een regisseur gevonden voor de verfilming van het sprookje Sneeuwwitje. Filmtechnicus en producent Michael Gracey gaat met Order of the Seven zijn regiedebuut maken, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Het is de derde film over Sneeuwwitje die Hollywood in korte tijd voortbrengt.

De onbekende Gracey heeft gewerkt aan de visuele effecten van films en maakte reclamefilms zoals een Lipton Ice Tea-reclame met een strak dansende Hugh Jackman. Disney werkt sinds 2002 aan de film en heeft al een aantal regisseurs benaderd voor de film. De filmstudio wil een actiefilm maken waarin de nadruk ligt op de zeven dwergen. Die worden niet zo schattig als in de animatiefilm uit 1937, maar keiharde krijgers. De actieversie van de film speelt zich af in het China van de negentiende eeuw. Het scenario is geschreven door Michael Arndt, onder meer bekend van Toy Story 3.

De filmstudio's Universal en Relativity vechten elkaar al de tent uit met hun versies van het klassieke sprookje. De twee films komen kort na elkaar uit. In de duistere film van Universal wordt Sneeuwwitje gespeeld door Kristen Stewart en de boze stiefmoeder door Charlize Theron. Relativity maakt een komische avonturenfilm van het sprookje en heeft Lily Collins in de titelrol en Julia Roberts als kwade stiefmoeder.

De twee films komen eerder uit dan de Disney-film. Snow White and the Huntsman van Universal staat gepland voor 1 juni en het nog titelloze project van Relativity moet op 16 maart in première gaan. Order of the Seven zal veel later te zien zijn. De film gaat volgend jaar pas in productie.

Fer kan spelen tegen Excelsior

Leroy Fer kan morgenavond voor Feyenoord in actie komen in de openingswedstrijd van de Eredivisie tegen Excelsior. Dit zei de coach van de Rotterdammers, Ronald Koeman, vanmiddag.

Fer liep gisteren op de training een lichte enkelblessure op. Vandaag werkte hij nog wel een aangepast trainingsprogramma af. Hij deed ook niet mee aan de afsluitende partijvorm.

Fer kan spelen tegen Excelsior (Foto: Pro Shots)

Paraffine verwijderd van Friese kust

Rijkswaterstaat heeft de paraffine die bij de Friese kust aanspoelde opgeruimd. Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Zo'n vier kubieke meter paraffine is verwijderd van de kwelders van Nieuwebildtzijl tot en met Holwerd, een gebied van zo'n 20 kilometer.

Vanaf vorige week donderdag hebben vijftien mensen gewerkt aan het handmatig opruimen van het kaarsvetachtige goedje. Het middel is waarschijnlijk afkomstig van een boorplatform of olietanker, maar is niet schadelijk voor mens en milieu.

Vorige week is ook het strand bij Hoek van Holland paraffinevrij gemaakt. Daar ging het om relatief kleine stukjes paraffine van 3 tot 4 vierkante centimeter.

Inbreker laat nachtzusters schrikken

Een inbreker heeft woensdagnacht de nachtzusters van een verzorgingstehuis in De Lier de stuipen op het lijf gejaagd. De verpleegkundigen hoorden rond 03.00 uur een hoop herrie en zagen dat de toegangsdeur van het verzorgingshuis was geforceerd. Toen de zusters poolshoogte namen, zagen ze een man met een bivakmuts in de hal staan.

De man bedreigde de nachtzusters, die onmiddellijk wegvluchtten. De politie werd gebeld. Toen agenten arriveerden bij het pand aan de Hoofdstraat was de inbreker al vertrokken. Vermoedelijk is niets ontvreemd, meldt de politie Haaglanden.

Slotgracht tegen illegalen in Griekenland

Griekenland is begonnen met de aanleg van een slotgracht om illegale migranten tegen te houden. De gracht wordt zo'n 120 kilometer lang, 30 meter breed en 7 meter diep. De eerste 14.5 kilometer is inmiddels aangelegd.

De gracht wordt gemaakt aan de oevers van rivier de Evros. Mensenrechtenorganisatie Pro Asyl noemt het plan 'absurd'. Volgens hen vallen er door zo'n gracht alleen maar meer slachtoffers. Vorig jaar kwamen er via Turkije zo'n 40.000 migranten het land binnen. Het totaal aantal migranten was ongeveer 128.000.

Superman volgt strikt dieet om in pak te passen

Henry Cavill volgt een strikt dieet om in zijn blauwe Superman-pakje te kunnen passen. De Britse acteur speelt de superheld in de aankomende film Man of Steel van Zack Snyder en doet flink zijn best in vorm te komen. Cavill eet vijfduizend calorieën per dag en sport zich suf. "Ik train tweeënhalf uur per dag, ga over mijn grenzen met mijn lichaam."

De acteur kweekt veel spiermassa en begint naar eigen zeggen steeds meer op Superman te lijken. Hij heeft het Superman-pak al gepast. "Het is extreem cool." Toen hij in het pak werd gehesen, moest hij erg wennen. "Ik kon niet echt stoer doen in het pak en moest de hele tijd lachen," zegt hij in een interview met de Britse filmsite Total Film.

De 28-jarige acteur is trots dat hij als Brit een Amerikaanse superheld speelt. "Het betekent dat ik ergens iets goed doe." Cavill was in de race om de Britse held James Bond te spelen, maar die rol ging toen naar Daniel Craig. Hij zou de rol graag ooit nog spelen. "Als ze me benaderen, ga ik het zeker doen."

Naast Cavill zijn in Man of Steel tal van Hollywood-acteurs te zien. Amy Adams speelt zijn geliefde Lois Lane, Kevin Costner en Diane Lane spelen zijn pleegouders, Russell Crowe is in onderhandeling zijn vader te spelen en Laurence Fishburne speelt de baas van Clark Kent, Supermans alter ego. De film moet op 14 juni 2013 in de Amerikaanse bioscopen draaien.

840.000 euro gevonden bij World Fashion Centre

Bij de grote controle in het Amsterdamse Word Fashion Centre is woensdag 840.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Vijftigduizend euro werd in een winkel aangetroffen, 790.000 in de woning van de winkelier. De actie van onder meer de Belastingsdienst, de recherche, de vreemdelingenpolitie en de Arbeidsinspectie richtte zich op ondergronds bankieren.

Van de zes personen die werden opgepakt zitten er donderdag nog vier vast, meldt een woordvoerder van de politie. Drie van hen zitten vast voor witwassen, de ander is ongewenst vreemdeling. De politie verwacht nog meer mensen aan te houden.

Bij de actie werden naast het cash geld ook geldtelmachines, computers en administraties meegenomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Haase verrast López in Kitzbühel

Robin Haase heeft zich bij het ATP-toernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel verrassend voor de kwartfinales geplaatst. De Nederlander versloeg de als tweede geplaatste Spanjaard Feliciano López met 1-6, 6-4 en 6-3.

Gisteren moest de wedstrijd worden gestaakt vanwege de regen. Op dat moment stond het 1-1 in de derde en beslissende set. Haase plaatste vandaag na de hervatting twee breaks en trok zo de partij naar zich toe.

In de kwartfinales treft Haase nu de als zesde geplaatste Andreas Seppi.

'Oprah krijgt Oscar door haar huidskleur'

Het bericht dat Oprah Winfrey een Oscar krijgt voor haar bijdrage aan de filmwereld wordt door sommigen niet goed ontvangen. Er heerst enige verontwaardiging onder aanhangers en tegenstanders van Oprah.

Oprah Winfrey wordt net als James Earl Jones en Dick Smith, tijdens de Governors Awards in november geëerd met een Oscar. Winfrey krijgt de Jean Hersholt Humanitarian Award, bedoeld voor filantropische bijdragen aan de filmindustrie, vanwege haar stichtingen en de meisjesschool die ze opzette in Zuid-Afrika.

Filmcriticus John Anderson, Variety, Newsday, the Washington Post ed, vraagt zich af wát Oprah dan bijgedragen heeft aan de filmwereld sinds haar Oscarnominatie voor haar rol in de film The Color Purple in 1986. "Zit ze in de filmindustrie dan? Het lijkt een schaamteloze poging om de kijkcijfers een boost te geven", aldus John AndersonHij denkt dat het echter weinig succes zal hebben. "De cijfers dalen gelijk wanneer ze beelden uit de films Beloved en The Color Purple laten zien." Andere critici zouden deze mening delen en roepen dan ook dat het een poging is om haar te verleiden om naar de uitreiking van de Oscars in februari en naar de Governor's Awards in november te laten komen.

Patrick Goldstein, The Los Angeles Times, meent dat de mensen die besloten om de Oscar aan Winfrey te geven, 'niet hebben nagedacht'. Voormalig filmcriticus Armond White, die op haar stemde voor twee filmawards in 1986, is zwaar verontwaardigd. "Betekent het toekennen van deze award aan Oprah dat ze even veel voor de filmindustrie heeft gedaan als andere winnaars van Jean Hersholt Award: Bob Hope, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Lew Wasserman, Charlton Heston?", vraagt Armond White zich retorisch af. "Of is het wederom een manier om aan hogere kijkcijfers te komen?"

