Bradley Cooper wil geen Oscar

Bradley Cooper was tegen wil en dank genomineerd voor een Oscar. De acteur won hem tot zijn grote opluchting niet. "Qua carrière zou het op dit moment beter zijn als ik hem niet win.” 

Bradley Cooper is blij dat hij vorige week zondag niet naar huis ging met een Oscar voor Beste Acteur. De Silver Linings Playbook-ster zegt dat het beeldje zijn leven niet zou verrijken. Sinds de dood van zijn vader weet hij dat hij toch niet over alles controle kan hebben. Dat vertelt hij in een interview met GQ.

“Ik wil geen Oscar winnen. Het zou niks veranderen. Niets. De dingen in mijn leven die niet volmaakt zijn, zijn dan niet opeens wel volmaakt. Qua carrière zou het op dit moment beter zijn als ik hem niet win. Ik wil hem niet winnen. Ik wil het niet.”

Bradley zat twee jaar geleden aan het sterfbed van zijn vader. “De dood werd heel echt. En heel tastbaar. Omdat mijn vader – iemand die 36 jaar lang in mijn leven was – gewoon fucking weg was. Mijn vader heeft me twee cadeaus gegeven: mij op de wereld zetten en in mijn bijzijn sterven. Ik was vroeger altijd zenuwachtig als ik publiekelijk moest spreken. Nu ben ik nooit meer ergens nerveus voor. Ik kan niet alles controleren.”

Bradley Cooper ontrafelt moordmysterie (Foto: Novum)