Peter R. de Vries te zien in Heineken-film

Peter R. de Vries maakt volgend jaar zijn speelfilmdebuut. De misdaadjournalist heeft een klein rolletje in de film Kidnapping Freddy Heineken. De Vries, die het boek schreef waarop de film is gebaseerd, nam zijn bijdrage woensdag op. "Verrassing. Producente Judy Cairo biedt me een piepklein rolletje aan in Heineken-film", twitterde De Vries donderdagmiddag. "Scène met Anthony Hopkins!"

"Het is grappig dat mijn eerste echte rolletje ooit in een film meteen met sir Antony Hopkins is", vindt de misdaadjournalist. "Wat een scenario." Hopkins speelt Freddy Heineken in de Amerikaanse film over de ontvoering van de Nederlandse biermagnaat. De Vries vond het een hele eer om met de bekende acteur op de set te staan. "Ontzettend leuk om scènetje te doen met grootheid Hopkins. Voel me als amateurvoetballertje die balletje mag trappen met Messi."

Niet alleen De Vries is te zien in de Heineken-film die volgend jaar in première gaat. Ook zijn echtgenote komt voorbij. "Ook mijn vrouw Jac speelt rolletje in Heineken-film met Anthony Hopkins. Zij geeft hem in scène een welkomstzoen. Moest drie keer over."

Volgens De Vries zijn cast en crew behoorlijk onder de indruk van Hopkins' acteerprestaties. "Hij is ontzettend op dreef. Iedereen op set onder de indruk. Hij heeft er zelf ook zichtbaar veel zin in."

In Kidnapping Freddy Heineken zijn ook onder anderen Sam Worthington, Jim Sturgess en Ryan Kwanten te zien. Mark van Eeuwen, vooral bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden, speelt Frans Meijer. Hij draait donderdag zijn eerste scène met Hopkins. "Vandaag gaat Mark van Eeuwen het echte acteer werk doen met Anthony Hopkins", twittert De Vries. "Supermoment voor hem."