White gaat zelfs nog een stapje verder en denkt dat het wel eens te maken kan hebben met de huidskleur van Oprah en James Earl Jones, die ook een donkere huidskleur heeft. Ze zouden deze Oscars krijgen om iets te doen aan de kritiek die de organisatie achter de Oscars krijgt vanwege de afwezigheid van donkere mensen onder de reguliere Oscarwinnaars. Oprah is na Quincy Jones in 1994 de tweede zwarte man of vrouw die deze award mag ontvangen. "Geeft de Academy toe aan de onzinnige klachten dat er geen zwarte acteurs zijn genomineerd dit jaar?"

"De Oscars horen te gaan over het werk dat Hollywood bewonderd, het is geen mechanisme om te zorgen voor gelijkheid op basis van rassen. Als je het op die manier bekijkt worden nog talloze andere bevolkingsgroepen uitgesloten. Ik ben bang dat die klachten een mediahype waren om de Oscars te dwingen tot politieke correctheid", aldus filmcriticus Armond White.

SP wil dat kabinet giften aan giro 555 verdubbelt

Het kabinet moet de donaties op giro 555 verdubbelen. Dat vindt Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP). De omvang van de hongersnood in Oost-Afrika zou hierom vragen. Op giro 555 is zo'n zeventien miljoen euro binnengekomen voor de humanitaire ramp in de Hoorn van Afrika.

"Inzamelingsacties zijn in het verleden vaker verdubbeld door het kabinet zoals vorig jaar bij de ramp in Haïti", zegt Van Bommel. "Nederland heeft voor dit jaar 170 miljoen euro aan noodhulp gereserveerd. Ik kan mij niet voorstellen dat deze pot al leeg is." Het kabinet heeft al vijftien miljoen euro uitgetrokken voor de ramp.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zamelen sinds 11 juli geld in voor Afrika. In Kenia, Somalië en Ethiopië worden vanwege de extreme droogte meer dan tien miljoen mensen door hongersnood bedreigd. Maandag begon een speciale actieweek, waarin vrijwilligers en bedrijven inzamelingsacties organiseren. Het ingezamelde geld wordt onder meer besteed aan voedsel, water en medische zorg.

Volgens de Verenigde Naties is 1,1 miljard euro nodig om een einde te maken aan de hongersnood. Het kabinet heeft al vijftien miljoen euro uitgetrokken.


SP wil dat kabinet giften aan giro 555 verdubbelt (Foto: Novum)

Geen puntenaftrek voor clubs betaald voetbal

Alle clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie beginnen aan het seizoen 2011-2012 met nul punten. Geen enkele club krijgt dit jaar puntenaftrek omdat niet aan de eisen van de licentiecommissie is voldaan, meldt de KNVB.

Vorig seizoen begonnen nog zes clubs uit de Eerste Divisie in de min en startte ook eredivisionist NAC Breda met een strafpunt.

De voetbalbond is verheugd over het verbeterde resultaat. "Sportief gezien is dit natuurlijk wat wij willen", verklaart hoofd licentiezaken Mark Boetekees. "We zien met name de laatste maanden een trend van bewustwording, een mentaliteitsverandering bij de clubs."

Behalve de minpunten aan het begin van het seizoen, greep de licentiecommissie tijdens de vorige jaargang nog diverse keren in. Zo werd FC Dordrecht, SC Cambuur en Almere City FC tijdens de competitie alsnog een straf opgelegd. RBC Roosendaal ging failliet voordat een puntenaftrek kon worden gegeven.

Zangeres ontslagen om seksschandaal

Aya Hirano kan een uitkering gaan aanvragen. De Japanse zangeres is door haar platenmaatschappij gedumpt omdat ze is verwikkeld in een seksschandaal.

Op internet zijn deze week foto's opgedoken waarop de 24-jarige is te zien terwijl ze in bed ligt met een bandlid. De foto's zouden zijn genomen na een hete vrijpartij met de 35-jarige gitarist.

Volgens insiders is Aya een wilde Aziatische. De zangeres zou met maar liefst drie van haar bandleden in bed zijn gedoken. Alleen de bassist heeft de hand aan zichzelf moeten slaan.

Volgens haar platenmaatschappij is Aya's imago van het lieve meisje naar de kloten geholpen en heeft men haar daarom de zak gegeven. Ook de drie bandleden die haar een veeg hebben gegeven zijn bij het grofvuil gezet. Hoe het nu met de bassist is, is niet bekend.


Deze dame zingt voorlopig een toontje lager...

Webcamviespeuk vrij na vormfouten

Een 23-jarige man uit Nijmegen wordt niet bestraft voor een poging een 11-jarig Belgisch meisje te dwingen ontuchtige handelingen voor de webcam uit te voeren. De rechtbank in Arnhem sprak hem donderdag vrij.

De politie had de man bij zijn verhoor niet gewezen op zijn recht met een advocaat te spreken. Ook was verzuimd hem te vertellen waarvan hij werd verdacht, oordeelde de rechtbank in navolging van de advocaat van de verdachte.

De man was weliswaar niet aangehouden, maar de politie had hem gezien zijn verstandelijke beperking moeten wijzen op het recht om een advocaat te raadplegen. Doordat dit niet is gebeurd, kan de verklaring van de man niet als bewijs worden gebruikt.

Omdat de Nijmegenaar zich tijdens de zitting op zijn zwijgrecht beriep en het dossier alleen de verklaring van het Belgische meisje bevat, sprak de rechtbank hem vrij wegens gebrek aan bewijs.

Maastricht steunt coffeeshopplan niet

Maastricht committeert zich niet aan de plannen van de coffeeshops in de stad. Die laten per 1 oktober alleen nog Nederlandse, Duitse en Belgische klanten toe.

Het gemeentebestuur laat donderdag weten de effecten van het plan nauwlettend in de gaten te houden en bij extra overlast in te grijpen. "Maar we verwachten niet dat die er komt", zegt een woordvoerder. Buurtraden is gevraagd de gemeente te informeren als ze merken dat de overlast toeneemt.

De gemeente kan het plan van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM) niet tegenhouden, zegt de woordvoerder. "Ze passen alleen de huisregels aan. Wel hebben we hen gewezen op de juridische valkuilen. Het is mogelijk discriminatie om bijvoorbeeld Fransen niet toe te laten." De risico's zijn dan ook voor rekening van de VOCM.

Het spreidingsbeleid dat is afgesproken met de gemeenteraad blijft leidend voor het college. Een stuk of tien coffeeshops worden verplaatst en gehergroepeerd op drie locaties aan de randen van de stad. Twee in de richting van België, waar de meeste softdrugsliefhebbers vandaan komen via de A2. "We willen een centraal punt voor mensen die via de snelweg komen. Daarmee hebben ze goede ervaringen in Venlo."

Verder is afgesproken het landelijke beleid over de invoering van het ingezetenencriterium, dat samengaat met een wietpas, af te wachten. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) is hier hard mee bezig. "We zijn hier erg nieuwsgierig naar", aldus de zegsman, die het voorstel nog dit jaar verwacht.

Nederlander weet niet wat zijn auto kost

De Nederlandse automobilist heeft geen benul hoeveel zijn vervoermiddel kost. De kosten worden geschat op gemiddeld 234 euro per maand. Maar 10 procent van de automobilisten heeft het goed. In werkelijkheid zijn de kosten vaak meer dan 150 euro hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Leaseplan onder duizend chauffeurs.

In de momenteel populaire Volkswagen Polo bedragen de maandelijkse kosten bijvoorbeeld inclusief benzine 400 euro per maand, bij een gemiddeld aantal kilometers van 15.000 per jaar. Mannen zijn iets beter in het berekenen van de maandelijkse kosten dan vrouwen. Leaserijders schatten het prijskaartje beter dan chauffeurs met een eigen auto.

Dat de chauffeurs het maandelijkse prijskaartje zo slecht inschatten, komt volgens Leaseplan doordat de kosten voor afschrijvingen en incidentele reparatiekosten worden vergeten. 87 procent van de ondervraagden zet dan ook geen geld opzij voor deze incidentele kosten.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 44 procent van de automobilisten dagelijks in de auto stapt. Bij vrouwelijke chauffeurs is dit 33 procent. De ondervraagde automobilisten stappen 's ochtends vooral in een Opel, Volkswagen of Ford.

110.000 bezoekers tentoonstelling Máxima

De tentoonstelling over prinses Máxima op Paleis Het Loo in Apeldoorn heeft tot nu toe ruim 110.000 bezoekers getrokken. Máxima, 10 Jaar in Nederland werd in mei geopend.

Met het bezoekersaantal is de tentoonstelling nu al 'zeer succesvol', vindt de organisatie. De expositie belicht niet alleen Máxima's maatschappelijke functies, maar ook belangrijke gebeurtenissen in de afgelopen tien jaar en de modieuze eigen kledingstijl van de prinses. De tentoonstelling, waar bijvoorbeeld Máxima's trouwjurk van ontwerper Valentino te zien is, loopt nog tot 4 september.

