FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


My Week with Marilyn

Film

Marilyn Monroe (Michelle Williams) is in 1956 de grootste filmster ooit en reist voor het eerst naar Engeland om haar film The Prince and the Showgirl op te nemen. Haar tegenspeler is de Britse acteur Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh), die de film ook regisseert.

Colin Clark (Eddie Redmayne) is bijna 24 en net afgestudeerd aan Oxford. Hij is vastberaden ooit een wereldberoemd regisseur te worden en wil koste wat het kost meewerken aan deze grote Hollywoodfilm. Uiteindelijk weet hij een baantje te bemachtigen als derde regieassistent. Hoewel hij niets anders te doen heeft dan thee halen en tassen dragen, vindt hij het meteen de geweldigste baan ter wereld.

Als Monroe voor het eerst op de set komt, is Clark op slag verliefd. Tegen ieders goede raad in besluit hij toch toenadering te zoeken. Het lijkt een grote misstap, maar hij lijkt de enige te zijn die haar begrijpt. Tijdens een zenuwslopende productie waarin iedereen zich de haren uit het hoofd trekt om Monroe?s divagedrag, blijkt Clark haar rots in de branding. Maar daar zijn lang niet alle mannen op en om de set even gelukkig mee.

Vele jaren later schrijft Clark een boek over de allereerste film waaraan hij meewerkte, The Prince, The Showgril and Me: The Colin Clark Diaries dat in 1995 wordt gepubliceerd. Eén week ontbreekt in zijn vertelling, de week die hij met de beroemdste actrice ter wereld doorbracht. In het boek My Week With Marilyn, dat vijf jaar later verschijnt, doet Clark alles eindelijk uit de doeken.

Genre Drama, Foreign
Regie Simon Curtis
Cast Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Julia Ormond, Judi Dench
Speelduur minuten
Land van oorsprong Verenigd Koninkrijk
Releasejaar 2011
Bioscooprelease NL 26-01-2012
IMDB-score 7
Aantal stemmen IMDB 71353
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 12 jaarDrugs- en alcoholmisbruikGrof taalgebruik
User-waardering 7.4
Aantal stemmen2
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.