Twilight-makers: Stop alsjeblieft met lekken

De maatregelen die tv- en filmmakers nemen tegen het lekken van plotlijnen of beeldmateriaal kunnen vaak grote vormen aannemen. Zo drukten de makers van The X-Files hun scripts af op rood, onkopieerbaar papier en heeft Christopher Nolan nergens het einde van The Dark Knight Rises op papier staan; hij vertelt het betrokkenen alleen achter gesloten deuren. De makers van Twilight pakken het anders aan: ze vragen om te stoppen met lekken.

De Twilight-filmserie is inmiddels bezig met de vierde editie, Breaking Dawn geheten. Hiervan zijn al afbeeldingen online gelekt, maar de producers hebben een statement online gezet waarin wordt gevraagd om daar alsjeblieft mee te stoppen.

"De film en deze afbeeldingen zijn nog niet klaar of in de juiste context geplaatst. Ze zijn illegaal verkregen en hun vroege publicatie is zeer verontrustend voor de acteurs, de makers en Summit (Entertainment, productiebedrijf, red) die er zo hard aan werken om deze films te realiseren", zo luidt het statement, dat integraal is gepubliceerd op Deadline. "Alsjeblieft, stop met het plaatsen van de beelden. En alsjeblieft, ook al is de verleiding nog zo groot, bekijk de beelden niet en verspreid ze niet. Wacht tot de film klaar is en je 'm kunt zien zoals hij bedoeld is."

Het statement is ondertekend door Stephanie Meyer, schrijfster van de Twilight-boekenreeks en producer van Breaking Dawn, Bill Condon, regisseur van Breaking Dawn en Wyck Godfrey, producer van de films.

Breaking Dawn wordt in twee delen vrijgegeven; deel 1 verschijnt in november van dit jaar, deel 2 in november 2012.