De Argentijnse werd in mei veertig. Ze trouwde in 2002 met kroonprins Willem-Alexander, met wie zij drie dochters heeft, prinses Catharina-Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane.


110 duizend bezoekers tentoonstelling Máxima (Foto: Novum)

Chelsea heeft Barça-talent Romeu binnen

Chelsea heeft de talentvolle middenvelder Oriol Romeu van Barcelona overgenomen. De 19-jarige, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, tekent voor vier jaar en kost de Londenaren vijf miljoen euro. Barcelona kan hem na een jaar terugkopen voor tien miljoen euro of na twee jaar voor vijftien miljoen euro. De twee clubs zijn weken over Romeu in onderhandeling geweest.

Romeu, die met Barcelona B afgelopen seizoen derde werd in de Segunda Division, speelde twee duels voor het eerste elftal van  Barcelona. Aan het begin van het vorige seizoen mocht hij in een van de twee duels om de Spaanse supercup de volledige negentig minuten meespelen. Aan het einde van de competitie debuteerde hij ook in de Primera Division als invaller tegen Deportivo de La Coruña.

De sterke verdedigende middenvelder sluit aan bij Chelsea zodra hij met Spanje is uitgeschakeld op het WK onder 20 jaar. Volgens beide clubs is hij gezegend met een goed spelinzicht en een goede pass, maar kan hij ook tackelend prima uit de voeten.

Man krijgt tbs voor doodsteken moeder

De 36-jarige man die vorig jaar in Krimpen aan de Lek zijn moeder vermoordde heeft tbs opgelegd gekregen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. De uitspraak betekent dat de zoon niet strafbaar wordt geacht en verder niet vervolgd wordt.

De man, die lijdt aan een schizofrene stoornis, stak juli vorig jaar in een woning aan de Rederij van Holststraat zijn 62-jarige moeder meerdere malen in haar borst, buik en rug en sneed haar keel door. Buiten de woning troffen agenten de man aan. Hij leed op dat moment aan een psychose.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum adviseerden de rechtbank om de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Door langdurige behandeling in een forensische kliniek moet worden voorkomen dat hij opnieuw een psychose krijgt.

Groningen wijst weigerambtenaren de deur

De gemeente Groningen verlengt het tijdelijke contract van drie buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand niet. Achtergrond is de weigering van de drie om homoseksuele en lesbische paren in de echt te verbinden. Dat bevestigt een woordvoerder van Groningen donderdag. Het contract van de zogeheten babsen loopt af in maart 2014.

Nieuwe ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente moeten sinds 2009 bereid zijn om alle huwelijken te sluiten. Het contract met bestaande buitengewoon ambtenaren kon echter niet zomaar worden opgezegd. Met de ambtenaren is toen afgesproken dat hun contract niet verlengd zou worden.

De zaak kwam vorige maand weer aan het rollen door Roze Zaterdag, die dit jaar in Groningen werd gehouden. Homo- en lesbokoppels die elkaar de afgelopen tien jaar het jawoord hadden gegeven, hebben die dag opnieuw hun trouwgelofte uitgesproken. Homobelangenorganisatie COC greep de gelegenheid aan om de gemeente erop te wijzen dat de gemeente nog steeds weigerambtenaren in dienst had.

Gemeenten mogen zelf bepalen of ze toestaan dat hun buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand niet alle huwelijken willen voltrekken. Minister van OCW Marja van Bijsterveldt (CDA), met homo-emancipatie in haar portefeuille, wil daarin geen verandering brengen. Dat is tegen het zere been van het COC. Tijdens de Amsterdam Gay Pride deze week voert de organisatie actie.

Kamerlid voor GroenLinks Ineke van Gent reageert verheugd op de stap van Groningen. "Goed zo, Groningen! Nu nog in de rest van het land!", schrijft ze op Twitter. Haar collega Elbert Dijkgraaf van de SGP vindt de campagne van het COC 'ergerlijk'. "COC wil een niet-bestaand probleem oplossen."

Rel-Marokkaantjes krijgen karateles

De gemeente Gouda meent het Ei van Columbus te hebben gevonden om de overlast van Marokkaanse jongeren de kop in te drukken. De kinderen krijgen namelijk vanaf volgende maand karateles.

De Zuid-Hollandse stad wordt al jaren geteisterd door met name Marokkaanse jongeren. Menigeen is bang dat zij de geleerde vechttechnieken nu gaan misbruiken, maar volgens Jurgen Huizenga van het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij (NIVM) is die angst ongegrond. "Jongeren denken tijdens het sporten dat ze lekker cool bezig zijn - wat natuurlijk ook zo is", verklaart Huizinga. "Maar intussen krijgen ze onbewust een gedragstraining die in de praktijk blijkt te werken."

Niet ieder Marokkaantje maakt kans op het gratis poetsen van de auto van de Goudse Mr Miyagi. Voorlopig komen alleen jongeren die overlast veroorzaken, maar nog niet op het criminele spoor zijn beland, aan bod.

Brons Michel Mulder op EK inline-skaten

Bij het Europees kampioenschap inline-skaten in Zwolle heeft Michel Mulder vanmorgen brons veroverd op de 200 meter sprint. Zijn broer Ronald greep met een vierde plaats net naast een medaille. Het goud ging naar Ioseba Fernandes uit Spanje.

Bij de vrouwen was Bianca Roosenboom de beste Nederlandse met een zesde plek. Manon Kamminga moest genoegen nemen met de negende plaats. Het podium was geheel Italiaans. Erika Zanetti pakte de titel op de 200 meter voor Nicoletta Falcone en Desirée Contenti.

Ministerie weerspreekt DigiD-kraak

Het digitale handtekeningensysteem DigiD is de afgelopen tijd niet gekraakt. Wel zijn pogingen gedaan om toeslagen van de belastingdienst op naam van een ander te krijgen, laat het Ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag weten.

Aanleiding is berichtgeving in onder meer het Algemeen Dagblad. Beveiligingsexperts lieten in de krant optekenen dat het DigiD-systeem 'onveilig en achterhaald' is. Zo worden wijzigingen van de inloggegevens per post bezorgd. Criminelen zouden deze informatie makkelijk in hun bezit kunnen krijgen, bijvoorbeeld met hulp van handlangers bij postbedrijven.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken wijst erop dat mensen aan de bel moeten trekken als zij zo'n brief krijgen, maar van de inhoud niets afweten. De afgelopen tijd is dat 'in diverse gevallen' gebeurd. "Dat heeft uiteraard tot grote onrust onder de betrokken burgers geleid."

Het aantal bekende gevallen waarbij sprake was van het ontvreemden van DigiD's is echter 'zeer beperkt'. Sinds de invoering van het systeem zijn 'enkele tientallen gevallen' van vermoedens van misbruik bekend. In dat geval kan een DigiD worden opgeheven. Dat is dit jaar acht keer gebeurd.

Vorige week werd bekend dat een man is aangehouden die fraude heeft gepleegd met toeslagen. Hij had 260 keer rekeningnummers gewijzigd waardoor hij toegang kreeg tot de uitgekeerde toeslagen. Uit onderzoek is niet gebleken dat het DigiD-systeem daarbij is gekraakt. Ook zijn geen DigiD's van de getroffen huishoudens ontvreemd, aldus het ministerie.

Niettemin wordt momenteel onderzocht hoe het systeem veiliger kan worden gemaakt. DigiD wordt momenteel gebruikt door ongeveer negen miljoen mensen. Zij doen hiermee ongeveer vijftig miljoen 'transacties' per jaar.


Ministerie weerspreekt DigiD-kraak (Foto: Novum)

Smartengeld voor Duitse kindermoordenaar

De Duitse deelstaat Hessen moet smartengeld betalen aan een in 2003 veroordeelde kindermoordenaar, Magnus Gafgen. Dat heeft de rechtbank in Frankfurt donderdag bepaald.

De politie zou tijdens een verhoor hebben gedreigd met marteling. De agenten hoopten Gafgen daarmee zo ver te krijgen dat hij zou vertellen waar zijn slachtoffer was. De 11-jarige bankierszoon Jacob von Metzler werd later echter dood in een ravijn gevonden.

Gafgen krijgt 3000 euro.

Vita volgend jaar uit in het Westen

De PlayStation Vita zal begin volgend jaar uitkomen in Europa en Amerika, heeft Sony bevestigd. De handheld zal dit jaar nog in Japan, Hong Kong en Taiwan uitkomen. Volgens PlayStation-topman Kaz Hirai zal Sony tegen die tijd genoeg goede software hebben samen met de lancering van de Vita.

Sony heeft in ieder geval geen plannen om de Vita goedkoper te maken. Hirai: "We packed so much into the device and made it very affordable. There is no need to lower the price just because somebody else that happens to be in the video game business decided that they were going to lower their price."

