Scarlett Johansson haat bijnaam ScarJo

Scarlett Johansson heeft een hekel aan haar bijnaam. In de Verenigde Staten wordt haar naam door veel entertainmentmedia afgekort tot ScarJo. "Ik vind het verschrikkelijk", vertelt de 27-jarige actrice aan USA Today.

"Volgens mij is het gewoon luiheid. Kunnen mensen mijn hele naam niet uitspreken?", gaat de blondine verder. "Het is bizar. Waarom wordt Daniel Day-Lewis niet DaDay genoemd, of krijgt Cate Blanchett niet de bijnaam CaBla? Waarom wordt mijn naam wel verminkt?"

Toch komt ScarJo Johansson soms ook goed uit. "Als iemand me zo noemt, weet ik in ieder geval zeker dat het iemand is die mij helemaal niet kent."

Johansson wordt vooral door roddelbladen bestempeld als ScarJo, bladen die ze zelf zo min mogelijk leest. "Dat heb ik dit jaar geleerd, om de tabloids en gossipbladen niet te lezen." Johansson was de afgelopen maanden veelvuldig in de bladen te vinden vanwege haar scheiding van Ryan Reynolds, haar romance met Sean Penn en het uitlekken van pikante kiekjes.

De actrice heeft niet de behoefte te reageren op de vele geruchten. "Tenzij het echt verschrikkelijk fout is denk ik dat het het beste is om het naast je neer te leggen. Anders zit je er altijd middenin." Johansson heeft geaccepteerd dat ze altijd de belangstelling van paparazzi zal hebben. "Het is nu eenmaal niet anders, je kunt er toch niets aan doen."