DVD: De Grote...Collectie

Wat hebben Charles Darwin, Charles Dickens, Thomas A. Edison en Vincent van Gogh met elkaar gemeen? Het zijn allemaal genieën. Genieën die hun discipline of zelfs de wereld veranderd hebben. History Channel besloot dertien genieën uit vier verschillende disciplines, schilderkunst, wetenschap, ontdekkingsreizen en de literatuur, te portretteren en vond nog een tweede gelijkenis: allen waren genieën in hun werk, maar kwamen tekort in het dagelijkse, familiaire of maatschappelijke leven. Grote publieke ontdekkingen en prestaties gingen gepaard met private teleurstellingen.

Zware straf geëist tegen Bergamo vanwege omkoping

De aanklager heeft in het omkoopschandaal in het Italiaanse voetbal zware straffen geëist tegen diverse profclubs en profspelers. Zo dreigt Serie A-club Atalanta Bergamo komend seizoen te moeten beginnen met zeven punten aftrek vanwege ongeoorloofde praktijken.

Hoofdaanklager Stedano Palazzi eiste tegen oud-international Giuseppi Signori en negen anderen de maximale schorsing van vijf jaar, Daarnaast werd er een levenslang verbod om een functie in het profvoetbal te vervullen geëist.

Rayman Origins

Er is een tijd geweest dat Rayman het paradepaardje van Ubisoft was. Na een ijzersterke 2D-platformer en een even sterke 3D-platformer leek de serie zijn beste tijd gehad te hebben door een tegenvallend Rayman 3: Hoodlum Havoc. De ledemaatloze held werd daarna gebruikt om met succes de Rabbids te introduceren. Dit jaar keert hij eindelijk terug in een nieuw 2D-avontuur: Rayman Origins

Veldrijder Vannoppen gebruikte weer doping

De Belgische veldrijder Tom Vannoppen zou voor de tweede maal in zijn loopbaan betrapt zijn op het gebruik van verboden middelen. Volgens enkele Belgische kranten zou de 32-jarige renner in juni bij de Belgacom GP gesnapt zijn op het gebruik van cocaïne.

De kranten weten te melden van Vannoppen per direct voor twee jaar geschorst is. In 2008 werd de coureur ook al gepakt voor hetzelfde vergrijp. Hoogtepunt in de carrière van Vannoppen was een zilveren medaille op het wereldkampioenschap veldrijden van 2002.

'Lekker ding met dikke tieten' doet bridge

Menig inwoner van het altijd zo vredige Best kreeg deze week het schaamrood op de kaken. De plaatselijke sufferd van het Brabantse plaatsje heeft namelijk een nogal schunnige uitslag van de plaatselijke bridgeclub geplaatst. De zesde plek van de competitie wordt namelijk ingenomen door 'dat lekkere ding met die dikke tieten en Herman die haar wel eens op zijn harde lul wil spietsen'.

Emmy van der Meij, voorzitter van de Bridge Club Best, heeft inmiddels de hand in eigen boezem gestoken. "Hij had het voor zichzelf snel ingetikt, maar was van plan het aan te passen", zo verklaart zij het foutje van de schrijver. De bridgeclub laat weten afstand te doen van het gewraakte stuk. "Door uitsluiting van de bridgeclub, onttrekt de uitgever van Groeiend Best zich aan zijn verantwoordelijkheid voor de inhoud van zijn huis-aan-huis-blad. De bridgeclub is, als gevolg van de mallotigheid van een lid, onevenredig door de 'publicatieban' getroffen."

Het kwaad is echter al geschied. De bridgeclub mag voorlopig geen uitslagen meer publiceren in 'Goeiend Best'. "De club maakte misbruik van het vertrouwen dat ze van onze redactie krijgt", zo laat de uitgever weten.

Hamilton sluit overgang naar Ferrari niet uit

Lewis Hamilton sluit niet uit dat hij in de toekomst eens voor Ferrari zal gaan rijden. De Brit heeft in de Formule 1 nu nog een contract met McLaren en heeft momenteel geen plannen om die renstal te verlaten, maar hij sluit het in de toekomst niet uit.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali wierp onlangs een balletje op in een interview door te zeggen dat de Italiaanse renstal er over nadacht om de wereldkampioen van 2008 in de toekomst eens vast te leggen. Nu hebben de Italianen Felipe Massa en Fernando Alonso voor zich rijden. Laatstgenoemde heeft zich enkele maanden geleden tot 2016 vast laten leggen en heeft niet een erg goede relatie met Hamilton, nadat beiden in 2007 voor McLaren uitkwamen en openlijk met elkaar in de clinch lagen.

"Op dit moment heb ik geen plannen om voor Ferrari te gaan rijden. Het is niet iets waar ik naar verlang of voel dat ik moet doen," zei Hamilton tegen de Spaanse krant AS. "We praten echter wel over een fantastisch team en je weet niet wat er in de toekomst zal gaan gebeuren."

De Brit vindt dat hij door Alonso een betere coureur is geworden. "Alonso is ongelooflijk snel, buitengewoon getalenteerd en heeft enorm veel snelheid. Je weet dat hij altijd alles geeft. Ik heb als coureur zijnde veel van hem geleerd. Ik heb mijn rijden verbeterd toen hij mijn teamgenoot was."

Geheime dienst Syrië arresteert keeper

De Syrische doelman Mosab Balhous is opgepakt door de geheime dienst van het Arabische land. Dat meldt de in Dubai gevestigde tv-zender Al Arabiya vandaag. Balhous wordt ervan beschuldigd gewapende bendes onderdak te hebben geboden en verdachte hoeveelheden geld in zijn bezit te hebben.

Balhous, die voor Al Karamah op het hoogste Syrische niveau uitkomt, is sinds 2006 een vaste waarde in het nationale team. In de kwalificatiereeks voor het WK 2010 stond hij tien keer onder de lat.

Syrische pro-democratie-activisten hebben een Facebook-groep gevormd om de vrijlating van Balhous te eisen. De doelman van de nationale ploeg onder 23 jaar, Abd Albasit al Sarut, beschuldigde het regime van president Bashar al Assad in een video op Youtube ervan te proberen Balhous uit de weg te ruimen omdat die aan een demonstratie tegen de regering had meegedaan.

In Syrië is het al maanden onrustig. Sinds betogers in maart voor het eerst opriepen tot politieke hervormingen slaat Assad regelmatig met harde hand terug. Mensenrechtenactivisten claimen dat al ongeveer 1.700 mensen door regeringstroepen zijn omgebracht.

Speel Outrun in een echte auto

Augmented Reality kent steeds meer toepassingen en er wordt steeds meer mee geëxperimenteerd. Het combineren van AR met een klassieke racegame als OutRun zullen velen van jullie wel kunnen waarderen. Techneut Garnet Hertz heeft nu een rijdbare OutRun-kast gemaakt.

Twee camera's voorop het voertuig filmen de weg waarop je rijdt en software zet dit om in gamebeelden. In de auto kun je rijden op de getoonde wegen en zo speel je een game terwijl je op de echte weg rijdt.

Allison: "Niet één enkele oorzaak bij brand Heidfeld"

Volgens de technisch directeur van Lotus Renault GP, James Allison, is de brand die coureur Nick Heidfeld afgelopen weekend meemaakte een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Eén enkele oorzaak is dan ook niet aan te wijzen voor het vuur dat de Duitser na zijn tweede pitstop uit deed vallen.

"Zoals vaak bij ongelukken, was er sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ten eerste reden we met een iets andere engine mapping, waardoor de uitlaatgassen heter waren dan normaal. We denken dat er hierdoor een haarscheurtje in de uitlaat is ontstaan, dat in de ronden voor de pitstop een echte scheur werd. Nick kwam dus met een kapotte uitlaat de pits binnen," zei Allison.

"Vervolgens was er een probleem bij het wisselen van de banden, waardoor de pitstop langer duurde dan normaal. Ondertussen bleef de motor toeren maken. Daarbij komt er altijd wel overtollige brandstof in de uitlaat terecht, waar de temperatuur op dat moment met 100 graden per seconde toeneemt. Door die enorme temperatuurstijging begaf de uitlaat het definitief, waardoor er een brandje onder het bodywork ontstond. De explosie kwam door een oververhitte luchtcilinder."

De Brit weet te melden dat de auto van Heidfeld na het brandje niet meer te repareren valt. "De auto is afschreven. We zullen nu de noodzakelijke maatregelen nemen om te voorkomen dat zoiets nog eens kan gebeuren. We moeten ervoor zorgen dat de luchtcilinder niet meer overhit kan raken. We dienen binnenkort een rapport bij de FIA in over het incident. Ook laten we ze weten welke acties we hebben ondernomen om herhaling te voorkomen."

Infraworld nieuwe game Quantic Dream?

Vorig jaar verscheen Heavy Rain voor de PlayStation 3 van ontwikkelaar Quantic Dream. De studio is ook al druk bezig met een nieuwe game maar hier is nog niets over bekend. Toch zijn oude geruchten nu opnieuw opgelaaid waaruit we zouden kunnen opmaken dat het nieuwe project van David Cage wel eens Infraworld kan gaan heten.

In 2006 gaf Quantic Dream aan dat ze niet meer aan het werk waren aan Infraworld. De reden hiervan was dat uitgevers het concept niet interessant vonden. Toch lijkt het erop dat er nu wel weer aan gewerkt wordt want Sony heeft in mei 2011 de naam als trademark geregistreerd.

Eerder gingen de geruchten dat Quantic Dream hun nieuwe project, die ze exclusief maken voor de PlayStation 3 op de E3 zouden onthullen en dat deze Fiv5 zou gaan heten.

In Heavy Rain was ook al een easter egg te vinden van Infraworld. In onderstaande video is te zien hoe een poster van de game in het winkelcentrum van Heavy Rain hangt.

Inflatie stijgt nog steeds

De inflatie is in de maand juli gestegen naar 2,6 procent. In juni was de inflatie nog 2,3 procent. Sinds het lage niveau van de inflatie in juli 2009 van 0,2 procent, is de inflatie vrijwel constant opgelopen. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De Nederlandse inflatie was in juli voor het eerst sinds november 2009 hoger dan het Europees gemiddelde. In juli 2010 was de inflatie een procentpunt lager met 1,6 procent. Begin dit jaar stond de inflatie nog op 2 procent.

De stijging van de inflatie in juli is vooral te wijten aan hogere prijzen van pakketreizen naar het buitenland en de prijsstijgingen van benzine en aardgas. Lagere prijzen voor aardappelen en kleding drukten de inflatie juist.

Ook de jaarlijkse huurprijsverhoging vorige maand zorgde voor meer inflatie. De gemiddelde huurverhoging bedroeg in juli 1,7 procent. Voor een groot deel van de huurwoningen was de wettelijk maximale verhoging dit jaar vastgesteld op 1,3 procent. Omdat bij nieuw verhuurde woningen meer verhoging toegestaan is, kwam de gemiddelde stijging veel hoger uit.

Schumacher: "Ben nu wat relaxter"

Michael Schumacher stond in zijn vorige Formule 1-leven bekend als een coureur die alle zaken het liefst in eigen hand had. Tegenwoordig kan de Mercedes Grand Prix-coureur wat meer ontspannen met de zaken overweg, maar zijn winnaarsmentaliteit is nog altijd aanwezig.

"Het is een feit dat ik tegenwoordig een stukje relaxter ben dan vroeger het geval was. Ik heb nu veel meer ervaring en weet wanneer het nodig is om me helemaal te focussen en wanneer ik de boel wat losser aan kan pakken," zei de 42-jarige Schumacher die vorig jaar zijn comeback in de Formule 1 maakte na drie seizoenen afwezigheid.

Ondanks dat Mercedes er nog niet helemaal bij zit meldt Schumi dat hij graag nog een zege aan zijn totaal van 91 toe wil voegen. "Dat is wat we nastreven, maar het is een feit dat we er nog niet klaar voor zijn. We moeten ons dus verbeteren en hebben ook stappen genomen om dat voor elkaar te krijgen. Of die stappen zich gaan uitbetalen, zal de toekomst wel uitwijzen," zei hij tegen de krant Express.

Wil de zevenvoudig wereldkampioen races winnen dan moet hij eerst voor teamgenoot Nico Rosberg eindigen, iets wat hij goed mogelijk acht. "Als je wilt winnen, is de eerste stap natuurlijk dat je je teamgenoot verslaat. In de race zitten we doorgaans vrij dicht bij elkaar in de buurt. Puur uit de resultaten blijkt dat wellicht niet, maar ik weet de redenen daarvoor en kan erin berusten. Laten we dus maar afwachten hoe het uitpakt als het zover is."

Schrijver Dautzenberg met dood bedreigd

Schrijver A.H.J. Dautzenberg is de afgelopen weken meermalen met de dood bedreigd omdat hij zich heeft aangesloten bij pedofielenvereniging Martijn. Dat liet hij donderdag in een verklaring weten.

Dautzenberg, auteur van boeken als Samaritaan en Vogels met zwarte poten kun je niet vreten, verklaarde vorige maand dat hij lid was geworden van Martijn. Hij deed dat 'uit sympathie, uit mededogen, uit protest'. Hij pleitte ervoor de dialoog aan te gaan met deze club.

Heraclied Maertens scheurt kruisband

Heracles Almelo moet het een groot deel van het komend seizoen zonder Birger Maertens stellen. De 31-jarige verdediger scheurde afgelopen weekeinde in een oefenduel met het tweede team van Schalke 04 de voorste kruisband in zijn rechterknie. Hij wordt over enkele weken geopereerd en staat zes tot negen maanden aan de kant.

Tweevoudig Belgisch international Maertens was de afgelopen jaren een vaste waarde bij Heracles. Sinds hij in 2008 overkwam van Club Brugge speelde de centrale verdediger 93 competitieduels voor Heracles.

Heracles-trainer Peter Bosz noemt het wegvallen van Maertens op de clubsite van de Almeloërs 'een grote tegenvaller'. "We zitten nu met 23 man voor twee teams niet ruim in de spelers, dit komt heel slecht uit."

Op naar New York! in Resistance 3-trailer

Het derde deel in de Resistance-serie zal vanaf 6 september in de winkels liggen voor de PlayStation 3. De Chimera hebben gewonnen. De VS is volledig door ze bezet maar het verzet biedt nog een klein beetje verzet. Jij zult deelnemen aan dit verzet en moeten proberen ze beetje bij beetje te verslaan. In onderstaande trailer zien we hoe de speler op pad moet naar New York om daar een toren op te blazen.

Mighty Switch Force aangekondigd

WayForward heeft een nieuwe game in de 'Mighty'-reeks aangekondigd. Dit keer is het Mighty Switch Force waarin je Officer Wagon speelt. Wagon is op zoek naar de Space Hooligans die waardevolle meuk hebben gestolen van jouw planeet. Ook kan ze met haar speciale helm het landschap veranderen.

De game gaat verschijnen als digitale download voor Nintendo 3DS en moet 'binnenkort' verschijnen. Wanneer precies is helaas nog onbekend en ook de prijs weten we nog niet. 

WayForward maakte eerder games als Thor (Nintendo DS-versie), A Boy and his Blob (Wii) en Batman: The Brave and the Bold (Wii/DS). 

MSF

MSF

MSF

MSF

Sneijder: ''Voetbal behoorlijk populair in China''

Wesley Sneijder is met Internazionale in Beijing voor de strijd om de Supercup tegen stadsgenoot AC Milan. De spelmaker ervaart de populariteit van voetbal in het land.

In Beijing strijden landskampioen AC Milan en bekerwinnaar Internazionale zaterdag om de Supercoppa Italiana. Sneijder is hierdoor voor het eerst in zijn leven in China en dat wekt enthousiasme bij hem op. ''Ik was hier nooit eerder en vind het nu al een mooie ervaring'', zei Sneijder op de officiële website van de Italiaanse grootmacht.

''Ik had niet verwacht dat het voetbal hier zó erg zou leven. Ik heb al ontzettend veel voetbalsupporters gezien. China is een prachtig land waar voetbal behoorlijk populair is'', vervolgt de ex-Ajacied.

Ook Clarence Seedorf, Urby Emanuelson en Mark van Bommel zijn in China present. De landgenoten van Sneijder spelen bij de Rossoneri. ''Ik ben een voetballer en stel mezelf elk keer doelen. Nu wil ik graag de Super Cup pakken, het gevoel van winnen is en blijft lekker. De wedstrijd van zaterdag is de eerste echte grote wedstrijd van het seizoen. We staan er goed op en zullen ons eigen spel spelen'', besluit Sneijder.

Delta Goodrem doet Jonas-toyboy

De relatie tussen de Australische zangeres Delta Goodrem (26) en de Amerikaanse zanger en acteur Nick Jonas (18) lijkt steeds serieuzer te worden. De afgelopen dagen werden de tortelduifjes regelmatig samen gespot tijdens het uitgaan.

Zo trakteerde Jonas, vooral bekend van de door velen irritant bevonden band de Jonas Brothers, zijn nieuwe liefde op een uitje naar een golfbaan en een avondje bowlen. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst afgelopen mei, net toen Goodrems zevenjarige relatie met de 31-jarige Ierse zanger Brian McFadden eindigde.


Delta Goodrem doet Jonas-toyboy (Foto: zeigh_x)

Barcelona hard onderuit tegen Chivas

Voetbalgrootmacht Barcelona heeft in Miami een forse nederlaag geleden in een vriendschappelijke wedstrijd. De Mexicaanse club Chivas won met 4-1. Marco Fabian was de uitblinker met twee doelpunten.

De Spaanse kampioen en winnaar van de Champions League ging nog wel de rust in met een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft moest de Catalaanse club vier tegentreffers incasseren. Liefst 70.000 toeschouwers in het Sun Life Stadium waren getuige. Het beste team van Europa had weliswaar veel tweede keus op het veld staan, maar stelde wel sterren als Gerard Piqué, David Villa en Xavi op.

In de tweede helft, waarin het onheil plaatsvond, waren die drie grote namen vervangen door de min of meer gelijkwaardige Andrés Iniesta, Pedro en Sergio Busquets. Lionel Messi en Ibrahim Afellay misten de oefenwedstrijd tegen Chivas in verband met blessures.

Bubba ' Moses Hightower' Smith overleden

De Amerikaanse acteur en voormalig American football-speler Bubba Smith is overleden. De 66-jarige Smith was vooral bekend door zijn rol als Moses Hightower in de komische politiefilms Police Academy. Volgens de politie is hij aan een natuurlijke dood gestorven in zijn huis in Los Angeles.

Bubba Smith, die voluit Charles Aaron Smith heet, speelde in de jaren 60 en 70 negen seizoenen in de Amerikaanse NFL voordat hij daar zijn loopbaan als devensive lineman beëindigde in 1973.

De twee meter lange Bubba stapte over naar het acteren en schitterde in kleine rollen in diverse films en series. Grote bekendheid verwierf hij met zijn rol als Moses Hightower in zes van de zeven Police Academy films. Hightower gaf zijn baan als bloemist op en ging naar de police academy waar hij schitterde als de grote sterke man met een kleine hartje.

Naast de films van Police Academy heeft Smith nog een klein aantal rollen in films en series vertolkt. Jarenlang verscheen Smith in reclames van het Amerikaanse biermerk Miller Lite. In één van die spotjes scheurt hij de bovenkant van een blikje open en zegt: "Ik hou ook van blikjes die makkelijk te openen zijn." Waarmee hij zijn bekendheid als krachtpatser nog verder benutte.

Hij speelde in 1984 een hoofdrol in de Amerikaanse serie Blue Thunder. De serie ging over een helikoptereenheid van de LAPD. Toen de kijkcijfers tegenvielen werd de hele serie gecanceled. Ook noemenswaardig is een gastoptreden als zichzelf in de hitserie Married with Children. Zijn laatste vertoning op het witte doek stamt uit 2010, hij had een rol in de film DaZe: Vol. Too (sic) - NonSeNse.

Dopingzondaar Odesnik verliest bij rentree

Wayne Odesnik heeft zijn eerste optreden in een ATP-toernooi na zijn schorsing verloren. De Tsjech Radek Stepanek versloeg de Amerikaan in de Washington Classics met tweemaal 6-1.

In mei vorig jaar kreeg Odesnik een schoring voor twee jaar opgelegd nadat hij bekende groeihormonen te hebben geïmporteerd in Australië. De straf werd teruggebracht naar één jaar omdat de tennisser meewerkte met de antidopingautoriteiten.

Dopingzondaar Odesnik verliest bij rentree (Foto: Pro Shots / GEPA)

Boerrigter: "Rooney kende ik van de Xbox"

Gisteren stond in Amsterdam de testimonial voor Edwin van der Sar op het programma. Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk het duel tussen het wereldelftal van Van der Sar en Ajax. Derk Boerrigter beleefde een hoogtepunt in zijn korte voetbalcarrière. 

Het werd een bijzondere avond voor de van RKC afkomstige spits. Hij wist het net te raken nadat Rodney Sneijder op de paal had geschoten. "Natuurlijk maak je 'm, je wilt altijd scoren. Daar voel ik me absoluut niet schuldig over," zegt de aanvaller tegenover het Algemeen Dagblad. "En het is best uniek eigenlijk dat ik als laatste tegen Edwin van der Sar heb gescoord."

Boerrigter kon niet geloven met welke grootheden hij op het voetbalveld stond. "Wayne Rooney? Die kende ik alleen van Pro Evolution Soccer, het voetbalspel op mijn Xbox. Ja, hij lijkt er nog op ook. Schitterend om tussen deze sterren te mogen staan."

'Geen next-gen tot 2014'

Elder Scrolls V: Skyrim-director Todd Howard denkt niet dat er next-gen consoles zullen verschijnen voor 2014. In een interview met PSM3-magazine gaf hij aan dat de gamers tevreden zijn met de huidige hardware en er nog geen nieuwe generatie consoles nodig is. 

"I think it's going to be a while still, I really do. I think consumers are happy with the current ones, there's a lot you can do with them. So I don't think it's coming next year or the year after."

Verder gaf hij aan dat er een discussie is geweest of Skyrim niet uit had moeten komen op next-gen consoles. Ze wilden namelijk niet dat de game te veel zou lijken op vergelijkbare voorgangers als Fallout 3 en Oblivion. Wat vinden jullie? Zijn 'we' klaar voor de PlayStation 4 en/of Xbox 720? Of zijn we nog tevreden met onze huidige speeltjes?

Matsuda (34) overleden

De Japanse voetballer Naoki Matsuda is overleden. Dinsdag kreeg de oud-international tijdens de training van zijn club Matsumoto Yamaga een hartaanval wat hem uiteindelijk fataal werd. Hij is 34 jaar geworden.

Matsuda stortte na een half uur trainen ter aarde. Medici schoten direct te hulp, waarna hij werd afgevoerd naar een ziekenhuis.

Matsuda speelde veertig interlands voor zijn land. Hij maakte het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea mee. Daarnaast kwam Matsuda van 1995 tot 2010 tot 385 wedstrijden in de Japanse J-League voor Yokohama F Marinos.

'International Hogewoning naar VS'

Voetbalster Petra Hogewoning gaat aan de slag in de Verenigde Staten. De 25-jarige verdedigster van het Nederlands vrouwenelftal verruilt het Russische Zvezda 2005 Perm voor Sky Blue FC, meldt Ons Oranje.

De Rijnsburgse stapte vorig jaar na drie seizoenen FC Utrecht over naar de Russische competitie. Eerder speelde collega-international Daphne Koster, aanvoerder van Oranje, al eens een periode bij Sky Blue, een profclub uit New Jersey.

'Rechters geven bijbanen nog steeds niet op'

De bijbanen van tientallen rechters zijn nog steeds niet terug te vinden in het openbare register waarin nevenfuncties staan. Dat meldt het Financieele Dagblad donderdag. Van de 45 rechters die in mei naar boven kwamen bij eerder onderzoek van de krant, hebben slechts tien het register inmiddels volledig aangepast.

Een Kamermeerderheid wil dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aandringt op meer openheid. "De tijd van vrijblijvendheid lijkt nu wel voorbij", reageert Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA), zelf oud-rechter, in de krant. Ook CDA, SP en D66 willen meer actie.

De rechters die op de korrel worden genomen zouden bijvoorbeeld docent zijn bij juridische uitgeverijen, bestuurder bij stichtingen en fondsen of zitting hebben in een raad van toezicht of raad van commissarissen.

Behalve de tien rechters die hun nevenfuncties inmiddels hebben opgegeven, constateerde het FD dat één rechter het register gedeeltelijk heeft aangepast. Drie plaatsvervangende rechters zouden inmiddels niet meer als rechter worden ingezet. Ook leverde het onderzoek acht nieuwe rechters op

Rechters zijn sinds 1997 verplicht op te geven welke functies ze nog meer uitoefenen. Aanbevolen wordt om alle betaalde en de meeste onbetaalde bijbanen op te geven. In de praktijk blijkt dat het register vaak onvolledig, niet transparant en niet actueel is.

Steijn: ''Leuke wedstrijd spelen voor publiek''

Zowel ADO Den Haag zelf als de supporters geloven nog in het halen van de volgende voorronde van de Europa League. In eigen huis moet een 3-0 nederlaag worden weggepoetst.

''Voor het publiek hopen we er een leuke wedstrijd van te maken'', noemt Maurice Steijn één van de doelen van vanavond. Hij laat hiermee doorschemeren dat het erg lastig zal worden de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Omonia Nicosia nog weg te werken.

''We gaan er zeker voor, maar als zij eenmaal scoren, moeten wij er vijf maken. Dan weet je dat de competitie-opening zondag thuis tegen Vitesse belangrijker wordt voor ons'', aldus Steijn. Bij ADO houdt men zich vast aan de binnenlandse play-offs voor de Europa League, afgelopen mei. Toen werd de club van toenmalig trainer John van den Brom bijna verrast in de return tegen FC Groningen, terwijl het heenduel met 5-1 was gewonnen. In de Eurborg liep het uiteindelijk nog uit op strafschoppen, die ADO beter nam.

Ook kunnen de Hagenaren zich vasthouden aan FC Utrecht. Vorig seizoen verloor die club in de laatste voorronde van de Europa League de uitwedstrijd bij Celtic met 2-0, maar werd een week later in eigen huis een 4-0 zege op het scorebord gezet en konden de Domstedelingen alsnog naar de groepsfase.

Samenwerking politie en tv werkt

Samenwerking tussen politie en televisie om zaken op te lossen loont. Het is een van de meest efficiënte manieren om zaken op te lossen, bevestigde donderdag een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten na berichtgeving hierover in dagblad Sp!ts.

In 2010 werden 343 zaken aangedragen bij onder meer het programma Opsporing Verzocht. Dit programma was volgens cijfers van het KLPD goed voor een ophelderingspercentage van 42 procent. Een jaar eerder was dit nog 38 procent. De stijging kon een zegsman niet verklaren.

'Banken huiverig voor oversluiters'

Huizenbezitters die na het aflopen van de rentevaste periode van hun hypotheek op zoek gaan naar een lagere rente krijgen vaak nul op het rekest. Banken zouden vaak niet ingaan op de wens om een hypotheek over te sluiten, waardoor klanten bij hun eigen bank vaak te veel rente betalen. Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

Het zwaarst getroffen zijn klanten die vijf tot zes jaar geleden kozen voor een zogeheten tophypotheek. Financiële deskundigen stellen dat het rentevoorstel dat banken aan bestaande klanten bieden vaak een procent hoger ligt dan dat voor nieuwe klanten. Het verschil kan op jaarbasis in de duizenden euro's lopen.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) zou banken willen verplichten om hun klanten drie maanden voor het aflopen van hun rentevaste periode een nieuw rentevoorstel te doen. Mensen zouden daardoor genoeg tijd hebben om zich te oriënteren op een bank die een lagere rente biedt.

'Beelden beveilingscamera's belabberd'

De beelden die gemaakt worden door de beveiligingscamera's waarvan er in Nederland steeds meer hangen, zijn vaak onbruikbaar voor politie en justitie. Criminelen zijn vaak onherkenbaar doordat de kwaliteit van de beelden te wensen overlaat. De politie loopt daardoor waardevolle tips mis. Daders ontspringen voor de rechter de dans. Dat schrijft het AD donderdag.

De Raad van Korpschefs noemt de kwaliteit van de beelden 'tenenkrommend'. "Als je ziet welk beeldmateriaal er geregeld binnenkomt, dan is dat heel droevig en mag je er eigenlijk weinig van verwachten", zegt een woordvoerder in de krant.

Als voorbeeld worden de beelden genoemd die dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht te zien waren van de overval op het geldtransportbedrijf Brinks in Amsterdam eind juni. Vooral de camera's buiten registreerden slechts schimmen.

Een keurmerk voor camera's zou een oplossing kunnen zijn. "Maar we kunnen bedrijven hiertoe niet dwingen", aldus de woordvoerder van de korpschefs.

Single Winehouse uitgebracht voor goed doel

Een van de laatste nummers die de onlangs overleden zangeres Amy Winehouse heeft opgenomen met jazzlegende Tony Bennett (85), verschijnt binnenkort als single. De opbrengst van het duet gaat naar een stichting die drugsverslaafden helpt. Amy’s vader Mitch Winehouse is die organisatie nog aan het opzetten.

Bennett en Winehouse namen het nummer Body and Soul in maart op in de beroemde Abbey Road Studios in Londen. Het zou een van haar laatste opnamen worden: Winehouse overleed plotseling op 23 juli.

Single Winehouse uitgebracht voor goed doel
Single Winehouse uitgebracht voor goed doel (Foto: ANP)

Medvedev feliciteert jarige Obama als eerste

De Amerikaanse president Barack Obama viert donderdag zijn 50e verjaardag. Zijn eerste officiële felicitaties kreeg hij van zijn Russische ambtgenoot Dmitri Medvedev die woensdag al aan de telefoon "Happy birthday!" zei.

Dit heeft Obama's woordvoerder laten weten. De president van het machtigste land ter wereld sprak met de president van het grootste land ter wereld niet alleen over het ouder worden, maar ook over staatszaken, zoals Ruslands wens om toe te treden tot de Wereldhandelsorganisatie.

Medvedev feliciteert jarige Obama als eerste
Medvedev feliciteert jarige Obama als eerste (Foto: ANP)

Mills: ook rivaal van News Corp. luisterde af

Model Heather Mills heeft een vooraanstaande journalist van het persimperium Trinity Mirror woensdag beschuldigd te hebben opgeschept over de afluistervaardigheden van zijn collega's. In het Britse afluisterschandaal stond tot op heden vooral concurrent News of the World in het beklaagdenbankje.

De ex-vrouw van Paul McCartney zei in het BBC-programma Newsnight dat de door de BBC geanonimiseerde journalist in 2001 liet doorschemeren de inhoud van haar antwoordapparaat te kennen. Toen Mills hem daarop aansprak gaf hij toe die informatie te hebben opgedaan bij zijn collega's.

De Trinity Mirror persgroep weigert te reageren op de beschuldigingen.


Mills: ook rivaal van News Corp. luisterde af (Foto: Novum)

Chef geheime dienst Kunduz dood door bom

De chef van de geheime dienst van de Afghaanse provincie Kunduz is omgekomen door een bomaanslag. Dit is donderdag van de Afghaanse politie vernomen.

In de provincie is ook een Nederlandse politietrainingsmissie gestationeerd. Het bleek er eerder deze week ook al onveilig. Bij een zelfmoordaanslag op een particuliere beveiligingsfirma vielen dinsdag zeven doden: vier Afghaanse bewakers en de drie daders.

Rumsfeld persoonlijk aansprakelijk voor marteling

De voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld kan worden vervolgd voor de marteling van een huurling in dienst van het Amerikaanse leger. Dat heeft een federale rechter in de VS bepaald.

De huurling, een vijftiger die uit angst voor vergelding anoniem wil blijven, werd volgens zijn raadslieden tijdens zijn gevangenschap op een Amerikaanse basis in Bagdad herhaaldelijk mishandeld. De man had eerder als tolk voor de Amerikaanse troepen in Irak gewerkt.

Zijn raadslieden stellen dat Rumsfeld door marteling goed te keuren de grondwettelijke rechten van hun cliënt heeft geschonden. De Amerikaanse regering betoogde dat Rumsfeld niet persoonlijk aansprakelijk is, maar dat pleidooi heeft de rechter nu verworpen.


Rumsfeld persoonlijk aansprakelijk voor marteling (Foto: Novum)

'Geschorste therapeut intimideert gewoon door'

Een psychotherapeut uit Leerdam die vorig jaar geschorst werd voor intimidatie en het stellen van een verkeerde diagnose werkt desondanks nog gewoon met patiënten. Dat schrijft de Volkskrant donderdag. Ook zou hij betrokken zijn bij de onlangs vanwege fraude in opspraak geraakte Zeeuwse verslaafdenopvang In de Vrijheid. De therapeut ontkent.

De man zou zijn patiënten stelselmatig hersenspoelen, verkeerde diagnoses zoals borderline en narcisme stellen, en behandelingen opvoeren die nooit hebben plaatsgevonden. De psychotherapeut kan met patiënten blijven werken omdat het Centraal Tuchtcollege zijn hoger beroep nog moet behandelen. Dat laat echter al bijna een jaar op zich wachten.

Een groep van 24 ex-medewerkers en ex-patiënten vindt dit onverantwoord. Ze denken dat hij zelf last heeft van een persoonlijkheidsstoornis in de vorm van grootheidswaan. De groep vraagt het college zo snel mogelijk uitspraak te doen. De meeste ex-medewerkers zijn ooit als patiënt binnengekomen.

Bij de christelijke verslaafdenopvang in Wemeldinge zou de therapeut na een kort bezoek psychiatrische diagnoses stellen. Zo kon de directeur van de stichting voor deze patiënten hogere persoonsgebonden budgetten aanvragen. Daarbij is mogelijk voor tonnen gefraudeerd, meldde de Volkskrant vorige week al. Het zorgkantoor in Goes en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoeken de zaak.

De therapeut zegt in een reactie tegen de krant dat zijn patiënten niet zelf de diagnose kunnen stellen. Hij zou nooit een diagnose hebben gesteld na slechts een kort gesprek van enkele minuten. Ook zou hij niet hebben gefraudeerd.

Politie jaagt op dader 'nekbomincident'

De Australische autoriteiten zijn donderdag met man en macht op zoek naar de man die woensdag een nepbom vastmaakte aan de nek van een 18-jarig meisje, mogelijk in een poging tot afpersing van haar welgestelde familie.

Het kostte de hulpdiensten 10 uur om het slachtoffer uit haar benarde positie te bevrijden. Explosievenexperts gingen voorzichtig te werk, omdat de bom er zeer realistisch uitzag, legde de politie na afloop uit. "Het leek echt op een geïmproviseerd explosief", zei een politiewoordvoerder.

De 18-jarige Madeleine Pulver belde zelf de politie, nadat een man met een bivakmuts op 's middags het huis van de familie in Sydney was binnengedrongen en het vermeende explosief om haar nek had geketend. Vervolgens ging de man ervandoor. Rond middernacht plaatselijke tijd kon de tiener eindelijk worden herenigd met haar ouders.

Volgens Australische media zat er een briefje bij de 'bomkraag' waarin losgeld werd geëist, maar dat wilde de politie niet bevestigen.

Politie jaagt op dader'nekbomincident'
Politie jaagt op dader'nekbomincident' (Foto: ANP)

Police Academy-acteur Bubba Smith overleden

De Amerikaanse acteur en voormalig American footballspeler Bubba Smith is woensdag dood gevonden in zijn huis. Smith (66) werd na zijn sportcarrière vooral bekend als de beresterke politieman Moses Hightower in de komische filmreeks Police Academy.

Charles Aaron Smith, zoals hij eigenlijk heette, speelde in de jaren 60 en 70 bij diverse profclubs. Later speelde hij in een aantal tv-series en maakte zijn opwachting in zes van de zeven Police Academy-films.

De politie gaat ervan uit dat Smith een natuurlijke dood is gestorven, aldus Amerikaanse media.

De klassen in Warhammer 40K: Space Marine in actie

THQ heeft een video uitgebracht met daarin een korte impressie van de klassen in Warhammer 40,000: Space Marine. Twee teams van acht spelers elk vechten tegen elkaar in een potje multiplayer. Je kunt kiezen of je aan de zijde van de Space Marines of de slechte Chaos Marines wilt strijden. 

Er zijn drie klassen:

  • Tactical Marine / Chaos Space Marine: De Tactical Marine is een allrounder. Hij is in staat zijn mannetje te staan in vuurgevechten en melee combat. Deze klasse heeft toegang tot elk geweer in het spel maar heeft de beschikking over een beperkt aantal specialistischere wapens voor lange en korte afstand.
  • Devastator Marine / Havoc Chaos: Deze klasse is vooral gespecialiseerd in lange afstand. Hij is zwaar gepantserd en heeft toegang tot de wapens voor lange afstand, inclusief snipergeweren en zware machinegeweren.
  • Assault Marine / Chaos Raptor: De close combat-specialist in het spel. Hij is in staat om snel te springen in een gevecht door de op zijn rug gemonteerde jumppack en hanteert de meer krachtige close combat-wapens.

Er zijn tot nu toe twee multiplayermodi bekend: deathmatch en een modus waar je zo veel mogelijk stukken grond moet veroveren. Je krijgt ervaring voor het doden of helpen bij het doden van tegenstanders, waardoor je in level stijgt. Er zijn ook challenges met verschillende wapens om perks voor wapens of armor te verkrijgen om zo je personage aan te passen.

Warhammer 40,000: Space Marine komt 9 september uit in Europa voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Modern Warfare 3 naar de Wii

Uitgever Activision geeft aan dat Modern Warfare 3 in november ook voor de Nintendo Wii zal verschijnen, naast de Xbox 360-, PlayStation 3- en pc-versie. Eric Hirshberg maakte dit bekend in een telefoongesprek met investeerders. Niemand blijft nu achter in de opwinding rondom Modern Warfare 3, aldus Hirshberg.

De beste man heeft niet bekendgemaakt wie de game in ontwikkeling heeft. De vorige twee Wii-games in de Call of Duty-serie, Black Ops en Modern Warfare, zijn beide ontwikkeld door Treyarch. Modern Warfare 2 is nooit verschenen voor de Nintendo Wii. Modern Warfare 3 ligt vanaf 8 november in de winkel.

Spider-Man wordt een zwarte latino

Spider-Man heeft een nieuw alter ego gekregen. De persoon achter de stripheld is niet langer de blanke Peter Parker, maar de gekleurde Miles Morales.

Stripboekenuitgeverij Marvel Comics presenteerde Peter Parkers opvolger woensdag. Miles Morales is half Afro-Amerikaans en half Latijns-Amerikaans. Hij woont bij zijn ouders in de New Yorkse wijk Queens. Peter Parker was een blanke wees uit de wijk Brooklyn.

Parker verdween in juni van het toneel toen hij om het leven kwam tijdens een gevecht met de eeuwige tegenstander van Spider-Man: de Green Goblin.

De hoofdredacteur van Marvel Comics, Axel Alonso, zei dat Spider-Man's nieuwe alter ego de diversiteit van de 21e eeuw weerspiegelt, 'zowel in achtergrond als ervaring'. In maart werd de eerste editie van de avonturen van Spider-Man geveild. Het stripboek uit 1962 bracht 1,1 miljoen dollar op.

Iwata maakt zich zorgen over lancering Wii U

Nintendo's president Iwata heeft in een interview aangegeven dat hij zich zorgen maakt over de lancering van de Wii U die volgend jaar plaatsvindt. Hij is bang dat kopers de console niet bij de launch kopen omdat men wellicht zou denken dat deze net als de 3DS snel afgeprijsd wordt.

De Nintendo 3DS is vanaf 12 augustus 170 euro in plaats van de 250 euro bij de lancering. Iwata geeft aan dat dit een noodzakelijke beslissing is geweest en dat het terugwinnen van het vertrouwen van de consument zeer belangrijk is voor Nintendo:

“With regard to the influence on the Wii U, what we have to take most seriously is that the price markdown could damage the trust of the consumers who bought the Nintendo 3DS just after the launch. I feel greatly accountable for it. Our decision of the price markdown this time has a side effect that, at the launch of the Wii U, people may feel that the price might drop in the near future if they wait. Nevertheless, we have decided to cut down the price of the Nintendo 3DS as we consider it as a necessary decision now. What we will be able to do to recover the consumers’ trust before the launch of the Wii U is very important to us.”

Iwata gaat verder door te vertellen dat we voorlopig nog even moeten wachten op een datum en prijs voor de Nintendo Wii U. Deze zal ergens na 31 maart 2012 pas bekendgemaakt worden. Het apparaat is nog in ontwikkeling en zal volgens Iwata meer worden dan een Wii met veranderde interface. Wij zijn benieuwd.

Game of the Decade-toernooi - Dag 18

Vandaag dag achttien van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Blazblue: Calamity Trigger
Blazblue is een 2D-vechter waarin elke vechter de mogelijkheid heeft meerdere aanvallen en combinaties te maken. Alhoewel de game voor velen onbekend zal zijn is het een grote titel in Japan en is wereldwijd op vijf verschillende hardware-apparaten uitgekomen.

Devil May Cry
Devil May Cry kwam uit op de PlayStation 2 en het was direct een groot succes. Je speelde een man met wit haar en een lange rode jas en de bedoeling was om al het duivelse 'scum' te vernietigen. Dit doe je in dit spel met vreselijk zieke combo's met je zwaarden of pistolen. Devil May Cry had humor, goede gameplay, toffe combo's en Dante!

Ghotic
In 2001 kwam er een hele bijzondere RPG uit voor de pc, namelijk Gothic. Het was een donkere RPG die vooral geroemd werd om zijn goede verhaal en de interactie met de personages in het spel.

Kuru Kuru Kururin (GBA)
In deze puzzelgame moet je met een draaiend stokje door een doolhof naar de finish, zonder onderweg een muur te raken. De ruimtes zijn soms erg nauw, dus een goede timing is belangrijk. Het spel verscheen in 2001 voor GameBoy Advance.

Need for Speed Underground 2
Ook in deel twee van dit spel is het weer een en al straatracen. Je racet niet ondergronds zoals de titel doet vermoeden, maar het gaat om veel geld, mooie vrouwen en hele 'mooie' auto's. Door velen gezien als een van de beste Need for Speed-games.

Rock Band 3
Rock Band 3 is het vervolg op Rock Band 2. De game bracht twee nieuwe instrumenten in het spel. De Pro Guitar en de piano. De Pro Guitar had echte snaren en zodoende kon je een lied spelen alsof je het speelde met een echte gitaar. De piano was een miniatuur-versie van een keyboard. In plaats van snaren moest je nu toetsen aanslaan. Verder leek de game veel op zijn voorganger, wat zeker niet slecht was. Rock Band 2 was goed en Rock Band 3 ging gewoon een stapje verder.

Super Smash Brothers Brawl
Een nieuwe console van Nintendo kan natuurlijk nooit zonder een Super Smash Brothers. Voor de Wii kwam Super Smash Bros. Brawl uit, met onder andere Sonic en Snake! Het was weer vechten geblazen met deze titel. Veel Nintendo-figuranten kwamen er in voor en tot de dag van vandaag wordt Brawl door vele fightingfans nog gespeeld.

Uncharted 2: Among Thieves
Het vervolg op één van de beste spellen op de PlayStation 3. In dit deel ging je opnieuw op pad met Drake naar verre oorden en nieuwe mensen. De game zit vol met humor, actie en puzzelwerk.

Captain America: Super Soldier

Met de komst van Batman Arkham Asylum hebben comic-fans hoop gekregen. Blijkbaar is het wel mogelijk om een goede superhelden-game te maken. Helaas wisten andere games, zoals Thor en Transformers: Dark of the Moon, het vooroordeel dat het niet mogelijk is wederom te bevestigen. Nu is Captain America: Super Soldier verschenen en ondanks dat deze goed heeft gekeken hoe Batman: Arkham Asylum werkt, weet ook deze game geen goede indruk achter te laten. 

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.